Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćIwka

Jakie są wasze opinie o imionach: Nadia i Martyna

Polecane posty

Gość gość
Oba bardzo ładne :) nie rozumiem jak można identtfikowac imię z osobą, rozumiem, że komuś może się kojarzyć, ale są, były i będą miliony Martyn i teraz Nadii i nie mają one na pewno takiego samego charakteru przez to imię ;/. Więc wsadzcie sobie te rady "nie dawaj bo kochanka męża tak miała i twoja też będzie zdzirą"

Gość gość
Martyna- fuuuu Nadia- jakoś nie moja bajka :( Laura ładne :) i jeszcze Ilona mi się podoba :)

Gość gość
oba imiona okropne

Gość gość
Jednak Laura wydaje się w tym wszystkim najlepsza i nieklepana, chociaż Alicja piękna też.

Gość gość
Martyna- okropne, twarde i nie pasuje do dorosłej kobiety. Nadia ładnie :) A co do kojarzenia imienia z osobą i złych wspomnień to niestety też tak mam. A skoro tu tyle osób źle pisze o Martynie to może jednak coś w tym jest :)

Gość gość
Martyna- kiepskie imię :( nie podoba mi się. Jakoś nie leży mi. Z nikim mi się ono nie kojarzy. Nadia- wschodem zajeżdża :( też jakoś nie moja bajka. Laura ładnie i Emilia mi się podoba :)

Gość gość
Ja też jestem przeciwniczką Martyny :( nie podoba mi się i kiepsko się kojarzy- z trudnym charakterem :) Nadia może być. A ja dałabym Klara lub Pola :)

Gość gość
Martyna brzydko! Odpada absolutnie. Wiocha jak nic! Nadia z tancerką go go mi się kojarzy- wschodni sąsiedzi i te sprawy. Laura ładnie. Klara przyzwoicie. A jak ma być po wiejsku to zamiast Martyna daj jej na imię Sandra ;)

23:10 to jeszcze lepiej szkopskie martyna czy ruskie nadia. Mi chodzi o to , ze lena to ruskie imie wez doczytaj

Gość gość
Nadia brzydko, martyna obrzydliwie- taka odpowiedz jaki wybór dała autorka wątku.

Gość gość
Oba niezbyt ciekawe. Nadia to już takie oklepane,że na twoim miejscu bym sobie darowała. Nie lepiej Marta zamiast Martyna?

Gość gość
Ja też popieram zmianę Martyny na Martę- i będzie elegancko i po polsku :)

Gość gość
Nadia to skrót od Nadieżdy, czy ja wiem czy to takie ładne imie :O Jakaś moda się zrobiła na rosyjskie imiona , bo Lena też popularne a Tamara i Natasza też coraz częściej się pojawiają.

Gość gość
mimo, że ruskie z tych dwóch wybieram Nadia. Martyna jest obleśne :( A ogólnie proponuję przemyśleć sprawę i dać dziecku jakieś inne imię :)

Gość gość
Martyna prawie jak Maryna ..."Maryna gotuj pierogi" :D

Gość gość
hehe... Martyna- jest obleśnie- jakoś zupełnie jak nie dla dziewczynki to imię :) Okropne! Nadia- ewidentnie ruskie :( Marta daj zamiast Martyna- będzie znacznie lepiej :) Albo zwyczajnie Ania, Kasia itp...

Gość gość
Przyłączam się do większości, niestety Martyna to zupełnie nietrafione imię :( Nadia.. .też mi się nie podoba- ale jak musisz wybrać z tych dwóch to zdecydowanie Nadia

Gość gość
Martyna odpada moim zdaniem- okropne :) Nadia- pseudonim pani z domu publicznego :) Daj jej od razu Tania ;) Poszukaj jeszcze innych imion jest szansa że będą bardziej trafione :)

Gość gość
Martyna-hmm zwykle takie , nawet nawet nic szczegolnego ale nie brzydkiego...lepsze niz nicolki jesiki i inne gowninki , oliwki,amelki-napewnolepsze Nadia-ruskie od Nadiezdy , maoze nie brzydkie ale kojarzy sie z k****ami ruaskimi sory/wolaalabym juz zwykle ania

Gość Karakataka
Mi sie bardzo podoba imie Kinga:) myslalam tez nad Danuta po mojej ŚP Mamusi no ale nie wiem czy w tych czasachdla dziecka bedzie ok

Gość gość
mi Martyna się nie podoba. ktoś już napisał że do dorosłej kobiety nie pasuje i ja też tak uważam. Poza tym moim zdaniem jest zwyczajnie brzydkie :( Nadia ruska pracownica domu rozpusty- tak mi się kojarzy :( Kinga ładnie. Danuta- już właściwie zapomniane- raczej nasze ciocie to imię nosiły, ale skoro Zosie, Marysie wracają to czemu nie Danusia :) całkiem fajnie, bez nadęcia i tradycyjnie- ładnie i oryginalnie :)

Gość gość
Z tych dwóch to raczej Nadia, bo martyna jest obrzydliwe :/

Gość gość
Martyna -ciężko brzmiące . Lepsze na drugie. Nadia samo w sobie to zdrobnienie Nadieżdy ale w Polsce jest zbyt mocno kojarzone z rosyjskimi i ukraińskimi pracownicami burdeli .

Gość gość
Nadia to imię ARABSKIE a nie ruskie.

Gość gość
Nadia paskudne juz lepiej daj Martyna znajomego corka ma na imie Nadia masakra jak ta dziewucha sie zachowuje pyskuje przeklina normalna tragedia mam uraz do tego imienia

Gość gość
moja chrzesnica to Martynka imię jak imię , przyzwyczaiłam sie dziewczynka grzeczna rezolutna Nadia tez mi sie kojarzy z go-go albo ruską tirówka ale podoba mi sie bo jest naprawde ładne nie dałabym tak dziecku tylko przez te skojarzenia Jak bede miała druga córke to dam Nina prawdopodobnie moja pierwsza córka ma na drugie imię Laura miałaby tak na pierwsze ale tatuś chciał bardziej "zwykłe" imię przy drugim dziecku juz mnie nie przekona :)

Gość wściekła martyna
każdy pisze że martyna to trudne imie o złym charakteże a naprzykład ja mam na imie martyna i np martyna wojciechowska ja polecam martyne a ci wszyscy którzy mówią że martyna to jest zła nieh sie zastanowią

Gość gość
Nadia cudne imie