Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzeczony rzucił mnie przed świętami i zażądał zwrotu pieścionka zaręczynowego

Polecane posty

Gość gość
Prezentow nie oddaje sie, to podstawa savoir vivre. Pierscionek zareczynowy zwraca sie tylko wowczas kiedy kobieta zrywa zareczyny. Autorko Twoj facet nie ma zadnej kultury i honoru, a podstawowe zasady kultury sa mu zupelnie obce. Znajdziesz prawdziwego mezczyzne:)

Gość gość
Jak cie rzucil to moze ci byc obojetne jakie ma o tobie zdanie ;) Prezentow nie potrzeba zwracac , mozna z tym zrobic co sie chce, bo to jest twoje.

Gość gość
gosc z 21:52 jestes na prochach? lecz sie, bo masz niepokolej w glowie. on zerwal, to jego problem. w ogole co za chory pomysl, zeby dawac pierscionek zareczynowy eks swojej przyszlej:o masz nierowno pod sufitem czy jestes az tak chorobliwie skapy:o

potrzymaj smartfona przed noc w wodzie, następnie wysusz na ciepłym grzejniku, a potem mu oddaj :D nie jestem zwolenniczką zagarniania drogich prezentów, ale z chamami trzeba po chamsku :P

Gość gość
zazadaj zwrotu blony dziewiczej :classic_cool:

"zazadaj zwrotu blony dziewiczej " X o, właśnie, zwrotu dziewictwa też powinno się żądać :D przecież to można opylić za niezłą kasę :P

Gość gość
jak mnie ktoś rozczaruje oddaje wszystko bo nie chce żadnych pamiątek i nie lubię takich mieć

Gość gość
podnosze

Gość ferfeferf
Pierścionek zaręczynowy, to NIE JEST prezent. Tyle gwoli wyjaśnienia prymitywom nie znającym podstawowych zasad kultury i obyczajowości. Smartfon jest prezentem i jego możesz nie oddawać. Faceta wyraźnie nie ma co żałować, sądząc po jego pogróżkach, zatem to przysługa z jego strony że wyszło jaki jest i że się wycofał.

Gość gość
"zazadaj zwrotu blony dziewiczej cool.gif" Śmiechłam motzno :D dobre!

Gość gość
tu nie ma co podnosić tematu. Oddaj prostakowi ten pierścionek, po co Ci on? żałosny typ. Chce telefon? to w zamian za to zażądaj zwrotu kosztów wszystkich prezentów jakie dostał od Ciebie, skoro chce się bawić w takie chore gierki. A jeśli nie telefon zatrzymaj.

Gość gość
Powiedz mu ,ze wyrzucilas wszystko do smietnika i niech sobie tam poszuka...duupek jeden :(

Gość gość
Pierscionek mozesz mu oddac, tym bardziej ze z apartu. A smartfon to prezent, a tych sie nie oddaje, choc ogolnie musialabys od takiego prezentu czyli darowizny odprowadzic podatek :D

Gość gość
on zerwal zareczyny, wiec nie ma tez najmniejszego powodu do oddawania pierscionka. a swoja droga, dobrze, ze pozbylas sie takiego narwanca

Gość gość
To cwaniaczek :D teraz chce miec darmowe prezenty dla nastepnej naiwnej :( nie oddawaj , niech sie ze zlosci w duupe ugryzie :P

Gość gość
Moj prezenty mi zostawil piersionka nigdy nie dal.Ale na koniec chcial kase za wszystkie sprzety ktore kupulismy w domu a dokladnje byla to pralka uzywana ,lodwoka uzywana i tv ,ktory kupilismy 2 lata wczesniej i za wszystko chcial polowe ceny ,ktora dlismy i mowie mu jak polowe jak my to juz uzywamy nie ejst tyle warte.lacznie chcial ode mnie okolo 300 funtow :O grozil ,ze sie nie wyprowadzi itd ,ale powiedzialam,ze oddam jak tylko sie wyprowadzil to wymienilam zamki i mialam go z glowy.wszedzie chodzil i gadal,ze go na kase oszukalam.wstyd jeszcze naprawde gdyby chcial teoche tej kasy,ale nie polowe za wszystko jak bylo juz uzywane :O to bym mu oddala,ale on byl zawsze pazerny na kase to nic nie dostal.jak z nim bylam wszystko na pol.nie pracowalam 3 miesiace po 3 miesiacach dostalam zeszycik gdzie wszystko co wydal mam mu oddac polowe .polowe za oplaty za mieszkanie za jedzenie za moje bilety mam mu oddac za jakies derobne na rozne rzeczy i uwaga nawet 2 funty za paczke tamponow.wszystko mi naliczal jak potrzebowalam funta na kanapke albo cos do picia tez musialam oddac nawet 20 pensow jak pozyczalam do maszyny na kawe tez.za paliow tez placilam jak jezdzilam z nim do pracy i na zakupy.autem nawet nie moglam jezdzic nic a mim prawko.tak,ze sa ludzie i k***y

