Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONA88282828474565648

Wykrycie wczesnej ciąży, aborcja

Polecane posty

Gość gość
To ja od aborcji farmakologicznej. Tych tabletek nie kupisz nigdzie. Działa to tak: idziesz do kliniki ginekologicznej (nie w Polsce rzecz jasna) i lekarz daje ci tabletkę ktora na jego oczach lykasz w gabinecie. Nie możesz tabletki poronnej wziąć ze sobą, nikt nie moze kupić jej dla ciebie - powtarzam: lykasz ja w gabinecie na oczach lekarza, wracasz do domu i po jakichś 6 godzinach następuje poronienie (choc co do czasu moge sie mylić). Gdybys wpadła na pomysł załatwienia czegoś na lewo - bo ponoc gdzies w sieci mozna nabyć jakies tablety o poronnym działaniu - to ponosisz ogromne ryzyko i możesz zrobic sobie krzywdę. Tabletkę poronna przepisuje i wydaje tylko lekarz. To dość bezpieczna metoda i szybko stajesz po tym na nogi. Możesz to zrobic do trzeciego miesiąca ciąży

Gość ONA882828282829393993
Niestety temperatura na jednym i tym samym poziomie przez cały czas wskazuje ciążę, 37.2 to typowo ciążowa...

Jakbym była na coś chora to byłaby do zbicia i 38 albo 39. :( Wpadłam jak śliwka w kompot... Miałam złe przeczucia, tak to jest jak nie słucha się swojego rozumu....

Podasz mi adresy tych klinik gdzie mogę połknąć na oczach lekarza? Ja każdy ból przetrwam, tylko nie chcę stracić życia. :( Jest zbyt piękne i za wcześnie by umierać. Obejrzałam strony klinik ze Słowacji to ja tam widzę tylko umawianie się na mechaniczne usuwanie tzw. skrobankę. Czy jak zadzwonię to konsultantki mi udzielą porady jak wykryję wcześnie np. tydzień, dwa to dadzą mi tą tabletkę?

Gość gość
Jak mialas okres 23 grudnia to jak mozesz byc w ciąży? Ja tez mialam bulgotanie i goraczke a winna byla bakteria w jelitach.wez sie opanuj dziewczyno! Oblicz swoj cykl, matko jedyna!

Jaka jest pewność, że to był okres? Trwał 3 dni, zwykle mam 6-7 dni. Wczoraj zabolał mnie brzuch, zaczęłam mieć skurcze i wypłynęła mi brązowa wydzielina! Poza tym co to za temperatura nie do zbicia 37.2? Grypa, zapalenia jelit, gardła czegokolwiek to gorączka nie taka niestety! :( Chciałabym, uwierzcie mi. Chciałabym.

http://polki.pl/we-dwoje/temperatura;ciala;w;ciazy,artykul,10834.html Patrzcie. :( "Zmiany hormonalne w organiźmie, 37.2 wczesna ciąża". :( Ja dokładnie tyle mam kiedy tylko dorwe się do mierzenia temperatury niezależnie czy to rano czy południe czy wieczór.

Gość gość
Ale bełkot, w zyciu takich głupot nie czytałam. Jakim ty cudem sie na studia dostałas i jakie? Filozofię? 2 dni po dstosunku ona się ciązy spodziewa, choć prezerwatywa nie pękła. Gorączka i plamienia o niczym nie świadczą tym bardziej ze to wcale nie sa typowe dla ciąży objawy a już na pewno nie na etapie 2 dni po :D. Nie czytałam dalej tego bełkotu ( tylko jeden post pierwszy) wiec wybaczcie jeśli coś przegapiłam. Skoro używasz prezerwatyw to domniemam że coś wiesz na temat swojego cyklu. W którym dniu mniej więcej byłaś w trkacie tego stosunku? Na jakiej podsatwie twierdzisz ze jakieś plamienia 3 dniowe to okres. Napisz to rzeczowo jak człowiek! W którym dniu cyklu byłaś, kiedy miał miejsce stosunek, czy masz okresy regularne, na jakiej podstawie stwierdzasz że z prezerwatywą coś było nie tak. A nie jakiś bełkot o temperaturze WYSOKIEJ i myślach o aborcji. Ciebie w szkoel nie uczyli że wysoka temeratura to powyżej 40 stopni. 38 -39 to stan podgorączkowy a 37 to nawet bez komentarza.

