Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZLACHETNA PACZKA ma być pomocą, a nie starym ochłapem.

Polecane posty

Gość gość

Wartość takiej paczki to minimum 2 - 3 tysiące. Paczkę ma robić 30 osób. Tu na forum nikt tego nie rozumie.

Gość gość
Bo tu są same osły.

Gość gość
nie najlepiej nie robić żadnych paczek, ludziom się w d****h poprzewracało. Najlepiej żeby dawali za darmo a i tak skrytykują. Chcesz paczkę za 2-3 tys. idź i kup sobie sama.

Gość gość
to sobie chcij ja wszystko mam wypracowane ciezka praca i moge takim nierobom co najwyzej swojego stolca wyslac ludzie ciezko sie ucza i pracuja traca czas a takie krowsko ktore w tym czasie lezalo i nic nie robilo teraz mysli ze ktos jej cos da

Gość gość
Zapominacie, że są ludzie, którzy chcą pomagać. Pomagają zbiera się dużą grupa ludzi i robią paczkę. A taka bidą jedna osoba, krzywdzi rodzinę dając stare rzeczy. Taka rodzina traci szansę na normalną pomoc.

Gość gość
Stare łączący i jeszcze karzą za to dziękować.

Gość gość
Ci obdarowani przeważnie palą papierosy i to prawie całymi rodzinami,nawet dzieci z gimnazjum juz popalają. Gdyby nie palili papierochów,to by sobie przez rok czasu uskładali na dobry prezent

Gość gość
Wy byście nikomu nic nie dali.

Gość gośćKACPER
znam rodzinę co też dostała stare rzeczy przepocone brudne wykoślawione buty i co mna też się cieszyć ????????? to psuje wizerunek SZLACHETNEJ PACZKI brak taktu

Gość gość
Szwajcaria , w której byłem tam podobnie jak w Finlandii nikt nikomu nic nie daje.a mimo to nie ma praktycznie biednych czyli głodnych i bezdomnych. chyba , że wykolejeńcy na własne życzenie, i nie są romantyczni i rodzinni. zarówno Szwajcarzy jak i Finowie. polaczki są romantyczne tak , że aż reumatyzmu pełno z tego i największa wigilia dla bezdomnych w Europie. k***y polskie. złodziejskie podludzie

Gość gość
a ja k***a jak byłam biedna to nie dostawałam szlachetnych paczek a jak mi teraz są niepotrzebne to mi przynoszą ale ok dzięki!

Gość gość
naprawdę biedni są honorowi i nie pojdą po nic. Im się przynosi pomoc znajdując Ich. a dziadostwo udające biednych by z pazerności jeszcze zyskać cfaniaki polaczkowe lecą po paczki aż im g****o nogami ciecze

Gość gość
Należy tylko podziękować księdzu założycielowi za komercjalizację Paczki oraz za coraz większe ciśnienie na ilość a nie jakość, wielkie brawa! Nie ma co się dziwić, że pojawiają się takie komentarze jak te powyżej. Kiedyś Paczka miała swoją ideę, do której dążyła, teraz zbyt duże parcie na szkło...

Gość gość
Wam się w d***e poprzewracalo ! Do roboty patologio !!! Naprawde biedny będzie wstydził się prosić , a roszczeniowcy wiedza jak , gdzie i skąd wiecej

Gość gość
80 letnia kobieta prosi o miskę klozetową i spłuczkę jest to dla niej bardzo ważne. Ma niską emeryturę i nie stać ją na nową.Teraz wyobraźcie sobie wybiera , tą staruszkę nieodpowiedzialne osoba i daje z szafy stare niepotrzebne brudne rzeczy. I co kobita ma dziękować.

Gość gość
I co też patologia?

Gość gość
Oczywiście , ona tylko to chciała . Nie miała syna ( dzieci ) które niepracuja bo maja fobie , chorobę alkoholowa , lub są maja małe dzieci ? Chciałam pomoc , mieszkam zagranica , stać mnie . I zaczęłam czytać , miasto w którym się urodziłam były tylko 6 osób , ale powiedzmy sami sobie winni , województwo , cały tydzień czytałam , i to było jak czarna komedia . Kogo oni chcą w konia zrobić ? Te osoby które , ja uważałam za potrzebujace , były już zajęte . Reszta patologia , ale tłumaczenia dlaczego w 2 pokojach dziesięć osób ( z tego 6 dorosłych ) bez pracy jest , wow na to sama bym nie wpadła . Bravo

Gość gość
U was tylko patologia.

Gość gość
Osiołku , w Polsce chciałam pomoc

Gość gość
Ty osiołek nie zrozumiałaś przeczytaj wątek od początku.

Gość gość
Ja pomagam i będę pomagać sprawia mi to przyjemność.

