Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość0999

Niewolnictwo we własnym domu

Polecane posty

Gość gość0999

Czy ktoś tu czuje się jakby był niewolnikiem we własnym domu? Ja tak to odbieram. Nie wiem, gdzie popełniłam błąd, ale wiem, że na pewno gdzieś ,, przedobrzyłam". Jestem mama i babcią. Chciałam stworzyć dla moich potomków wygodny i miły dom. Teraz wszyscy domownicy - chyba-żyją w nim wygodnie, a mnie nie wolno nawet skorzystać z internetu, za który ja płacę. . Dzieci wrzeszczą, że im zabieram możliwość korzystania z neta. Dodatkowo partnerka syna, która tylko je i śpi, ciągle na coś na mnie uskarża się, zmyśla przy tym dosadnie. Nic jej nie każę robić, ale ona zawsze naburmuszona. Wpływ ma na syna jak ta Zuzanna M. J a nawet nie pije herbaty, gdy trochę postoi, bo boję się, że napluła do niej, co jest bardzo prawdopodobne. Dziewucha narzeka, ale do swojej rodziny nawet na jeden dzień nie jedzie, tylko ze mną niedobrą siedzi i biadoli. Dodatkowo podbiera mi kasę. Gdy zapytałam, powiedziała, że nie ma na mleko dla swojego syna. Ja robię opłaty, palę w piecu, gotuje obiady, a ta robi ze mnie tyrana. Boję się kąpać wieczorem, aby im nie brakło ciepłej wody. Byłaby awantura murowana. Co dziwne. mąż jest bezradny. Mówi, żeby ścierpieć, bo zostaniemy sami na stare lata. Po co mi jednak leń i złodziej na starość? On się chyba też boi tej naszej Zuzanny. Sama nie wiem jak mam postąpić. Z jednej strony litować się nad synem, ale z drugiej być niewolnikiem we własnym domu, to męczące. Dodam, że dogadać się trudno, bo dziewczyna ma mnie głęboko w d-----. Mam po prostu ochotę się wyprowadzić. Spokojnie położyć się w niedzielę i przespać, nie słuchać, że tylko leżę. Normalnie pracuję zawodowo, ale siły z roku na rok spadają. w Dodatkowo jestem po chorobie nowotworowej, co moich domowników wcale nie rusza. Nie oszczędzam się, staram się wykonywać swoje obowiązki, ale chyba przyzwyczaiłam ich do wygody i teraz jeżdżą po mnie jak po szmacie.

Gość gość
ty masz ochote sie wyprowadzic pewnie pod most niech synus z parterka sie wyprowadza skoro jest dorosdły moze sypiac z kobieta niech jej zapewni dach nad głowa a ciebie to nie powinno intereswoac

Gość gość
postaw się i koniec i tak nie wiesz czy ci pomogą na stare lata

Gość gość0999
Oni nigdzie nie pójdą, bo wtedy musieliby ponosić płaty, gotować. Mają swoje pieniądze, ale szybko je tracą i po kilku dniach są ,,goli" finansowo. Dziewczę lubi dobrze zjeść- knajpy, soki, chipsy, ciuchy, kosmetyki, a na mleko dla dziecka kradną z mojego portfela.

Gość gość0999
Chyba zgłoszę to na Policji, bo już dużo nakradli i posprzedawali. W końcu skończymy jak rodzice Kamila. Wiem, że na starość nie pomogą, bo teraz ich żadna skr**** nie łamie.

Gość gość
to nie wynagasz zeby sie dokładali do zycia? co z tego ze na pierdoły wydają/? to nie twoja sprawac co miesiac maja ci dac 400 zł syn ma chodzic do pieca i koniec. usiądz i mniej wszystko gdzieś jedzenie tylko dla siebie pranie dla siebie i naczej zawsze tak będzie ja jest do tej pory! zajmij się sobą i koniec jak mozesz wyjdze do kogoś. wytłumacz ze są dorośli a ty nie jesteś ich pomocą domową a jak ci pyskują to nie daj się i koniec musisz się postawić a tej dziewczynie jak nie pasuje to niech się wyprowadzi razem z twoim synem.

Gość gość
Tym bardziej oddziel się od nich.

Gość gość
powiedz ze nie masz siły ich obrabiac bo jestes słaba po chorobie naprawdę jestes taka ciapa?

Gość gość
fundujesz im wszystko? nie bądź frajerka... oni tego nie docenią

Gość gość0999
Tak, jestem ciapa. Myślałam, że mój syn będzie realnie na to patrzył, ale teraz gdy jest po stronie dziewczyny i to się pogłębia tzn urządza mi awantury, bo np niby coś powiedziałam, to już przegięcie. Dodatkowo dziewczyna lubi wyskoki tzn , gdy syna nie ma, zostawia mi dziecko i nie wraca na noc. Mówi do syna, ze musiała gdzieś tam być, a potem ja obrywam, że jestem czepialska.