Prawidłowa temperatura ciała to 36,6 stopni Celsjusza. O gorączce mówimy, gdy temperatura ciała wzrośnie od 37,6 i więcej. Jest to wtedy mechanizm obronny organizmu. W pierwszych tygodniach ciąży zazwyczaj temperatura ciała w zrasta o 0.5 stopnia. Utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała około 37 stopni Celsjusza jest jednym z objawów wczesnej ciąży, podwyższona temperatura od 37-37.5 jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą. Jeśli nie ma pani żadnych innych objawów jakiegoś np.. przeziębienia, to myślę, że nie ma czym się martwić.

Gość gość
Weź sie nie kompromituj 37 gorączka...idz na dobranocke i daj ludziom spokój.

Gość gość
Masz infekcje, nie ciaza...czesto zdaza sie, ze dziewczyna po pierwszym razie sie zakaza nowymi bakteriami od partnera. Nie schizuj

Źle się wyraziłam moja droga damo pouczająca mnie. 37.2 tak to stan podgorączkowy, tylko ja przeważnie mam niższą swoją temperaturę ciała gdy nic mi nie dolega niż to 36,6, mam niskie ciśnienie, lubię być zmarzluchem tzw. żywym trupem, dla mnie 37.2 24 na dobę to prawdziwe piekło! Do tego jak chcę się w nocy normalnie położyć i przykryć to jest 37.5. Do tego ciało mnie calutkie piecze. Klatka, piersi, chyba żyję to czuję jak coś mi dolega, opisać to jeszcze potrafię, taka głupia to nie jestem by tracić swój czas na swoje urojenia na forum. Ten cytat, który przytoczyłam to objawy wczesnej ciąży! Odpowiedzi udzieliła pani ginekolog jakiejś dziewczynie. To, że jest ciąża to raczej już wiem, bo nie ma zbiegów okoliczności by nagle po seksie miałabym zachorować. Poza tym to też moja wina, bo miałam sobie kupić tabletki antykoncepcyjne dla siebie, a uwierzyłam prezerwatywie! Znów zrobiłam sobie test Quick Vue przed chwilą, i znów negatywny. 3 dniowy "okres" to nie wyklucza ciąży, przypominam mój okres trwa dłuzej, nie miałam brązowych plamień pod koniec i takie krwawienie to także zmiany hormonalne jak i ta temperatura, bo jestem młodą dziewczyną, której organizm przeżywa szok wczesną ciążą. Bardziej mój pobyt na forum się skłania do tego czy jest sens jutro iść na badania krwi, skoro test z moczu apteczny w dalszym ciągu nie wykrywa nic. Jak wiadomo one zawodzą, a krew może pokazać w szybkim tempie "czarno na białym". Wtedy muszę przyszykować siebie i chłopaka do dalszego działania. Mój chłopak też ma mnie "dość", moich jęków itp. On chce mieć też jasną sytuację, na ewentualny zabieg się złożymy i pojedzie ze mną.

Gość gość
Szkoda, że głupota nie boli, może byś się szybciej opamietala. Dziewczyno, nie można mówić tak szybko o ciąży. Prezerwatywa nie pękła, nie została uszkodzona. Seksu więcej nie uprawiaj bo to widocznie nie jest zabawa dla ciebie. Współczuję chłopakowi takiej histeryczki.

Gość gość
Po pierwsze- jak niby prezerwatywa była "suchutka"? Podniecona w ogóle nie byłaś w trakcie seksu? Czy masz problemy z wilgotnością pochwy? Po drugie- skoro zwtkle masz niższą temperaturę ciała niz 36,6 to przy 37,2 będziesz się czuła fatalnie, ale jest to objaw infekcji w takim wypadku, a nie gnieżdżenia się zarodka. Po trzecie- pieczenie całego ciała jest objawem nerwicy, a nie ciąży :O

Gość vhvvv
ja p**************e pier.dol sie juz wiecej zebym nie musiala tu czytac podobnych historii prosze....

