Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleko987

katechetka

Polecane posty

Gość mleko987

jakie trzeba skończyć studia, żeby być katechetką? i czy jest dużo takich uczelni na których są te studia?

Gość gość
nauki o rodzinie, teologia

Gość gość
teologia o specjalności katechetyczno-pastoralnej albo pedagogicznej, bardzo dużo jest w Polsce uniwersytetów które mają wydział teologiczny, poszukaj w necie

Gość gość
Teologia, np jest na UPJP II, KULu, Uniwersytecie im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego, to są te najbardziej prestiżowe uczelnie, które mają wydziały teologiczne, ale teologie można studiować jweszcze na wielu innych uczelniach studiowanie teologii dla siebie POLECAM to super rozwijające studia, ale studiowanie ich z pasji, dla hobby, jako np. drugi kierunek bo pracę to bardzo trudno po nich znaleść :( aby pracować w szole i uczyć religii musisz mieć skierowanie od Kurii, a Kuria najpierw daje etaty księżą i zakonnicą, a dopiero to co zostanie, ochłapy, szkoły, których nikt księża chcę , zawodówki, trudne gimnazja dostają świeccy katecheci skończyłam teologie 3 lata temu, bardzo chciałam pracować w szkole, mam dobry kontakt z młodzieżą ale niestety nie było dla mnie pracy na 30 osób z roku 4 dostały pracę w zawodzie

Jeśli chcesz zostać katechetką musisz skończyć teologię o specjalności katechetycznej, która zawiera przygotowanie pedagogiczne. Żeby uczyć w podstawówce i gimnazjum wystarczy licencjat, do liceum potrzebny jest tytuł magistra.

Gość gość
nie będziesz mieć pracy jako katechetka! nie myśl w ogóle o tym, żeby nią zostać i nie ważne że lubisz dzieciaki i wierzysz w Boga itd, jeśli nie masz znajomego proboszcza który da ci etat to nie znajdziesz pracy!

Gość gość
dziewczyno zawód nauczyciela to bardzo ciężka praca, dostajesz małą kasę, nie ma prestiżu u społeczeństwa, bo ludzie nie szanują nauczycieli, tracisz zdrowie bo dzieciaki w dzisiejszych czasach są chamskie i głupie i nie szanują nauczycieli a religii uczy się jeszcze trudniej niż innych pozostałych przedmiotów, bo dzieciaki traktują ten przedmiot nie poważnie, wygłupiają się, zachowują chamsko tylko po to żeby sprowokować katechetę pracuje w szkole jako sekretarka i wiem co mówię

Gość gość
zostań od razu zakonnicą a nie katechetką, po co się ograniczać :)