Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama2015

Kaja, Livia czy Sara ktore imie podoba sie Wam najbardziej

Polecane posty

Wybieramy z mezem imie dla naszego pierwszego, dlugo wyczekiwanego dziecka. Jak wiekszosc par nie mozemy zgodzic sie co do tego, ktore wybrac. Na placu boju pozostaly 3 imiona: Kaja, Sara i Livia ( badz Liwia). Ktore podoba sie Wam najbardziej?

Gość flakonikperfumik
Najlepsze zdecydowanie Liwia, bardzo mi się podoba. Fajne, mało popularne, to najważniejsze :). Sara kojarzy mi się z biedną, szarą myszką. A Kaja - też fajne, ale super Liwia :).

Gość gość
Każde okropne, ale Kaja znośne. Sara pomyłka. Jak dla psa.

Mi samej Sara podoba sie najmniej, ale wolalam dac wybor z 3 niz 2 imion. Wyglada na to, ze walce pozostaly dwa imiona- jedno moje, jedno meza. Bedzie ciezko;-)

Gość gość
Mam psa kaje wcześniej miałam sare a Livia kojarzy mi sie z wątroba -liver.

Gość gość
Gdybym wybierała imie dla siebie wybralabym Sara. Nie wiadomo czy dziecku bedxue sue to kiedyś podobać. Mi dali Monika :/ a mi sie nie podoba

Chcialabym aby moje dziecko nie bylo kolejna Julka ( chociaz imie piekne), ale nie chce go tez skrzywdzic imieniem

Gość gość
Kaja? Livia? Sara? Forum "nasze zwierzaki" jest gdzie indziej.

Gość gość
Sara i kaja

Gość gość
Sara to imię dla psa, kaja tez, livia ostatecznie może być

Gość gość
kaja? umiesz odmieniac??? Livia i tak bedzie oliwia tylko bez o. sara jak dla psa.

Gość gość
Żadne. Ostatnio widziałam wyniki badań ,które stwierdzały ,że im bardziej dziwaczne i wymyślne imie nosi dziecko tym częściej rodzice pochodzą z nizin intelektualnych. Teraz wiem czemu w moim przedszkolu jest pełno kewinów, jeesic, len, ameli( tutaj fani seriali się ujawniają)

Gość gość
Nie wydaje mi sie, se pochodzimy z mezem z nizin intelektualnych, oboje z mezem jestesmy dobrze wyksztalceni, mamy przyzwoita prace, nie musimy wiec dowartosciowywac sie wymyslnym imieniem dziecka. Nie uwazam zreszta, ze Kaja czy Liwia to imiona dziwaczne czy zaczerpniete z serialu( Liwia to imie zony cesarza, Kaja pochodzi od sw. Kajusa). Mieszkamy z mezem poza Polska wiec szukami imienia katwego do wymowienia zarowno dla Polakow jak i obcokrajowcow, prostego i dzwiecznego stad nasze propozycje

Gość gość
Ja jestem z nizin i podoba mi się Olgierd :classic_cool:

Gość gość
Moja córka ma na imię Sara. To imię wybralalm jej po przeczytaniu "Malej księżniczki"Miałam wtedy 10 lat. Dziś moja księżniczka ma juz ponad 20 lat i jest śliczna młoda kobietą i bardzo lubi swoje imię,

Gość gość
Liwia najlepiej. Sara jak dla psa, Kaja ujdzie.

Gość gość
Sąsiedzi mają duża sukę Sarę, dlatego dziecku tak bym na imię nie dała, mimo że bardzo podobała mi się Agnieszka Włodarczyk w filmie Sara.

Gość gość
Liwia pretensjonalne. Mnie podoba się Sara,gdzieś mam,ze głupi ludzie tak nazywają psy.

Gość gość
Glupie wytlumaczenie- to dajcie Anna- w kazdym jezyku brzmi normalnie i klasycznie. I ladnie sie zdrabnia.

Gość gość
Znajomy ma psa ktory wabi sie Kaja :D

Gość gość
wszystkie kiepskie, a poza tym Sara jest imieniem wybitnie zydowskim i to prawda, że często też tak nazywa sie psy. Nie stać was na nic gustowniejszego

Gość gość
Liwia zdecydowanie.

Gość gość
Sara to piękne biblijne imię. Nie ma sensu kierować się przy wyborze tym w jaki sposób inni nazywają swoje zwierzaki. Psy moich znajomych to np. Sonia, Czarek, Bernard, Maks, Lilka, Kajtek. Na wsi co druga krowa to Malwina, Baśka, Jagoda, Matylda. Króliki to Patusie, Tosie. Najwięcej ludzkich imion noszą chyba koty i są to najczęściej te "dostojne" imiona.

Gość gość
Nie słuchaj ekipy od nizin społecznych, oni zawsze ci powiedzą, że jesteś z nizin, bo albo imię ich zdaniem amerykańskie/zachodnie albo silące się na patriotyzm, typowo polskie. Mnie najbardziej z tych 3 podoba się Liwia. Znam też Sarę i Kaję, ale niestety obie intelektem nie grzeszą, więc trochę do tych imion jestem zrażona.

Gość gość
Livia =)

Gość gość
Mam psa kaje wcześniej miałam sare a Livia kojarzy mi sie z wątroba -liver. x Raczej z margaryną.

Gość gość
Tez chcialam nazwac corke Liwia podoba mi sie bardzo to imie ale po zapoznaniu sie z opisem tego imienia zaczelam watpic. Nie wiem czy wierzyc w te cale charakterystyki imion czy nie. Polki co zastanawiam sie jeszcze nad Alicja i Kornelia.

Gość gość
Kaja !! :)

Gość gość
Kaja czy Liwia to imiona dziwaczne czy zaczerpniete z serialu( Liwia to imie zony cesarza, Kaja pochodzi od sw. Kajusa). x Kaja. Livia kojarzy mi się właśnie z żoną cesarza - babcią Livią, bezwzględną trucicielką z serialu "Ja, Klaudiusz".