Gość gość
A mnie załamuje to ciągłe wspieranie biednych. Niech państwo zacznie wypłacać godne zasiłki ale wygląda to tak, że żaden Polak pieniędzmi nie s*a a i tak zrzuta na innych biednych. To samo z WOŚP - dają ludzie, którzy sami nie podcierają tyłków kasą tylko oszczędzają, ale na WOŚP dadzą. Nawet śmiałam się jak nagrywali teraz w Londynie tę świąteczną piosenkę aby wspomóc ofiary EBOLI i zarobić kasę na badania nad Ebolą. I jak to wygląda? Bogate gwiazdeczki przyjechały do studia, pośpiewały, wyszły, a zwykli szarzy ludzie niech kupują singiel. Ja nie daję ani na WOŚP ani nie dokładam się do żadnych paczek. Kiedyś moi rodzice pomagali innym (moja mama kiedyś dała biednej pani swoje nowiutkie zimowe buty a sama chodziła w dziurawych zimą) a później sami byliśmy biedni i nam nikt nie pomagał. Jedna pani dawała nam ciuchy po córce i tyle. Nikt nigdy nic nam nie dał, nikt nie wspomógł a nawet powiem więcej - jeszcze mnie w życiu bezwstydne gnoje potrafili okraść, ukraść portfel. Nigdy nikomu nie pomogę w takiej formie jak paczka bo każdy się sam za robotę powinien zabrać. Pomóc mogę żulowi albo bezdomnemu, bo on start w normalność ma praktycznie zerowy. A jak patola na wódę, robienie bachorów i fajki ma, to niech sobie znajdą kasę na resztę.

Gość gość
Tym się różnimy, trzeba być człowiekiem żeby pomóc.

Witam tak sobie siedze i czytam i nie wierze.Wszystkich wrzucacie do jednego worka.Jestem osoba niepełnosprawna,choruje na neuropatie czuciowo-ruchowa(zanik miesni i nerwów strzałkowych konczyn dolnych),owszemkorzystam z mops,dostaje zasilek stały z powodu niepełnosprawnosci uzalezniony od dochodu tj.350zl.Maz pracuje na pracach publicznych do tego rodzinne na dwoje dzieci 9 i 14 lat i pielegnacyjne,razem razem okolo 1900zl.powiecie duzo,tylko wynajem mieszkania 600zl do tego rachunki za wode,prod i gaz.zostaje nie wiele a zima opalic mieszkanie trzeba,dzieci do szkoly.A w mopsie i w szkole slysze,,dzieci zadbane,czysciutkie,nie ma do czego sie przyczepic,,.Szkoda ze w mojej miejscowosci nie ma szlachetnej paczki,przydałaby sie dzieciom odzierz,buty a nawet jedzenie.I co tez jestem patologia????

Gość gość
Nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora! Jest dużo patologicznych rodzin, owszem, takich, którym się po prostu nie chce pracować, ale są też biedni, starsi i schorowani ludzie, którzy ze swojej renty nie są w stanie nawet leków wykupić, jedzą po koszach na śmieci, co inni wyrzucą. Widziałem i wiem! Są też osoby niepełnosprawne, ze schorzeniami, z którymi nie mogą podjąć żadnej pracy, ludzie, którzy sami nie wyjdą z domu, którzy potrzebują zawsze pomocy, nie tylko od Święta. Właśnie starsi i chorzy wstydzą się prosić o pomoc, radzą sobie jak mogą, choć skromnie, a brak im czasem wszystkiego. Moim zdaniem im należy pomagać.

Gość gość
Przykro mi ze tego nie zrozumiałaś , ale jest wyraźnie napisane ze ludzie chętnie pomagają ( chorym , pokrzywdzonym ) ale nie ludziom z fobią do szkoły pracy , i ludziom ktozy nie są w stanie pracować posprzątać ugotować ale tylko dzieci robić . Na Facebook Jest jedna strona gdzie szukają pomocy dla jednej rodziny i ludzie też pomagają co mnie zszokowało to że oni sześcioro dzieci rodzice i dziadkowie mieszkają w dwóch malutkich pokojach bez Łazienki bez kuchni . I ta strona zrobiła im łazienkę znaczy się ciepłą wodę bojler i kuchnię .wybacz tutaj moje pytanie jak głupim trzeba być żeby robić 6 dzieci. Nie mając kuchni ,ciepłej wody ,wanny. Obydwoje rodzice nie pracują i nie pracowali po pracy znaleźć nie mogą jedyne co mogą do dzieci produkować . I ta strona regularnie ubieraj eh remontuje i robi zakupy dla nich jedzenie itd i prosze cie odpowiedz mi na pytanie czy to jest normalne ?

Witam.Boże ja tez bym tak chciała.jak juz wspomniałam wyzej jestem osoba niepełnosprawna,ledwo ,,ciagam ,,nogi po domu ale zeby było w do mu ciepło to obieram cebule 26gr za kg.Owszem przyjezdzaja po mnie i odwioza ale nikt nie wie ile ja w Nocy nie spie bo bola nogi itp.A nasze ,,panstwo,, co robi?Pomaga tym co chlaja na umur,dzieci maj po 5 i wiecej.Jakdbasz,pilnujesz to dajesz rade tylko ile wyzeczen.JA JUZ MYSLE O SWIETACH,ZEBY BYŁO W DOMU CIEPŁO,ZEBY BYŁO CO W GARNEK WŁOZYC,DO MOICH CÓREK NIE PRZYJDZIE ,,MIKOŁAJ,,.