Gość gość
Qrqa ale glupie problemy:-D

Gość gość
Nie wiem po co zadajecie sie z takimi debilami :(

ja bym mu oddała ten pierścionek i ten telefon. po co masz mieć ciągle przed oczyma tę scenę jego beznadziejności i po co ma być w jakiejś części obecny w Twoim życiu? oddaj mu to, odczepi się i da Ci spokój. niech da to innej pannie, która będzie też z tego szczęśliwa, a potem jej to odbierze. miej godność :)

Gość gość
ale dlaczego ma oddawac burakowi prezenty i pierscionek? co to ma wspolnego z godnoscia???

Gość gość
niech uzywa lub sprzeda

wczoraj Moim zdaniem prezentów generalnie nie powinno się zwracac, a pierścionek kobieta powinna sama chcieć zwrocic przy rozstaniu ,ale wtedy facet powinien powiedzieć żeby go zatrzymała Inaczej oboje beda bez klasy. Ale w tej sytuacji jeśli on już pokazał jakim jest burakiem to zwróć mu to o co prosił , będziesz wtedy górą. Na spokojnie , bez wymówek, ale już nigdy się do niego nie odezwij wczoraj rany , wy kompletnie nie macie honoru... nie ważne czy "szajs z apartu" czy pierscionek babci, skoro facet tak postawił sprawe to niech odda, ale jednocześnie choćby kiedykolwiek sie do Ciebie jeszcze odezwał Ty go po takim czymś całkowicie olej. Jak mu nie oddasz to zatrzymasz pierscionek i smartfona, ale ten burak będzie miał tylko o tobie złe zdanie, a tak to wyjdziesz z tego z twarzą i być może sam sie zorientuje co stracił ,ale ty jako kobieta z honorem do niego nie wrocisz i to byc moze bedzie dla niego wieksza kara niż teraz taka strata materialna xxxxx to są wypowiedzi, które uważam za najbardziej trafione.

Gość gosiaczek1755
ja bym sprzedala a jemu powiedziala ze wywalilam do kibla

Gość gość
jestem piekna kocham siebie i wszyscy mnie kochaja 333 www.youtube.com/watch?v=WKZKItSfrTw

Gość gość
"ja bym sprzedala a jemu powiedziala ze wywalilam do kibla" czyli gość co do Ciebie by się nie pomylił

Gość gośćromantyczny
nie istotne co wiesz Ty i On, istotne jest jaka prawda a ta jest obiektywna

Gość gość
Ale bzdury piszecie, że autorka musi oddać. O ile zaręczynowy może oddać, bo to jest tak naprawdę symbol więzi dwojga ludzi, którzy chcą zawrzeć związek małżeński. (Chyba się zgodzę, że oddać w przypadku, kiedy to narzeczona zrywa). To smartfona z jakiej racji? Smartfon to jest prezent. Jeszcze urodzinowy. Jakby jej kupił majtki, to też ma je oddać? xx Autorko, aniby jak on z tobą porozmawia? Pobije cię? Ciesz się, że cię rzucił. Dobrego życia byś z nim nie miała.

Gość gość
Mylicie sytuacje. Jesli pierscionek byl kupiony to facet nie bedzie sie o niego dopominal. Natomiast jesli piersvionek byl jakas pamiatka rodzinna i byl przeznaczony dla przyszlej zony to jasne ze kobieta, ktora ta zona nie bedzie powinna go zwrocic. Niestety ale sa kobiety pazerne albo msciwe po tym ze zostaly odrzucone i takie kobiety na pewno nie zwroca pamiatki rodzinnej.

Gość gość
gość wczoraj A pomyślałaś z****** egoistko że może on ten pierścionek chce dać innej dziewczynie którą kocha? Rany jakie baby są tępe! xxx Egoistko? Inna dziewczyna? Ha ha ha ha ha ha. No tak, wspaniały facet znalazł sobie drugą babę, będąc narzeczonym pierwszej. Ciekawe, ciekawe... ha ha ha ha. To niech ten wspaniały samiec kupi drugi pierścionek. Ja pier.... dostać pierścionek po byłej narzeczonej, szczyt skąpstwa ze strony faceta.

Gość gość
Ja bym nie oddala i miala bym gdzies co on o mnie mysli bo to teraz i tak nie ma zadnego znaczenia.