Gość gość123456789
Najpierw zobacz czy nie przesadzasz bo zazwyczaj starsi ludzie to troche wyolbrzymiaja (tak jest w przypadku mojej babci bo wydaje jej sie ze ona wszystko robi a tak naprawde to moi rodzice za wszystko placa i wg) ale jesli jest naprawde tak jak mowisz to powiedz im ze tak dalej nie moze byc i ze maja sie wyprowadzic lub zaczac dokladac do oplat, beda cie pewnie wtedy uwarzali za złą jak ich tak wywalisz ale miej to w d***e, nie moga cie tak traktowac, i moze potem jak bedziesz sama mieszkala to moze niech moeszkq z tb jakas przyjaciolka siostra czy ktos inny zebys nie byla samotna xd

Gość gość
ja bym wywalila z domu, ale ja to ja. wybacz, ale to chore żeby tak sie czuc we wlasnym domu. nie licz na pomoc na starość-tacy ludzie rzadko kiedy sie zmieniają. predzej cie wykiwają i zostawią chate dla siebie.

Gość gość
samej bylo by ci lepiej odgryzaj się niech sobie nie pozwalają poustawiaj to towarzystwo

Gość gość0999
Coraz mniej im już kupuję, bo i tak tego nie doceniają. Dawniej to ja ponosiłam całkowite koszty utrzymania dziecka, kupowałam jedzenie i ciuchy. Po prostu zawiodłam się. Mnie nikt nie pomógł.Chciałam, żeby mieli lepszy start. Teraz oni mają mnie w nosie. Syn dobrze zarabia, ale nic nie może kupić, bo po kilku dniach nie ma kasy. Wszystko idzie na dziewczynę.

Gość gość
sama widzisz jak to jest i lepiej nie bedzie jak czegos nie zrobisz!!

Gość gość0999
Do gość123456789 dziś Też do pewnego czasu myślałam, że może wyolbrzymiam. Jest mi jednak z tego powodu bardzo źle. Nie będę samotna. Mam jeszcze męża i inne dzieci, które są zazdrosne o ten chory układ. Tez mają dość wygodnickiej panny.

Gość gość
Cholera mnie strzela jak to czytam. Kobieto zrób coś z tym. Niech ta młoda suka w********a z domu. Na starość ta szmata i tak Ci nie pomoże:|

Gość gość
i dobrze ci tak . synowa sie nie daje abys jej na leb nie wlazla. bo zawsze na odwrut jest. jak u mnie w domu mama i tata sie rozwiedli przez babcie bo mamy nie lubila rodzine suka. zawsze synowe nazekaja dobrze ze jest chociaz jeden przypadek ze tesciowa nazeka. moja babcia zawsze nazekała ze moze wszystko moze sie zadzic bo placi za czynsz i to jej dom itp i jeszcze zadzila dziecmi czyli nami jak mali bylismy. Zabierała nas mamie suka. Myslała ze ma prawo do wszystkiego nawet do łuszka dla mamy i taty zagladala ciagle niszczyla nas bo mowila ze ma prawo bo pieniadze ma. Ciagle tak bylo. Jak ktos ma pieniadze to zawsze mysli ze wszystko mu sie nalezy i moze rzadzic innym czlowiekiem jak przedmiotem. I dobrze masz madre wnuki!!!!!

Gość Babcia Jagna
Trudno uwierzyć że są tacy podli ludzie (syn z konkubiną) 😡 Nie jestem młoda ale jezdzić po sobie nie pozwoliła bym na pewno.Kobieto ogarnij się i wywal to dziadostwo ze swojego domu na zbity pysk!!! Co to ma być? Twoje mieszkanie i rządzi u Ciebie obca wywłoka i jeszcze ją żywisz z bachorem? Mało tego rursko Cie okrada?! No wybacz.Muszę skńoczyć ten post, bo strasznie podniosła mi się adrenalina! Twój mąż, nie ma jaj?! SZCZERZE CI WSPÓŁCZUJĘ.

Gość gość
Prosze powiedz ze to zart! Oferuje Ci konkretna pomoc mimo ze jestem 34l.kobieta. Przyjade,wezme tych zlodziei na rozmowe,nie wyjda z pokoju i spakujemy ich cala Twa rodzina. Prosze podaj maila czy jakies namiary na siebie. Prosze nie tkwij w pato. Odpoczniesz na nowy rok tylko nie zwlekaj odwazna kobietko.

