Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QXV

co myślicie? czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość QXV

Witam, mam pewien problem.. jakiś czas temu powinnam mieć okres ale spóźnił mi się on o 5 dni. Brzuch boli mnie niesamowicie. pomimo bolesnych miesiączek jeszcze nigdy tak mnie nie bolał, wzięłam nospe i dwa paracetamole a mimo to brzuch nadal boli - w prawdzie nie tak jak wcześniej ale nadal odczuwam ból. Zawsze miałam dość oferty okres i zawsze paracetamol mi pomagał a tym razem... właściwie nie wiele, trochę krwi i nic więcej :( może to przez moją anemię.? Chociaż nigdy tak jeszcze nie miałam. dzisiaj wieczorem zaslabłam było mi nie dobrze i słabo prawie zemdlałam, rodzice chłopaka chcieli dzwonić na pogotowie ale ja nie chciałam.zawsze się zabezpieczalismy kilka razy robiliśmy bez zabezpieczeń ale zawsze wyciągnął przed wtryskiem i chłopak był pewny ze zawsze robił to na czas. w prawdzie nie mam żadnych objawów oznaczających ciążę ale martwi mnie mój okres a właściwie jego ilość jest on jak mocniejsze plamienie ze śluzem. Mam skończone 18 lat, prawie 19 i nigdy nie byłam u ginekologa bo nie miałam takiej potrzeby. Jak myślicie, czy jestem w ciąży.? Z góry dziękuję zaodpowiedzi i za pomoc

Gość gość
Bzykać się i nie być u lekarza.To jest polska dziewczyna myśląca picz/ką.Popytaj mamę jak się otwiera picz/kę i co trzeba wtedy włożyć w dziurę aby nie zaciążyć.

Gość gość
Nie piszesz kiedy były stosunki bez zabezpieczenia. Przerywany nie jest metodą antykoncepcji! Możesz być w ciąży, brzuch boli w pierwszych tygodniach przez rozciąganie się macicy, aczkolwiek aż tak silne bóle wskazują raczej na bolesną i obfita miesiączkę. Na drugi raz się porządnie zabezpieczcie. Glupiutka...

Czesc QXV! W takich wypadkach jak twoj ciezko jest cos na pewno zawyrokowac. Tak jak napisano wczesniej, moze to byc plamienie ktore zdarza sie czesto na poczatku ciazy, a bol zwiazany jest wlasnie z ******* macicy. Ale moze byc to rowniez zwykla miesiaczka... Jesli nie masz teraz jak udac sie na kontrole do ginekologa, kup w aptece i zrob po prostu test ciazowy z moczu: jest on tani i, jesli miesiaczka opoznila sie, da on juz w tej chwili pewny wynik. Nie ma co "gdybac", lepiej wiedziec od razu na czym sie stoi. Daj znac co ci wyjdzie, ok? A tak na marginesie, jesli masz stalego chlopaka, warto zainwestowac w stala antykoncepcje. Tableteki antykoncepcyjne mozesz zamowic rowniez na stronach internetowych wypelniajac rodzaj kwestionariusza on line, na podstawie ktorego wyjdzie ci jaka tableteka jest dla ciebie najlepsza. Jak tak robie, nie musze placic za wizyte u gina i jest duzo taniej niz w aptece. Jak chcesz dam ci linki.