Nie mam problemu z wilgotnością, ale ja nie byłam nawet wtedy wystarczająco podniecona, bardziej chłopak pokazywał mi na zasadzie kilkunastu sekund, wiedział, że ma do czynienia z dziewicą. Dlatego dla mnie zajście w ciążę jest jakieś niewyobrażalne i kompletnym pechem. Pary stosują wielokrotnie stosunek przerywany, albo nawet w prezerwatywie robią to dłużej, a tu było tak że w sumie mało satysfakcji czułam, bardziej czekałam na przebicie błony, a przy drugim razie też nastąpiło lekkie krwawienie związane z dziewictwem. Także ja jeszcze nawet nie uprawiałam seksu z którego miałabym jakąś wyjątkową satysfakcję, wszystko przede mną, tzn. byłoby przede mną, bo gdy zaszłam w ciążę przez takie coś to nigdy sobie tego nie wydaruję i będę miała uraz do robienia tego. Pieczenie ciała mam w górnej części ciała - piersi, łopatki, klatka piersiowa, to jest reakcja na całodobowy stan podgorączkowy, w objawach ciąży różne kobiety na forum wypisywały swoje objawy wczesnej ciąży że też niektóre piekły ale sutki. Jutro nowy dzień, nie wiem jak działać i gdzie jutro się wybrać. Na pewno wybiorę ginekologa prywatnego. A ginekolog to na jakiej podstawie stwierdzi ciążę na tak wczesnym etapie, może jedynie mnie wysłać na badania.

Gość gość
Prowo 100%. Idź stąd dziewczyno. Ja nie wiem po co takie debilne tematy zakładać. Przykro mi, że ludzie wiodą takie smutne żywot zeby rozrywki szukać na forach...

Gość gość
ale po co ty tu wypisujesz wszystko? te objawy moga dotyczyc conajmniej kilkunastu jak i nawet kilkudziesieciu innych dolegliwosci czy chorob, tym bardziej na kafe gdzie kazdy ma inne zdanie i mowi co innego, na co tu liczysz? ze ktos powie tak na pewno jestes w ciazy i naukowo wytlumaczy czemu, bez sensu. Lepiej poczekaj kilka dni i wtedy zrob test/idz do lekarza bo tak wczesna ciaza jest raczej niewykrywalna, tym bardziej nie wykruja jej ci ludzie z kafe, a i tak moge sie zalozyc ze to nawet nie jest ciaza.

Gość gość
tym bardziej nie licz na to ze ktos ci bedzie tu pomagal w aborcji a jak cos takiego zobacze to to zglosze.

Jak dziewczyna/kobieta chce usunąć to i tak usunie i żadne polskie prawo nie pokrzyżuje planów. Ja chcę wykonać to w warunkach nie zagrażających mojemu życiu czyli nawet jak połknę jakąś tabletkę to by lekarz przy mnie był. Jak ktoś przeżył aborcję to piszcie. Nie podejmę się usuwania nawet we wczesnej fazie za pomocą aptecznego arthotec jak to nastolatki robią. Ja jestem zdrową dziewczyną bez żadnych schorzeń, nawet malutki katar nie dolega mi od ponad roku albo i dłużej. Ciężko mi się rozchorować, więc dla mnie sprawa jest jasna i to jeszcze po seksie. Jak tylko wyjdzie mi ciąża to nie wiem czy dzwonić do jednej z klinik i pytać o metodę farmakologiczną jak zapisują tylko na skrobankę. Ktoś tu napisał o połykaniu tabletki przy lekarzu w gabinecie. Bardzo prosiłabym o podanie namiarów.

Zależy mi na namiarach klinik/gabinetów przy polskiej granicy. Słowacja, Czechy, Niemcy czyli naszych sąsiadów. UK, Holandia to trochę za daleko i większe koszty a lekarz jak lekarz, potrzebny mi kontakt z lekarzem i jego wsparcie gdy połknę.

Gość gość
moze jak juz dokonasz to nic ci nie zrobia ale jakakolwiek pomoc w aborcji i ingerencja juz jest karana, wiec jezeli zobacze ze ktos tu bedzie pisal jakies namiary to to zglosze.

