Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardulaki

Gdzie do pracy zagranicę?????

Polecane posty

Gość kardulaki

Pytam osób ,które są zagranicą?? Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Byłam już poza granicami kraju wiec mniej więcej wiem jak wygląda życie i początki zagranicą ale w tym kraju gdzie mieszkałam jest kryzys i nie ma sensu tak wracać

Gość gość
Kraje skandynawskie ewentualnie Niemcy .Do Grecji nie masz po co wracać.

Gość kardulaki
Ile trzeba mieć na początek żeby przeżyć do momentu znalezienia pracy??? Jak szukacie pracy ?? Na miejscu czy przez agencje?

Gość gość
Załap się przez agencje , a potem w trakcie tej pracy szukaj na własną rękę, bo agencje trochę zdzierają .Wiadomo muszą coś z tego mieć .

Gość gość
Na własną rękę raczej nie ryzykuj, bo wiesz teraz o pracę nigdzie nie jest tak łatwo jak to kiedyś bywało.

Gość gość
To jest bardzo długa droga. Trzeba miec kapitał na start kilka tysiecy euro. Bez tego nawet nie ma co jechać. Mieszkanie najpierw wyszukujesz przez neta najtańsze i umeblowane bo jest problem z wynajmem dla obcokrajwców. http://pozyczka-bez-zaswiadczen.pl/tagi/

Gość gość
Np ja mieszkam w norwegi , maz pojechal sam , zamieszkal u kolegi, na wlasna reke znalazl prace, pozniej wynajal za 8 tys koron to jest 4 tys zl, ja pojechalam z dzieckiem, najpierw musielismy zarejestrowac sie na policji aby dostac psl norweski, pozniej zapisalismy dziecko do przedszkola, a ja zarejestrowalam sie jako beztonotna oraz sama uczylam sie jezyka , bo kurs nauki kosztuje 6 tys koron/ mies, z urzedu pracy dali mi egzamin , chciali zotjetowac sie jak mowie po nor, radze sobie calkiem niezle wiec dali mi kurs nauki jezyka plus praktyki w przedszkolu jako asystentka , placa za to 7 tys koron, duzo polek pracuja jako sprzataczki mozna zarobic ok 150 koron za godz, wazne aby znac jezyk prace mozna znalezc np kolezanka pracuja w sklepie H&M zarabia 20 tys koron /mis

Gość gość
Np jakbys chciala w norwegi na wlasna reke to najlepiej wynajac pokoj przy kims lub jakies rodzinie to bedzie 1500,2 tys/mis, jak juz bedziesz miec ten psl norweski mozesz zarejestrowac sie jako poszukujaca pracy w nav musisz znac min perfekt angelski, moga pomuc , znalezc tobie jskas prace, a w miedzy czasie np pracowac jako sprzataczka, opiekunka, bilet mis 320 zl, jedzenie jest dosc drogie np chleb brazowy 15,20 zl, mleko 9 zl,6 jajek 20zl, ale sa sklepy tureckie, pakistanskie maja taniej

Gość gość
kardulaki juz nie pilnujesz tych dzieci? :)

Pracuję ale mam dosc takiego zycia gdzie stać mnie tylko na wynajem pokoju i nic wiecej mam dość! A i tak pracuje calymi dniami! Jestem sama jic ani nikt mnie tu nie trzyma:/Wiec pozostał wyjazd chociaz tak naprawde nie chce wyjezdzac ale moze przynajmniej zarobie na jakies male mieszkano na starosc??:(Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:) a znacie jakiś zaufane agencje w woj podkarpackim lub mazowiwckim?? Z tym moim angielskim za wesolo nie jest ale można sie poduczyc trochę.