Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o przeanalizowanie mojej sytuacji. Czy mogłam zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne. Ostatnio jednak przytrafiła mi się taka sytuacja, Doszło do stosunku i tego samego dnia wzięłam tabletkę, ale już przez trzy kolejne dni miałam przerwę. Jestem w połowie opakowania i pominęłam trzy tabletki. Jakie jest ryzyko, że mogłam zajść w ciążę i czy kontynuować normalnie opakowanie? Proszę o szybką odpowiedź, bo nie wiem co dalej robić.

Gość gość
duza możliwość ciąży

Gość gość
O tabletkach nie można zapominać. Mogłaś zajść w ciążę.

Gość gość
Rany kota, chociaż w święta się uspokójcie z tymi ciążami.

Gość gość
Gdybym była w Twojej sytuacji to trzesła bym portkami ze stresu.Tak,jest ryzyko ciązy !

Gość gość
a czemu az trzy dni nie dralas tabletki ?

Gość gość
Ciąża to nie choroba tylko normalny czas w życiu kobiety.Jak się dupcz/yłaś bez zabezpieczeń to teraz masz efekt.

Gość gość
ja nie mówię, że to choroba i może ty się dupczysz, ja kochałam się ze swoim mężem i ewentualnie zajdę w ciążę kilka miesięcy wcześniej niż planowałam, tragedia to nie będzie chodzi mi głównie o to żeby dowiedzieć się jakie jest ryzyko zajścia w tej konkretnej sytuacji i czy kontynuować opakowanie tabletek

Czesc! A jakie tabletki bralas? I ile tabletek zostalo ci w opakowaniu? Jesli nie chcesz na razie zajsc w ciaze, na pewno przez kolejny tydzien powinnas uzywac dodatkowych zabezpieczen, np. prezerwatyw. Przyjmij wszystkie na raz zapomniane tableteki i kontynuuj opakowanie. Jesli w miedzyczasie doszlo do stosunku i od stosunku nie minely jeszcze 72 godziny, mozesz rowniez rozwazyc mozliwosc przyjecia antykoncepcji doraznej, tzw. po stosunku. Tylko ze musi przepisac ci ja lekarz, co w swieta i przy sobocie nie jest najlatwiejsze. Moze masz kogos znajomego pracujacego w aptece, kto moglby ci sprzedac "spod lady"?

Gość gość
ciąża dla mnie to nie problem, chcę się tylko psychicznie przygotować na takie wieści. powiedzcie mi czy jak wzięłam tabletkę w dzień w którym był stosunek, a potem trzy dni nie brałam, ale stosunku nie było to czy ryzyko jest duże? i czy kontynuując normalnie opakowanie zagrażam ewentualnej ciąży?

Gość gość
tabletki anty są da odpowiedzialnych kobiet, a nie dla durnych dzieciuchów, które nie pamiętają, że należy je brać codziennie o tej samej porze. Jeśli tego nie robią nie dość że narażają sie na niechcianą ciążę, to jeszcze rujnują sobie gospodarkę hormonalną zmieniając cykl Więc w ciąży będziesz albo nie, w zależności, który to był dzień cyklu podczas uprawiania seksu, tabletki ewentualnej ciąży nie zaszkodzą, bo bierze się je też na podtrzymanie ciąży i broń Boże nie bierze 3 naraz, bo jeszcze większe nieszczęście będzie w hormonach :(

Gość gość
Tak ryzyko jest duże, jedna tabletka to juz szansa nie mówiąc juz 3 dni pod rząd... Nie zaczynałbym nowego opakowania. Idź do lekarza ok badaniu powie Ci co zrobic

Tableteki antykoncepcyjne nie sa tak niebezpiczne jak by wam sie zdawalo. Pewnie, zeby dzilaly prawidlowo, trzeba zazywac je wedlug instrukcji i starac sie ich nie zapominac, ale chyba kazdej kobiecie uzywajacej tableteki zdarzylo sie kiedys jej zapomniec. Nie ma co napadac na dziewczyne. Mozesz wyjechac na weekend i zapomniec zabrac ze soba opakowanie, kazdemu moze sie przytrafic. Popatrz sobie na te stronke: https://consult.womenhelp.org/pl/page/377/questions-and-answers To organizacja, ktora pomaga kobietom na calym swiecie w dostepie do bezpiecznej antykoncepcji. Klikajac na kolejne tematy dotyczace antykoncepcji, znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania.

Gość gość
dzięki za odpowiedzi, już za kilka dni będę mogła zrobić wiarygodny test także wszystko się wyjaśni... kontynuuje opakowanie i mam nadzieję, że jeśli zaszłam to nie zaszkodzą dziecku