Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama usunela ciaze.

Polecane posty

Gość gość
1:54 ja jestem w uk od 2007 i zawsze musialam placic ok.7 funtów,nie pamietam dokladnie bo dawno nie mialam nic na receptę. Czesto lekarz jak nawet chcial przepisać jakiś lek co byl tańszy niż oplata za receptę pisal mi tylko na kartce nazwa. Tylko leki dla syna i antykoncepcje mialam na darmowa receptę.

Gość gość
W Anglii płacisz za leki na receptę (są wyjątki), nie wiem jak w Szkocji, ale NHS jest jeden więc powinno być tak samo.

Gość gość
gość 01:59- Tobie jest żal? Ona prawdopodobnie po prostu nie chciała dzieci, najwyraźniej wygodnie jej było z myślą, że jest bezpłodna. Inni goście - nie wiem o co wam chodzi z tymi 7 funtami, za niektóre leki po prostu płaci się tyle ile kosztują, inne są darmowe.

Gość gość
Ja mieszkam w Anglii. I u nas sie placi za normalne leki dla doroslych na receptę, bez względu na cenę leku zawsze ta sama kwotę,ok.7 funtów za każdą recepte(a oni na kazdy lek drukują osobna)

Gość gość
w tej chwili niby 8 z haczkiem jest

Gość gość
Bylo mi zal, owszem jej decyzja,wiec nie naciskałam.Probowalam jej wtedy tylko raz poradzic,chcialam by to przemyślala kilka razy bo nie chcialam żeby kiedyś zalowala ze los dal jej szanse a ona ja zmarnowala. Tyle.

Gość gość
2:09 byc moze i juz kolo 8f. Juz dawno nic nie mialam na recepte.

Gość gość
02.03 To nie wiem czemu tak. Jak mówiłam juz,nigdy nie zaplaciłam za żadne leki wypisane od gp. A z angli jesteś? Nawet wczoraj byłam z receptą na 2 tubki Dovobetu i opakowanie Metronidazole i za darmo.Ale jak juz pisałam,jestem ze szkocji,a w angli zasady z lekami sa troche inne

Życie strwarza różne trudne sytuacji i pisze rózne nieprzewidywalne scenariusze. Uważam, że Twoja mama nie powinna zwierzać się Tobie z takich wspomnień.

Gość gość
Tak mieszkam w Anglii,wiec byc moze maja inne zasady.chociaz dziene bo jeden narodowy fundusz zdrowia. No ale Szkocja chciala byc odrębną wiec moze i z lekami są inne zasady.

Gość gość
Ale autorka pisala ze jej mama się nie zwierzyla tylko siostra zaczela temat (bo jej mama kiedyś to wykrzyczala) i im sie przyznala,tak pewnie by dalej nie wiedzieli. A mnie kiedyś mama powiedziala ze chciala mnie usunąć!( wspominalysmy moja "przyszywana"ciotkę ktora zmarla w samolocie niespodziewanie,to ona mowila jej nie rob tego.dasz rade,będzie dobrze),i dzis mama jest jej wdzieczna za to. Przykro mi bylo jak to usłyszałam, poczulam sie jak niechciane dziecko,ale wiem ze mama nie zaluje ze tego nie zrobila.nie myślę o tym,teraz z racji tematu sobie przypomniałam.

Gość gość
02.23 No to już jasne wszystko. Też właśnie dziwne,bo skoro Zjednoczone Królestwo to powinno być tak samo dla każdego,a nie w angli płacisz,a w szkocji nie. No nic,trudno. Ale i tak nie ma co narzekać na te 7-8 funtów,pomyśl ile w polsce by to kosztowało :-)

Gość gość
moja usunela ich ze 2000... byla ginekologiem :classic_cool: