Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prewencja przy grypie żołądkowej. Dzieci brata mnie wyzarażają!!!

Polecane posty

Gość gość

Święta, rodzina przyjechała i brat, bratowa i ich dwójka dzieci mają grypę żołądkową. Każde albo ma biegunkę, albo wymioty albo jedno i drugie. Oczywiście dowiedziałam się po czasie i już od 2 dni sa uściski, zabawa itp. Na sylwestra jadę w góry i nie chce tam dostać biegunki i przesiedziec cały wyjazd na kiblu. Co robić żeby tej grypy nie dostac?? Piję herbatę miętową ale nie wiem czy to wystarczy!

Gość gość
błagam o odpowiedzi bo zależy mi na tym wyjeździe

Gość gość
Jak miałaś się zarazić to już jesteś zarażona .Okres inkubacji trwa 2-3 dni wiec jeśli jesteś chora to będziesz rzygać i srać pod siebie przy wigilijnym stole a nie na sylwestra .

Gość gość
A jak bym już teraz coś brała zapobiegawczego? Zeby objawy były lżejsze???

Gość gość
I nie chodzi mi o leki jakieś tylko naturalne sposoby jak własnie mięta.

Gość gość
to pij herbatę miętową :)

Gość gość
trzeba było myć często rączki

Gość znachor naturalny
Najlepszą prewencją przeciw grypie żołądkowej jest łykanie nasienia własnego ojca .

Gość gość
Nifuroxazyt

Gość gość
Myję ręce, staram się unikać z nimi kontaktu ale używali mojego laptopa a ja go dopiero teraz zdezynfekowałam. Na razie nie mam żadnych objawów ale pewnie to tylko kwestia czasu. Ile tych herbat miętowych pić dziennie? 2 wystarcza?? Co oprócz mięty pomaga?

Gość gość
nifuroksazyd jest dobry to fakt ale jakbym już miała objawy a nie teraz kiedy jeszcze nic mi nie jest a panikuje ze sie zaraże :). Zależy mi na tym wyjeździe

Gość gość
Czosnek, cebula, siemie lniane, unikać wychładzania

Gość gość
własnie ząbek czosnku zjadłam bo na jakiejś stronce przeczytałam ze to też dobre. Dzięki za poradę z siemieniem. Mam akurat mielone bo moi rodzice piją to sobie zrobie

Gość ergerg
Ostatnio w klasie mojej córki (zerówka) była grypa żołądkowa. Dzieciaki rozchorowały się w jeden dzień, nauczycielki następnego dnia, z rozstrojem i gorączką, ale tylko na parę dni. Ja nie złapałam tego, mąż myślał że się czymś podtruł ale szybko mu przeszło (w jeden dzień), 5-letnia córka tylko raz zwymiotowała i narzekała na ból brzucha ale bez biegunki. Można więc i tak. To cholerstwo chyba szybko się rozprzestrzenia. Obstawiam więc że jeśli teraz dobrze się czujesz, to możesz już zostać zdrowa lub przejść prawie niezauważalnie. I tego ci świątecznie życzę! Baw się dobrze w górach.

Gość gość
Dzięki wielkie. MAm nadzieje ze tak bedzie :).