Gość gość
Nie pozwól sobie na to! Nie ważne, że chciałaś dobrze, że jesteś ciapą, że może będziecie sami na starość... na nic teraz nie patrz tylko na swój spokój. Jesteście z mężem starszymi ludźmi, potrzebujecie spokoju i normalnych warunków życia. Zbudowaliście dom, pracujecie. Natychmiast powiedzcie synowi, że od nowego roku np. albo od kolejnego miesiąca mają się wyprowadzić. Skoro syn pracuje na to wynajęcie starczy a jak nie to niech paniusia idzie do pracy albo niech koczują u jej rodziny. Nawet się nie zastanawiaj co z nimi - poradzą sobie na pewno na garbie kolejnego jelenia albo może się otrząsną i ruszą do pracy. A inne dzieci słusznie się gniewają - jeszcze syn rodzony to pół biedy, ale ty wspierasz obcą dziewuchę... chyba na miejscu tych dzieci sama wystawiłabym ją za drzwi. Działaj szybko i bądź konsekwentna. Pogniewają się przez chwilę i będziesz miała spokój. Przy obecnym układzie tylko czekać na jakiś koszmar.

Wygoń całe to towarzystwo patologiczne z Twojego domu! Zgłoś na policję że konkubina Cie okrada.Wolała bym zostać sama, niż z takimi pasożytami. Wez się w garść, nie wpuszczaj do mieszkania obcej baby.Syn niech sobie wynajmie mieszkanie i niech spada na drzewo. Jakaś bezczelna ta zdira syna! Jakim prawem dyskutuje i rości pretensje?! Nie wyrobiła bym nerwowo! Oj mnie tam potrzeba! Pozwoliłaś sobie na głowę wejść synalkowi i teraz masz za swoje.Powtarzam raz jeszcze! ZGŁOŚ NA POLICJĘ że Cię zdira okrada i przebywa w Twoim lokalu bez Waszej zgody.

Wygoń całe to towarzystwo patologiczne z Twojego domu! Zgłoś na policję że konkubina Cie okrada.Wolała bym zostać sama, niż z takimi pasożytami. Wez się w garść, nie wpuszczaj do mieszkania obcej baby.Syn niech sobie wynajmie mieszkanie i niech spada na drzewo. Jakaś bezczelna ta zdira syna! Jakim prawem dyskutuje i rości pretensje?! Nie wyrobiła bym nerwowo! Oj mnie tam potrzeba! Pozwoliłaś sobie na głowę wejść synalkowi i teraz masz za swoje.Powtarzam raz jeszcze! ZGŁOŚ NA POLICJĘ że Cię zdira okrada i przebywa w Twoim lokalu bez Waszej zgody.

Gość gość
Z twojej strony to nie jest dobroć tylko słabość charakteru.

Gość gość
Każdy ma tyle na ile sobie pozwoli. Gdyby mnie coś takiego spotkało ,to oboje wyp........by w podskokach. Przepraszam za słownictwo, ale nie mogę słuchać ( czytać) czegoś takiego spokojnie.

Gość gość0999
gość dziś Dzięki Młoda Dzielna Kobieto! Nie wiem ile nas dzieli km, ale to nie jest proste. Musze się do tego przygotować. Szkoda mi syna, bo taki nieporadny, kto mu da jeść. Wiem, że jestem stara i naiwna, ale wiem, że nie czeka go nic dobrego we wspólnym gospodarstwie z tą dziewczyną. Boję się, że narobi mu długów. Potrzebuję jeszcze trochę czasu na plan, by był mądry i skuteczny. Czy to się uda bez awantury? A swoją drogą- człowiek całe życie głupi.

Gość gość0999
Teraz sobie uświadomiłam, że syn nawet nie zapytał czy ta jego panna może z nami mieszkać, przyjechała i została. Szkoda mi było dziecka. Pracować to ona tak lubi jak ja tańczyć w balecie. O zgłoszeniu na Policję myślę od pewnego czasu, ale to trochę głupie, bo wtedy zeznawałabym też na syna. Kłamstwa tej jego dziewczyny nakłaniają mnie jednak do podjęcia tej decyzji. Dziwi mnie, że skoro jestem taka wredna, bo ciągle tak o mnie mówią młodzi, to czemu się nie wyprowadzą, tylko tkwią w tej swojej niedoli.

Gość gość0999
Zgadzam się, że mam słaby charakter. To akurat się zgadza. Wiedzą o tym wszyscy z mojego otoczenia.

Gość gość
a moze problem tkwi w tobie skoro wredna jestes. i nie bron synalka skoro synowa to nie rodzina to nie wymagaj od niej za wiele niech synalek ci pomaga. wszystkie tesciowe tylko wymagaja od synowych a potem mowia ze to nie rodzina ze synek najwazniejszy. jak tak to od synalkow wymagajcie. Ja tak patrze ze ty k***a sama sciemniasz i histeryzujesz bo jestes wredna tesciowka ktora synalka rozpieszcza i obiadek pod nos nosi niech sobie sam zrobi i wezimie. rozpiesciliscie synalkow mamuski to teraz macie. a synowa pewnie nie chce ci sie dawac

Gość gość0999
Do gość dziś Na bluzgi od młodego pokolenia jestem przygotowana. To powiedz mi Młoda Mądra Kobietko jak postępować, żeby dama była zadowolona? Może portfelik bardziej pod nos? To trwa już kilka lat, nie rok i nie dwa, a ja pękłam właśnie teraz.