Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robotnicy znajomi czy obcy?

Polecane posty

Gość gość

No właśnie... Kupiłam dom który wymaga remontu m.in wymiana dachu, ocieplenie, malowanie, założenie centralnego itd. Ogólnie roboty jest full. W domu tym będa mieszkali ze mną dziadkowie i to oni dręczą mnie abym do remontu wzięła znajomą "firmę" . Problem jest w tym, że c***anowie nie do końca robią tak jak powinni - są wady, niedociągnięcia, moim zdaniem robią aby zrobić ale się do tego nie przykładają. Do tego dla panów trzeba zapewniać codzienną dostawę napojów energetycznych (czytaj: piwa) bo inaczej robota im nie idzie. I o to jest foch bo oni już tamtym obiecali, ze będą mieli u mnie robotę a ja teraz chce wziąć kogoś innego...

Gość gość
zdecydowani obca firma wrazie reklamacji poprawiaja a znajomi beda gadali ze jestes upierdliwa a jeszcze jak beda mieli dojscie do piwopoju nie bedzie konca remontu

Gość gość
też nie polecam znajomych. przerabiałam to, miało być szybko i solidnie, a remont ciągnął się w nieskończoność, codzienne popijanie, naniszczyli materiałów, spartaczyli robotę a teraz są wielce obrażeni, że podziękowałam im za współpracę i odliczyłam za zniszczony materiał. nigdy więcej takich układów

Gość gość
Robienie interesów ze znajomymi czy rodziną to najgorsze co może być. Ja bym brał obcych bez dwóch zdań.

Gość gość
daj sobie z nimi spokój...

Gość Było miło
Nie radzę brać znajomych do prac remontowych, zwłaszcza "smakoszy piwa" Mam doskonały przykład u moich teściów.Wzięli sąsiadów "fachowców" Skopali robotę, mnóstwo materiałów zniszczyli, pokradli nowe włączniki, założyli przedpotopowe,to był istny horror.Nie wyrobiłam nerwowo i ja wkroczyłam! Wzięłam się za nich ostro.Musieli dokończyć, co spierniczyli.Mój dorosły brat- inżynier pilnował! Pozostałe prace robiła nowa firma budowlana.Dopiero wtedy było OK!

Gość gość
a ja nie polecam ani znajomych ani obcej firmy, jeśli twój facet jest prawdziwym facetem to sam powinien wyremontować dom i powinna to być dla niego łatwizna, jeśli sobie nie poradzi to możesz kopnąć w dupę ciotę i szukać nowego faceta

witam ze znajomymi są same problemy:) przynajmniej ja tak miałem:) potem poszukałem ekipy tu http://obejma.pl i zrobili mi fachowo remont no i szybko:)