Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzień bez jedzenia czy to pomoże

Polecane posty

Gość gość

Podobno takie głodówki są dobre i oczyszczają organizm , ja jestem w klasie maturalnej więc nie moge sobie na nie pozwolić w ciągu tygodnia ,ale teraz jest przerwa świąteczna , więc postanowiłąm sobie zrobic tak z dwa razy głodówkę na cały dzień. Ważę 53 kg przy wzroście 167 cm , może to nie jest bardzo dużo,ale mam trochę odstający brzuch, zalęzy mi na płaskim brzuchu i chudnych nogach tym bardziej że za miesiąc mam studniówkę. Po świętach czuje się taka pełna , strasznie dużo jadłam. Dziś wypiłam na śniadanie kakao , a teraz piję kawę. Nie wiem czy uda mi się wytrzymać cały dzień bez jedzenia , mam nadzieje że tak :( Może zjem pozniej jakiegoś banana albo jabłko,żeby nie czuć dużego głodu w nocy. Macie jakiś rady jak wytrzymac i czy to coś daje , takie głodówki raz na jakiś czas,żeby oczyścić organizm ?

Gość gość
Jesli dzis mi się uda , to za parę dni zrobie już taką prawdziwą głodówke z samą wodą i cytryną

Gość gość
a nie lepiej ruszyć tyłek i poćwiczyć? Wagę masz przecież dobrą. Wystarczy znaleźć pół godziny dziennie na ćwiczenia, głodówka nic ci nie da.

Gość gość
Anokektyczki powinny się leczyć

Gość gość
Jedz dzieciaku bo chuda jestes. Cycki ci nieurosna i zaden facet niezatanczy z tobą:-(. A o bzykaniu to zapomnij jak bedziesz miec z przodu plecy i z tylu:-)

To są znachorskie metody "oczyszczania". Ludziom wmawia się że są zatruci a ci sięgają po jakieś metody rodem z XIX wieku

Gość prawictwo pospolite 125
Przy twoim wzroście 52 kg to idealna waga .. Nie musisz się odchudzać , ewentualnie zrzuć 1 kg , więcej nie trzeba

Gość gość
ćwiczę 20-40 minut co 2/3 dni bo codziennie nie mam czasu. O to że będe płaska nie musze się martwić bo mi to nie grozi :) Tak się wydaje ,że 53 kg to nie dużo , ale ja widze przeciez że brzuch mi odstaje , bo prostu jadłam za dużo słodyczy , nogi tez mi przytyły , czuje się jak parówka, chce wyglądac tak jak sobie to zaplanowałam . Nie podobają mi się kościste dziewczyny , i nie dąrze do tego żeby wyglądac jak szkielet , po prostu muszę pozbyć się tłuszczu

Gość gość
raczej zaszkodzi

Gość gość
* po prostu

Głodówką jedynie sobie zaszkodzisz. Jezu, jest XXI wiek, dostęp do wiedzy jest powszechny, dlaczego ludzie stosują jakieś szamańskie metody zamiast zapoznać się z ogólnie dostępną wiedzą na ten temat?

Gość gość
Organizm bezwzględnie potrzebuje systematycznego nawadniania i dostarczania minerałów. Przestrzegając tej zasady możesz sobie zrobić 1-dniową wstrzemięźliwość. Proponuję jednak zjeść jedno jajko na twardo i małą miseczkę twarogu z pomidorem. Bezkarnie możesz wypić też dwa razy po pół szklanki soku ze świeżego buraka z małą ilością soku z jabłka lub marchwi. Wodę z niesłodzoną zakwaszoną cytryną popijaj przez cały dzień

ja uważam , że ta z youtube ma bardzo dobry brzuch i zgrabne nogi

Gość gość
jak wciągne to mam taki płaski :D ale jak się przeglądam w lustrze i nie wciagam brzucha , to mi odstaje A jak coś zjem to wyglądam jakbym była w 6 miesiącu ciąży... Jak idę na zakupy to jest masakra , we wszystkim wyglądam grubo , kiedyś nosiłam dopasowane spodnie rurki 36 albo czarne leginsy i wyglądałam normalnie , a teraz mam nogi jak pączek w maśle

Jeżeli przytyłaś to chyba naprawdę nie myślisz że dzień głodówki coś pomoże?

Gość gość
hej ? Może ty 53 kg ważysz na pustym zołądku , a gdy zjesz obiad to waga wskazuje więcej ?

Gość gość
Noi sami mnie dołujecie wysyłając takie zdjęcia :( Ja pracuje nad tym żeby miec taki tyłek , już mi się podniósł w góre , ale daleko mu do ideału , w spodniach wygląda okej ale np w kostiumie nie. W sumie dziewczyna z tego zdjęcia jest atrakcyjna , ale nie jest chuda , przynajmniej ręce , ramiona nie są zbyt chude Codziennei jezdze rano na rowerze stacjonarnym przez 30 minut i mam wrażenie że moje nogi są coraz większe ..

Gość gość
Jestes w takim wieku ze ksiezniczka bys chciala byc:-) . Pewnie fajna babka jestes tylko se ubzduralac cos. Idz na basen czasem ,troche pobiegaj. Ale zarelko musi byc. Daj fote bez twarzy. Zara ci powiemy jak sie sprawa ma:-)

słuchaj , ja znam taką jedną bardzo szczupłą laskę i pamiętam , że gdy chodzilismy razem do szkoly , to ona na przerwie między lekcjami jadła jedno jablko i nic więcej..

"Codziennei jezdze rano na rowerze stacjonarnym przez 30 minut i mam wrażenie że moje nogi są coraz większe .." x Jazda na rowerze nie powoduje wzrostu mięśni. To nie ten typ aktywności fizycznej. Widziałaś kiedyś aby kolarze mieli umięśnione nogi?

na kowbojkach mój nick to Roman , a tutaj jestem prawictwo pospolite

Gość gość
1 dniowa Głodówka nic Ci nie da. Ani nie pomoże (schudnąć) ani tez jakoś złe na organizm nie wpłynie. Ot, organizm nawet nie zauważy.

Gość gość
Mi się wydaje,że jedna coś da, bo chce zacząć przyzwyczajac mój organizm do mniejszego jedzenia. W styczniu moi rodzice wyjezdzaja na 2 tygodnie i może wtedy nikt nie będzie w żaden sposób kontrolował mojego jedzenia, a pewnie i tak nie będe miała czasu niczego przyrządzać , bo będe zajęta nauką do matury , więc postaram się ograniczyć jedzenie do minimum , chociaz w szkole zawsze musze jeść jakies kanapki co 2-3 godz

gość dziś - tylko że ona ma kiepskie nogi. za chude je ma a głodówka to kiepski pomysł zamiast tego większa aktywność fizyczna bo tobie bliżej do niedowagi niż nadwagi.

Gość gość
taka głodówka chociaz raz na 2 tygodnie napewno nie zaszkodzi a pomoże , zresztą jeżeli będe w tym dniu ćwiczyć i spalac kalorie , to przynajmniej mam pewność ze nie utyje jeszcze bardziej Jestem zdeterminowana żeby do studniowki zrzucic chociaż z 3 kg Mam nadzieje że kiedyś uda mi się uzyskać 45 kg