Gość gośćgosc
w podswiadomosi kryje sie wiecej, niz przypuszczamy. przezywasz teraz bardzo silny podswiadomy lek przed ciaza. ja tez tak mialam, wiele razy. ja uprawiam sex przerywany, mialam nawet mleko w piersiach i brak okresu. panicznie boje sie ciazy. raz nawet poronilam, ale to pewnie tez byly moje urojenia. po prostu nagle zaczela mi krew leciec ze skrzepami, a dlugo akurat tego nie robilam. i tak nic mleka nie przebije. aczkolwiek zawsze robilam testy i dupa, nigdy nie bylam. temperatura podwyzszona to norma. tpo wszystko podswiadomosc. guma nie pekla to nic nie wlecialo bo niby jakim cudem? cala guma jes obslizgla do srodka plemnikobojczego. bede obserwowac ten temat, Autorko

Jak mozna "panicznie bac sie ciazy i uprawiac seks przerywany"? Przepraszam, nie chce nikogo osadzac, ale dla mnie to zalatuje to masochizmem... Niemniej jednak racja, ze strach robi z nami dziwne rzeczy; rowniez moim zdaniem, Autorko, wmawiasz sobie ciaze... Moge jednak zrozumiec jak sie czujesz w tym momencie. Powim ci tylko tyle: zamiast denerwowac sie dziewczyno, mysl praktycznie. Umow sie do ginekologa na USG tuz po nowym roku, powiedz zgodnie z prawda ze mialas dziwny okres i sie martwisz. Jesli gin zauwazy cos dziwnego, wysle cie na bete. Jesli, oby nie, twoje objawy sie sprawdza, tez sie nie martw, to nie koniec swiata. Na stronce http://www.womenonwaves.org/pl/page/4809/poland-clinics-and-associations znajdziesz adresy klinik niedaleko Polski. Inne informacje na temat pigulek znajdziesz na https://consult.womenhelp.org/get-abortion-pills Gosc powyzej moze zglaszac co che, to nie jest zadna pomoc w aborcji tylko wolne informacje, jak dziewczyna bedzie wiedziala , ze sa wyjscia z sytuacji sama sie uspokoi, bo chyba zgodni jestesmy wszyscy, ze o ciazy raczej mowy byc nie moze.

Gość gośćgosc
dobranasza- no coz, na poczatku robilam to tylko i wylacznie w prezerwatywie :) bo nie chcialam i do dzis nie chce byc w ciazy. panicznie-bo kobiety to neurotyczki :D ale to nie znaczy, ze do konca zycia mialam byc dziewica, co? z czasem.... zaczal sie przerywany. zawsze potem zostawal mi lek. i zostaje. ale tyle czasu juz nie zaszlam, ze nie mysle o tym tak panicznie na poczatku, jak po latach. moze jakas niepewnosc mala zostaje, ale to nie jest to, co na poczatku. czujnosc sie nie uspila, bo pilnuje tego na trzezwo :) poczatek to byl lek, bo przeciez nie od razu uprawiajac seks chce sie miec dzieci, no nie?

Goscgosc, co do tego nie mam watpliwosci, zgadzam sie absolutnie, ze wiekszosc z nas uprawiajac seks nie ma na mysli poczecia... I wszystkie mamy zawsze obawy.... Wlasnie dlatego dziwie sie, jak mozna sie zdac na stosunek przerywany: tysiace badan potwierdzilo, ze nie jest to zadna metoda antykoncepcyjna, to zwykla ruletka rosyjska. Jest rowniez prawda, ze zadna metoda antykoncepcji nie daje 100% zabezpieczenia, ale dla porowniania pigulka daje ci ok. 98% skutecznosci, a stosunek przerywany 15-25%. To chyba mowi samo za siebie. Wracajac jednak do Autorki tego watka, nie mozna sie rowniez dac zwariowac, bo po czyms takim jak to, co teraz przezywasz, twoje zycie seksualne moze lec w gruzach.

Gość gość
co ty cpasz dziewczyno, co ty studiujesz, ze jestes taka tepa? turystyke w wyzszej szkole zarzadzania polem namiotowym? jaka ciaza, slow na ciebie nie mam, jak to takie glupie, niby dorosle, ale sie za seks brac nie powinno. seks nie jest dla debili i potwierdzasz to swoim zalosnym przykladem. seks oko 23.12. i juz objawy ciazy? b***h, please.