Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągła senność czy biofer pomoże

Polecane posty

Gość gość

Mogę spać 12 godzin i za 5 minut po obudzeniu iść spać bo mi się chcę, macie tak ? Co polecacie, biofer ?

Raczej nie bo Biofer to żelazo. Oczywiście ma duże znaczenie w transporcie tlenu ale raczej nie jest lekarstwem na tego typu objawy. Masz prawdopodobnie niskie ciśnienie. Możliwe, że to przypadłość związana np z psychiką. Ale naprawde pomóc może Ci lekarz a doraźnie np kawa.

Gość gość
Nie, kawa nie pomaga, mogę usnąć zaraz po kubku kawy.

M.in. dlatego, że kawa nie działa natychmiast. Działanie kofeiny odczuwalne jest po ok. godziny po wypiciu kawy. Mierzyłaś ciśnienie?

Gość gość
Ale jedna babka pisała, że badania ok itd, od 20 lat ciągle senna a jak zaczęła wpieprzać biofer to pełna energii i nawet w nocy jej się nie chce spać :D to może pomoże.

Gość gość
Ciśnienie mam zawsze w normie, czyli ok.

Może pomoże. Ale trzeba pamiętac o tym, że żelazo nie jest obojętne dla organizmu. Ma ogromny udział w transporcie tlenu do komórek ale też powoduje zatwardzenia, czasem kłopoty z zebami i wiele innych przypadłości.

Gość gość
Dodam, że nie pije dużo (tylko coli i pepsi z uzależnienia) i nie latam do kibla.

Gość gość
W sumie nie z uzależnienia, podchwyciłem to z innego tematu, pije bo lubię ale nie ciągnie mnie, ot taki zapychacz.

Jednak radziłbym wizytę u lekarza i przeprowadzenie chociażby podstawowych badań np morfologia, OB itp.

Gość gość
Jestem facetem.

Gość gość
A dobra, przeczytałem, że mam sobie zrobić mamografie :D Jak nie pomoże to pójdę, ale wierzę, że pomoże.

Płeć nie ma znaczenia w takim wypadku.:) Najczęstszą przyczyną senności jest wyczerpanie organizmu, zarówno fizycznego jak i psychicznego. Dla ustalenia powodu (a może być poważny) potrzebne są badania lekarskie i konsultacja z lekarzem. Takich rzeczy nie powinno się "leczyć" domowymi środkami czy lekcewazyć, bo czasem to może być poczatek powaznej choroby.

Gość gość
Nie jestem przemęczony fizycznie, nie mam pracy. Całe dnie siedzę w domu na google, youtube i gram w gry. Tylko ciągle chce mi się spać !!