Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Polki nie lubiom cyganek? Mama cyganka

Polecane posty

Gość gość
dlatego zamknielam bramke na podwórze i puscilam psa,zebyscie mi nie stali pod domem :/ bo sie was boje

Gość gość
a propos: Zdarzają się dobrzy Cyganie na pewno, jak i dobrze księża :) i tą radosną puentą kończę swój wywód :)

Ja tam nic nie mam do Cygan tzn do Romów :) Moja najlepsza koleżanka i chrzestna mojego dziecka jest romskiego pochodzenia :) Co do niechęci do pracy to moja koleżanka studiuje farmajcę, a jej rodzice mają kilka stacji benzynowych oraz kantor i z tego żyją...a kasę na rozpoczęcie działalności jej tatuś nabył pracując w USA na budowie :) za to prababcia mojej koleżanki była prawdziwą wędrującą Cyganką :)

Gość gość
zaraz Ty mowisz o tej nacji Cyganów na poziomie tzn bogatych, zaradnych, wykształconych tj takich którzy, nie pukaja do drzwi posługując się imieniem Boga "dajcie mi ubrania, jedzenie, bom biedna" :/ jest zasadnicza różnica, a kobita zdrowa jak rydz, ciagnie za soba dzieci i uczy dziadostwa, ktory Polak bedzie Ci chodzil po domach z dziecmi :/

Nooo mówię o takich jakich znam :) a znam ich trochę bo oni lubią sie gościć i bywając u koleżanki poznałam dużą część ich rodziny. Ogólnie mówiąc ubierają się bardziej kolorowo i strojnie niż moja rodzina i dla nich to nic dziwnego że po zwykłej wizycie na kawę zaczynają tańczyć i śpiewać...a np moja rodzina potrzebuje dużej dawki alkoholu żeby doprowadzić się do "takiego stanu" :p co do ciuchów to np mama mojej koleżanki sama śmieje sie ze swojego dziadowskiego uwielbienia do kiczu :D i nieraz sama komentowała swój wygląd na końcu stwierdzając, że to nie jej wina że ma taki gust i że taka sie już urodziła :D Co do Cyganów rzebrakó to widziałam ich jedynie na dworcu...ale rodzina mojej koleżanki mówi że TO nie są prawdziwi Cyganie tylko taki odłam jak Talibowie od Muzułmanów...itd.

Gość gość
... to chodzenie po domach mnie po prostu wku..... :)

Gość KingaStefankaFanka
Żebraków oczywiście miało być :p

Gość gość
Nie orzesadzajcie

Gość gość
To ja Skoro mamy możliwość to ciagniemy z panstwa. Zresztom wiele Polaków tez tak robi. Więc polacy swieci nie som. Ja mieszmam na osiedlu z polakami i sie dogadujemy. Jedna podskakiwala to sie doigrala bo maz sie wlurzyl. A tak luz. Nie wiem co macie di mnie jak mnie nie znavie

Gość gość
nie do ciebie tylko uogolniamy wiec nie przezywaj :/ jakbys zalozyla temat "co macie do mnie" to co innego, ale pytalas o Cyanow, wiec Ci odpowiadaja, wiec o co ci chodzi?

Gość gość
autorko znasz taką literę "ą"

Gość gość
Co znaczy :doigrała się? Toi wy się doigracie, parszywe pasozyty. Co znaczy mąż zapewnia jedzenie? Poluje z oszczepem? Czy kradnie???

Gość gość
Nawet dzieci zabieracie od naszych dzieci. To hore

Gość gość
naucz sie jezyka polskiego to pogadamy :D

Gość gość
I tak znam jusz duzo. Wasz język, przeciesz mozecie rozczytac, swoj i angielski trochę. Wiec skonczcie bo nie lepsze jesteście. Ja do was miła a wy juz mnie bic.

Gość gość
otóż dlaczego? bo chcą wróżyć i chcą kasy a jak powiesz nie to rzuca na Ciebie urok! i musisz odpowiedzieć "i nawzajem i żebyś się obsrała" bo żebrzą, zmuszają do tego dzieci. Te dzieci często są na lekach uspokajających (zastanowiliście się czasem czemu te dzieci całe dnie śpią?) bo nie chce aby moje dziecko miało cokolwiek wspólnego z cyganami i ich kulturą.

Gość gość
bo ci co ciągną od państwa to ciągną ze swojego gara a wy nic nie wnosicie a tylko wszystkiego chcecie a kysz stąd!

Gość gość
A gdzie mamy isc? Jak wy w angli ciongniecie to ok?

Gość gość
autorka z kompleksami przyszla sie powyzywac. To idz tez ciagnij, zazdroscisz, bo ciagniecie to tez praca, a Ty pracy jakiejkolwiek sie brzydzisz :)

Gość gość
C-I-O-N-gniecie :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Ktoś sobie jaja robi co widać po sposobie pisania a wy na poważnie odpisujecie

Gość gość
Autorko, nie lubimy cyganów i ich nieakceptujemy poniewaz maja zupełnie inne podejscie do zycia, wyznaja inne zasady niz polacy oraz prowadza calkowicie rozne zycie od "naszego " :) Mieszkajac na terytorium panstwa polskego , stawiaja swoje romskie prawo ponad obowiazujace, uzasadniajac to 'tradycja ". Styl waszego zycia jet postrzegany przez nas, polaków jako cos kompletnie nie do przyjecia; złodziejstwo, zebractwo, cwaniactwo itp. Powiesz to "tradycja". Jasne, ale my mamy inna a to wy mieszkacie w naszym panstwie, nie my w waszym :) Musicie przestrzegac naszej "tradycji ", ona stanowi prawo, nie wasza. Dopuki sie nie zmienicie, swoja tradycje pogodzicie ze wspołczesnoscią, bedziecie przestrzegac, zasad i norm zycia spolecznego danego panstwa, doputy nie bedziecie akceptowani nigdzie. Jak dla mnie jestesci na równi z muzulmanami, tylko ciut mniej agresywni.

Gość wifigdańsk
autorko wybacz ale od pierwszego twojego postu wiedzialam ze to prowo.tak prowo bo wiele rzeczy z natury cyganskiej sie nie zgadza a poza tym urzekło mnie to "m" na końcu kazdego zdania. nudzimy się bo długa przerwa w szkole?

Gość gość
Radzimy dobie lepiej jak wy

Gość wifigdańsk
poprawka-m na końcu każdego wyrazu.

Gość gość
Niezły temat

Gość gość
Ja pewna jestem ze to nie prowo. Mam koleżankę cyganke i uwierz, że ona tez ma swój styl pisania. Ile razy jej powiem ze robi błędy i poprawiam ją, to nic nie pomaga :-) i nie do końca cygan porywa żonę, zależy gdzie. Są rodziny gdzie ojciec upatrzy męża dla córki i nie ma wybacz :-) Ta co znam to nie siedzi z dzieckiem i nie prosi o kasę. Ma dzieci, męża i psa nawet. Normalne mieszkanie socjalne, zadbane. Mozna się domyśleć ze jej mąż miewa czarne interesy i stąd jest kasa no i z Państwa. Droga autorko zależy kim jesteś? Nie oceniam bo nie znam. Jest kilka poziomów cyganow.

Gość gość
Nie jest prowo. Znawczyni cyganek sie znalazla. Mój mąż dba o nasza rodzinę i ważne ze ma a skąd to nie moja i nie wasza sprawa.

Gość gość
nie nasza sprawa? zapewne okrada naszych rodaków, więc trochę jednak nasza sprawa 🖐️