Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy kręcone,pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, Zwracam się do was z moim małym problemem,dotyczącym kręconych włosów. Jestem posiadaczką naturalnie lokowanych włosów.Od zawsze marzyłam o prostych,albo chociaż falowanych włosach,niestety to marzenie raczej nigdy mi się nie spełni,gdyż nie zamierzam torturować ich za pomocą prostownicy.Przejdę do sedna.Chodzi o to,że jakiś dłuższy czas temu,myłam moje loki codziennie rano.Powodem tego był stan moich włosów po całej nocy.Były one szopowate i ugniecione.Nic nie dało się wtedy z nimi zrobić. Po pewnym czasie,zauważyłam,że włosy są przesuszone i coraz bardziej zniszczone.Od tamtego momentu,staram się odnowić swoje loki.Pielęgnuje je,myje rzadziej,używam odzywki i maseczki regenerującej.W grę wchodzi również olejek arganowy. Włosy co prawda są już w lepszym stanie niż na początku,lecz nie odzyskały jeszcze dobrego stanu.Nadal są napuszone i zniszczone.Boję się,że nie da się z tym nić zrobić. Trochę się rozpisałam,ale jeżeli macie jakiekolwiek pojęcie o włosach kręconych,proszę napiszcie mi co mam zrobić,aby odzyskały one dawny stan(może macie tez parę sposobów na utrzymanie loków przez całą noc nienaruszonych)

Gość gość
To kara od losu. Trzeba było nie majdrować . a tak poważnie może trochę zetnij