Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce isc polozyc roczniaka i jest placz chce spac ale za chiny sie nie polozy

Polecane posty

Gość gość

Dzis w dzien plakal marudzil godzine nie mogl sie uspokoic w zaden sposob. Odpuscilam nie spal..ozywiscie byl marudny juz spi mam nadzieje do rana zasnal standard przy piersi:/ w dzien zwykle spal przy piersi jak odstawilam zaczal w wozku spac wyszlo spontanicznie..teraz chcialam zeby zasypial normalnie kladziemy sie lezymy i spimy ale ma jakies opory..wieczorem tez probowalam ale nic z tego znow wygral..nie mialam serca sluchac placzu ipatrzec na zmeczone dziecko..w pewnym momencie to juz nawet nie chcial zebym go brala i przytulala poczulam sie jak wyrodna.. Co ja robie zle?

Gość serioserioserio serio
Robisz zbyt duże przerwy między spaniem, kładzie go spać za późno, bo on jest wtedy marudzi i śpiący, ale juz nie może zasnąć, bo ma za duża przerwę między drzemkami. Moja córka jak miała 9 miesięcy to tak zdarzało się, że za późno jej łóżko udostępniliśmy i trzeba było w wózku wozić... I to nas już nauczyło, że tak nie można.

Gość gość
przegapiasz moment w którym dziecko powinno isc spac, potem jest zbyt zmeczone i wsiekłe i ciezko mu zasnac

Gość gość
dziecko tobą rządzi i tyle, takie dzieci sa juz bardzo madre umią testowac rodziców na ile sobie moga pozwolic, dziś płakał i nie mialas serca by plakal----to on juz zrozumiał ze wystarczy płakac by mama miękła, masz być konsekwentna w tym co robisz

Gość exdebill_rzuca okiem
też mi się wydaje, że nie trafisza za bardzo z momentem, kiedy nalezy dziecko połozyc spać - w tym okresie zreszta może mu się przestawiać, więc nie jest lekko, albo po prostu jakies choróbsko idzie

Gość gość
Tzn tak jesli chodzi o trafianie z godzina to tak jakbym z nim poszla na spacer o tej samej porze co idziemy do lozka to by zasnal po ok 30min a w domu nie koniecznie..

to może 'wybiegaj' go wczesniej?

Gość gość
Sluchalam placzu godzine zryczal sie niesamowicie patrzac na niego moglby ryczec i kolejna...zalamka

Gość gość
Wydaje mi sie ze jest zmeczony..jutro bede probowala bardziej go zmeczyc mam nadzieje ze to cos da

Mówię ci, przegapiasz porę spania i tyle, a na dworze szybciej zasypia, to normalne, bo bardziej dotlenienie jest.

Gość gość
Jak wstaje o 8 to o ktorej mam probowac go klasc?

Około 10:30 - 11:00

obserwuj go, kiedy się zacznie niecierpliwić zabawą, trzec oczka, ziewać - nawet nieznacznie - są różne sygnały, że to już, być może Twoje dziecko bardzo szybko trzeba kłaść od momentu kiedy zacznie pokazywać, że ma dość

Gość gość
Moze i racja..bo dzis zaczelam przed 12

Gość gość
A czy on ma jakies staly rytm dnia?

Gość gość
No wlasnie niby obserwuje..i on rzadko kiedy wyglada na spiacego ale mozeza slabo obserwuje..az mi wstyd

Gość gość
Mój śpi 2 razy, od 10 do 11 i od 15 do 16, wstaje o 7 a chodzi spać o 20 godz

Gość gość
Jakis rytm ma ale roznie to bywa

Gość gość
Moj jak juz spi to max do 14 i wtedy o 20 czasem o 20.30 spi..spi raz dziennie od 8miesiaca i mu starcza