Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pitopanterka

być może chciałabym żyć w epoce bez prądu

Polecane posty

Gość gość
Giełdy nie pracują non stop cało rocznie.

Gość gość
całorocznie*

giełda pracuje cały rok w dni robocze. tak jak mówiłem dzień byłbym w stanie przetrzymać, ale na dłuższą metę to byłoby straszne

Gość gość
Giełdy amerykańskie pracują inaczej od polskich. Dni wolnych jest tak wiele, że koliduje to z oczekiwaniami inwestorów.

Ja nie mówię o giełdzie amerykańskiej. Nie mówię o dniach wolnych. Jednak jakbym nie był online przez tydzień to bym chyba oszalał

Gość gość
Tak, czy inaczej, sesja trwa w dni robocze.Jeśli masz wtopić, to wtopisz. W co inwestujesz?

Gość gość
Sam decydujesz o inwestycjach, czy zdany jesteś na maklerów bankowych?

Gość gość
To dobrze, jednak tutaj potrzebne są silne nerwy, i znajomość trendów. Dzisiaj nie wiem jak wygląda sytuacja na giełdzie. Jaki jest trend, skoro inwestujesz. Są to spółki z jakiego indeksu?

Gość gość
Rozumiem, nr gg nie jest przypadkiem z twojej strony, jednak z przyczyn osobistych nie mogę przejść na tego rodzaju kontakty.

Widzisz, na giełdzie ja już zjadłem żeby. Pamiętam akcję z bodajże 2006 roku jak wig20 spadał po 5 procent dziennie. Pamiętam, że miałem wtedy akcje spółki Capital Partners. Jak spadły o 10% to pamiętam że cieszyłem się jak dziecko. x Wg badań najlepsze rezultaty w inwestycjach giełdowych osiągają psychopaci - bo oni nie mają empatii, nie udziela im się ani euforia ani panika. Staram się podejmować decyzje na podstawie analiz, a nie chwilowych trendów. Ale do tego potrzebny jest stały dostęp do informacji

Gość gość
Problem polega na tym,że informacjami manipuluje się. x Ty stawiasz na spadki, inni na wzrosty.Każdy orze, jak może;).

Gość gość
A jakim idiotą trzeba być, by spółka rosła 60% i nie realizować zysków:D.

60% to i tak dużo. ja stawiam sobie limit 10-15%. Jak tyle zrobie to wycofuje się z inwestycji i nie patrzę na to jak szło dalej - aby nie zachwiać swoją strategią

Gość gość
Jak spadły o 10% to pamiętam że cieszyłem się jak dziecko. X Stąd wniosek, a są tacy którzy zarabiają na spadkach:).

To był okres w którym dominowały spadki po 20-30%. 10% przy tym było jak wzrost. Lała się krew, a komentarze posesyjne z domów maklerskich bardziej przypominały poezję niż analizę ekonomiczną,. Gdy wychodziłem z domu moja spółka traciła jakieś 20%, jak wróciłem to straciła tylko 10%. To było jak seks z brunetką z cycem DD

Gość gość
Dareios dziś 60% to i tak dużo. ja stawiam sobie limit 10-15%. Jak tyle zrobie to wycofuje się z inwestycji i nie patrzę na to jak szło dalej - aby nie zachwiać swoją strategią x Słusznie, kokosy zarabia się w radach nadzorczych.Szarakom zostaje ochłap{bez urazy}.

nie zgłaszam pretensji do tych którzy zarabiają więcej ode mnie. jak spółka jest prywatna to może płacić zarządowi i radzie ile sobie chce. ja mogę mieć pretensje do siebie że się nie załapałem

Gość gość
Gdy wychodziłem z domu moja spółka traciła jakieś 20%, jak wróciłem to straciła tylko 10%. To było jak seks z brunetką z cycem DD x A dzisiaj, nie obrzydł ci ten seks;)?

Gość gość
No cóż, takiej odpowiedzi prędzej czy później można się spodziewać.

Gość gość
Wierzę.Jestem kobietą...

Gość gość
Jeszcze nie wiem:).

Gość gość
Na pewno nie szukasz inwestora na tym forum.