Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merryflower

brakookresu po Yas,zmiana tabletek,torbiel na piersi

Polecane posty

Gość merryflower

Witajcie dziewczyny, pisze do Was bo mam problem z którego nie wiem jak wybrnąć. Od 3 miesięcy nie mam okresu. Przyjmowałam tabletki Yaz,po których było ok. Nagle jednak miesiączki nie ma, czy jak kto woli krawienia z odstawienia. Byłam z tym u lekarza,który wykluczył ciąże ale przepisał tabletki Vibin, które mam dziś po raz pierwszy przyjąć. Mam wątpliwości, bowiem wykryto u mnie także torbiel piersi. Lekarz jednak zbagatelizował sprawę i uznał, że jeśli wybiorę się do przychodni genetycznej(bo w mojej rodzinie babcia miała raka piersi)to wystarczy.Mam więc pytanie: czy któras z Was po Yaz nie miała krawienia? Czy powinnam zacząć brać nowe tabletki? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam i Wesołych Świąt!

Gość gość
ale jak nie masz okresu to jak chcesz zaczac brac tabletki ?

Gość gość
dziwne, że po tabletkach nie masz okresu z odstawienia, przy tabletkach hormonalnych warto brać też suplement typu harmonella, żeby nie mieć skutków ubocznych, u ciebie zajęłabym się najpierw torbielą w piersi, bo torbiele bywają różne i może to mieć wpływ na okres i jego brak, jeśli ginekolog cię źle prowadzi i masz co do jego rad wątpliwości to go zmień, zrób usg piersi i inne konieczne badania (być może nawet biopsję), torbiele mogą być niegroźne, ale warto się upewnić