Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kontuzja stopy

czy potrzebuje lekarza pilne

Polecane posty

Gość kontuzja stopy

dobry wieczor ostatnio zaczerlam cwiczyc biegac itp. od kilku dni nabawilam sie kontuzji stopy. boli mnie wierzch stopy bol promieniuje do palcow i kolo kostki. druga stopa boli lekko (prawie w ogole) tylko z tylu jakby. oczywiscie zarzucilam trening ograniczylam chodzenie i nie przebywalam w zimnie. bolalo tylko podczas chodzenia.kilka dni juz boli i nie przeszlo. posmarowalam stope mascia rozgrzewajaca i masowalam troche i pogorszylo sie bol jest bardziej dotkliwy wystepuje tez podczas spoczynku i gdy jest cieplo to pulsuje mi w rytm uderzen serca i boli bardziej. jest okres swiateczny nie lekarza chyba ze dyzur na pogotowiu i moje pytanie brzmi czy potrzebny jest lekarz czy moze jeszcze poczekac i nie dramatyzowac

Gość gość
nie wiem , może masz zakwasy :D albo lekki atak dny moczanowej.

Gość gość
nie dramatyzować ale mądrze działać jeśli jesteś z marca łatwo nie będzie wejdź na Google i pytaj o środki może kapusta na okłady może siemie a może co innego .

Gość gość
Od czego może zależeć, że w jednym dniu mam miękki stolec, a na drugi jest twardy, składa się z kulek. Po wpadnięciu do wody te kulki, które są połączone ze sobą rozpadają się. 1. Dlaczego tak się dzieje? 2. Często w stolcu są jakieś jakby okruszki, kawałki jedzenia. Dlaczego? 3. Czy jak stolec jest twardy i składa się z kulek to jest normalne, że w wodzie się rozpada na pojedyncze kulki? 4. Czy jakaś chorobą jakiego narządu w układzie pokarmowym może powodować, że mam takie kawałeczki jakby jedzenia w stolcu? A może to jest normalne, bo wcześniej nie zwracałam na to uwagi.

Gość gość
widze ze tu sie robi jaja z czyjegos zdrowia. zobaczycie jak sami bedziecie potrzebowali pomocy. to nie zakwasy wiem jak wygladaja to jest tam gdzie znajduja sie sciegna - na pewno nie jest zerwane bo nie wytrzymwalabym z bolu ale widze ze sie nasila

Gość gość
dna moczanowa to tez calkiem co innego i to raczej nie jest temat do zartow bo to powazna choroba. to jest kontuzja ale pytanie brzmialo czy isc do lekarza czy przejdzie jestem z lutego

Gość gość
który luty to coś może uda się wyjaśnić?

To jest przeforsowanie, moze tez byc stan zapalny. Pogorszyłas sobie nagrzewaniem, bo powinnaś schładzać. Mąż, który od lat biega, podpowiada, bys kupiła w aptece taki zel w torebkach foliowych. Taką torebkę mocno się schładza w zamrażarce i przykłada na bolące miejsce. To domowa krioterapia. Stosuj kilka razy dziennie. Na dzisiejszy wieczór zastosuj okłady z lodu. Między okładami smaruj żelem przeciwzapalnym, typu Voltaren, lub inną mascią na urazy sportowe. Bez kamfory!(rozgrzewania). Masz typowy uraz sportowy, więc wizyta u lekarza jest zbędna. Sama zdecydujesz, jesli nie będzie poprawy po tygodniu. Acha, bierz środki przeciwbólowe typu Nurofen, Ibuprofen, mają działanie przeciwzapalne. Jesli chodzi o przyczynę twego urazu, to wedlug męża, moze być to spowodowane tym, ze opierasz swoj cięzar ciala na całą stopę, a nie na przednią częsc stopy. Stąd ból ścięgien na podbiciu, i z tyłu. Życzymy zdrowia, dbaj o siebie.

Gość gość
to że pisze się dużo może działać przekonująco dla kogoś bez doświadczenia życiowego ale nie i z pozoru wydaje się takie mądre wyczerpujące tak też działają lekarze.Ale pytam co z tego jeśli jest coś o czym nie mamy zielonego pojęcia a brak tej wiedzy powoduje wiele zamieszania dwuznaczności niepewności i też życzymy wiele zdrowia ale czym są miłe słówka empatii na tle wiedzy celowej niezastąpionej no czym są powtarzane leki na skutek a nie na przyczynę .No czym w końcu jest wyłącznie pozorne czyste sumienie i połechtanie swojego snobizmu ego czy zaspokojenie własnej próżności tym że się myśli i żyje w złudnym przekonaniu że wie się na tyle dużo by udzielać rad i tworzyć niedźwiedzią przysługę.Miłego przekonania o własnej........?

Gość gość
Goździkowej pomogło pomogło jej mężowi to i tobie też powinno moje dziecko.

Gość gość
dziekuj***ardzo za madre odpowiedzi ludziom ktorzy staraja sie pomoc a nie takim ktorzy sie nasmiewaja lub nie wiedza o czym mowia. pozdrawiam serdecznie

Gość gość
tam mialo byc dziekuj*******ardzo nie wiem po cenzure dali

Zawsze bardzo ostrożnie podpowiadam o czymś na forum, zwlaszcza w sprawach dotyczących zdrowia. Mój mąż uprawia jogging od kilkunastu lat. Jakiś czas temu nabawił się podobnej kontuzji, co Autorka. Ortopeda zalecił 10 zabiegów krioterapii, maść Voltaren, ogólnodostępne środki przeciwbólowe, i czasowe zaprzestanie biegania, aż do ustąpienia wszystkich objawów. Moja wiedza nie jest zasłyszana od pani Goździkowej. Do goscia z 10.22- dostrzegam róźnicę między mądrzeniem się, a mądrością. Autorko, mamy nadzieję, ze czujesz się choć odrobinę lepiej. Pozdrawiamy cieplutko. urszak z mężem

Gosciu z 18.08, masz coś do mnie, to napisz wprost. A temat jest o kontuzji stopy, i ewentualnej wizycie lekarskiej.

Gość gość
No piszę wprost prościej się nie da spadaj.na razie na drzewo

Gość oblizujeskalpelprzedoperacja
nie, wystarczy ci bioenergoterapeuta :classic_cool:

Gość gość
pewnie zwichnięcie, obkładaj lodem, nie masuj, nie stosuj maści rozgrzewających ani masaży możesz bandażować stopę by ją usztywnić, przydało by się prześwietlenie bo może być złamanie w śródstopiu, wtedy stopa będzie puchła cały czas i bolała aż się samo nie zrośnie czyli jakie 3 tyg

Gość gość
na drzewo