Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia1701

Odśnieżanie hali

Polecane posty

Gość Madzia1701

Potrzebuję jakiegoś urządzenia do odśnieżenia dachu hali. Tzn czegoś, żebyśmy mogli popracować na wysokości. Bo drabina w taką pogodę to średni pomysł a zasypało nas nieźle.

Gość Pastor1111
Proponuję rusztowanie :)

Gość Kontaścik
Pastor, Czyż Ty na głowę upadłeś? Rusztowanie rozkładać w taką pogodę?

Gość wmwu
Ja natomiast sugeruję rozejrzeć się za podestami ruchomymi - bardzo wygodne rozwiązanie.

Gość Madzia1701
kilkunastu "nietoperzy" zwisających na linach bieliźnianych sprytnych chłopaków potrzebuje, dam 7 zł zagodzinę do ręki i zupę ciepłą ogórkowązwkładką

Gość MAdzia1701
Tak na marginesie, to powyżej nie ja pisałam. A gdzie można wynająć taki podest?

Gość wmwu
Wiesz co, my wynajmowaliśmy od Mateco - dobra firma.

Gość Madzia1701
A na śląsku też działają?

Gość gość
ale po co mają zwisać?przecież jest jakieś wejscie na dach hali,to jest związane z przepisami przeciwpożarowymi,potem potrzebujesz ludzi,którzy mają uprawnienia do pracy na wysokości z szuflami i jechane,trzeba sobie poszukać firmę ,która świadczy takie usługi i po kłopocie

Gość Madzia1701
Gość, generalnie może i masz rację. Tylko, że w tym czasie pracy mało, a ludzie do pracy przychodzić muszą. A część z nich, z racji tego, że hala ma prawie 3 metry wysokości na wszelki wypadek - takie uprawnienia mają. Więc wolę zapłacić im niż jakiejś ekipie.

Gość wmwu
Co do Mateco - mają kilka oddziałów - sprawdź sobie na ich stronie mateco. Pl - Z tego co się orientuję to w Tychach mają główną siedzibę. Oczywiście jakbyś się zdecydowała.

Gość Szwagry
My ze szwagrem odśnieżymy za 5zeta /godz i dwie wiśniówki przed robotą :-)

Gość Madzia1701
Widzę. Że się was żarty trzymają. Do wmwu: A transport jakiś, coś? Czy na własną rękę?

Gość wmwu
A z tym nie ma problemu - dowożą na miejsce i krótkie przeszkolenie na pewno zrobią.

Gość asik0000
No a jak się uśmiechniesz, to może i pomogą Ci odśnieżyć :)

Gość Madzia1701
Odśnieżanie pozostawię moim pracownikom, ale z tymi podestami to niezły pomysł a potrzebuję dość szybko. Ciekawe czy pracują w tym okresie.

Gość wmwu
Na pewno, zadzwoń i się umów - tylko najpierw sprawdź co i jak. JA akurat korzystałem pod Warszawą - nie mieliśmy problemów z dowozem i odbiorem z ich strony.

Gość Madzia1701
Ale też do odśnieżania?

Gość wmwu
No my akurat wynajmowaliśmy do wieszania bilboardów. A w mieście mieliśmy ich kilka, także super sprawa.

Gość Madzia1701
Super, dzięki.

Gość Marinta
Polecam firmę Odśnieżanie dachów - Multi Projekt - http://odsniezaniewarszawa24.pl/oferta.php . Oferującą kompleksowe usługi odśnieżania dachów. Firma działa na terenie warszawy i oferuje odśnieżanie wraz z wywozem zalegającego śniegu. Sprawdźcie, warto zabezpieczyć się przed zimą i nie szukać firmy na szybko.

Gość gość
Oj tam, wystarczy kupić skidną odśnieżarkę. Ja kupiłam w sklepieALKO i sobie nie żałuję solidnego odśnieżania

Gość Albertoxx
albo wynająć firmę która oferuje takie usługi kompleksowo. z tego co wiem to ofert jest bardzo dużo i o nic nie trzeba się martwić. Zresztą ja sam mam firmę transportową i z usług takiej na odśnieżanie korzystam, by parking i hala i tiry zawsze były odśnieżone i gotowe do trasy. A jest tu ktoś kto może mi doradzić w leasingu na 3,99% na zakup ciągnika siodłowego? Zresztaą to ta oferta http://auto-blog.pl/ciagnik-siodlowy-z-leasingu-operacyjny-czy-finansowy/ która mnie tak kusi.

Gość gość
Najlepszym i najskuteczniejszym urządzeniem do odśnieżania jest łopata. Sam stosuje nawet na dużych powierzchniach produkt od http://www.uni-arcz.pl/section/108,produkty.html drewniana o dużej powierzchni jest najskuteczniejsza.

Gość Jim089
Z tego, co się orientuje od Mateco może wyjanjąć takie też niższe podesty, powinny być akuratnie.

Gość gość
Do takich prac na pewno bardziej odpowiednie niż drabiny będą rusztowania. Są o wiele solidniejsze i bezpieczniejsze. Prowadzę firmę budowlaną i sprzęt kupujemy w http://www.rusztowania-sprzedaz.pl/ . Mają duży wybór i naprawdę niezłe ceny.

Gość Band
Rusztowanie w śniegu? Ehhh.. Ktoś ma głowę do reklamy! Dobrze, że lato było gorące. Co do Mateco - dobra firma. Wypożyczaliśmy niedawno od nich podest i niezła jazda była ;)

Gość jan122
A można u nich kupić podest używany?

Gość Raszid
Wydaje mi się, że tak, chociaż ja zawsze wynajmowałem, bo w sumie nie potrzebuję, żeby mieć na własność, bo korzystam dość sporadycznie.