Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co i w jakiej ilości zjadły dziś wasze dwu i pół letnie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Raczej dobrze i zdrowo jedzą? Czy musicie kombinować? Moja córka zjadła dziś: jogurt owocowy z kawałkiem grahamki mięso z kurczaka - 1 podudzie ze 3 male ziemniaki z piekarnika, bez surowki... 2 mandarynki, pol szklanki soku jablkowego swiezego bulka pszenna z piekarnika z szynka, serem i ogorkiem (kilka paskow)

Gość gość
temat stulecia, jeszcze zapytaj jakie kupy robią 2,5 letnie dzieci

Gość gość
nie, no przy panujacej jelitowce to pytanie bardzo na czasie :classic_cool:

Gość gość
Moja 2,7 raczej dobrze i zdrowo je ale dziś miała dzień niejadka, skubała porcje, od rana tak - kubek mleka krowiego ok. 200 ml, pół małego pierniczka własnej roboty, drugie śniadanie-grzanka z serem i szynką-parę kęsów, jedna czekoladka Merci, mała porcja piersi z kurczaka z warzywami, kawałek zielnego ogórka, kklka orzeszków ziemnych, pół małej miseczki zupy pomidorowej z kluseczkami, parę łyków soku przecierowego, pierniczek, kawałek cienkiego kabanoska, wieczorne mleko ok. 150 ml i to tyle. Do picia przez cały dzień woda mineralna i herbata roiboos z miodem.

Gość gość
Nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz, nikt ci nie każe. Syn 2,5 roku Rano 2 kanapki z serem i suchą krakowską Całą miskę rosołu Makaron ze szpinakiem, brokulem, pomidorami cherry i czosnkiem Winogrona Ser homogenizowany i pieczywo chrupkie sezamowe Wypił sok pomarańczowy, jabłkowy, wodę i rooibosa Ma katar i za bardzo nie chce jeść. Ma 98 cm i waży 13 kg

Gość gość
bardzo zdrowo... mleko krowie i ser HOMOGENIZOWANY ... litości.

Gość gość
Moja ma co prawda skonczone 3 lata ale zjada to o co poprosi oczywiście l. Rano bulka z pomidorkiem lub ogórkiem ewentualnie szyneczka.pije duzo soków uwielbia malinowy.do obiadu wciągnie z jeszcze jedna bulke mandarynki czy jabłko na obiad zje to co mamy np spaghetti mojej własnej roboty (nie z paczki) potem cos skubnie zelkow(czekolady nie lubi ) ostatnio dalam jej shoko bonsa i wyplula.na kolacje tez potrafi wciagnac jak bulka to jedna cala jak chleba to 3 kanapki. Potem wypije sok i idzie spać .

Gość gość
Ale o co chodzi? Moje dziecko zawsze je na śniadanie serek homogenizowany a na kolacje mleko krowie z płatkami lub odwrotnie

Gość gość
moim zdaniem za mało nabiału.

Gość gość
3 lata 150 ml Kakao, pół bulki z masłem Pół serka homo jeden biszkopt, herbata owocowa z miodem Pare mewięc jestem mega szczęśliwa :Dow, soczek 100% z kartonika ten maly Pstrag z folii kawałek wielkości jego dłoni, 4 kawalki ziemniaki pieczone, buraczki 2 łyżki 100 ml kakao, 1 kawałek chleba z masłem, 2 łyżki twarogu, kawałek ogórka Zazwyczaj prawie nic nie je wiec

Gość gość
Poprzestawialo się mialo być pare mentosow tam gdzie ucielo

Gość gość
Miseczka owsianki z bananem i łyżeczką masła, makaron z surową papryką i kawałek piersi z indyka, 2 kromki suchego chleba, talerz rosołu z marchewką, pietruszką, z 8 serduszek drobiowych. 10 winogron, pół pomarańczy, jajko, kromka chleba z masłem, 5 zielonych oliwek, 1 mały pierniczek i kawałek czekolady, ze 3 -4 mleko ludzkie. Dziś miał gorszy apetyt.

Gość gość
Mon trzylayek: sniadanie kromja chleba z maslem kubek kakao. Obiad ziemniaki i maly mielony kiwi. Pô poludniu jablko. Kolacja miseczka zupy kremu warzywnego 2 porcje sera kiri i jablko. Do picia woda. Wasze dzieci jedza s horrendalne ilosci jedzenia!

Gość gość
Achat wazy 17 kg i ma 102 cm wzrostu.

Gość gość
Mleko ludzkie 3 latek hmm tak miedzy posiłkami popijal?

Gość gość
Corka 2 lata i 4 miesiące Jajko na miękko, pól bulki pomidor Serek waniliowy Rosol z makaronem, marchewka cala miska 2 mandarynki, 1 Kinder czekoladka Domowa wedlina z polędwicy, kromka chleba z masłem i ogorkiem Kakao

Gość gość
Tak między posiłkami, bo mama ma wolne do końca roku i jak już to 2,5 latek, jak w temacie

Gość dariaaX
3 latka, mam milosniczke czekolady :D Śniadanie: kromka chleba pszennego z nutella, szklanka herbaty Drugie śniadanie: monte,pół szklanki soku pomaranczowego, mandarynka Obiad: pół talerza zupy na rosole z kasza manna, po ok.45 min drugie danie mały talerzyk bigosu z ziemniakami, szklanka wody Podwieczorek: kinder chocolate, doslownie 3 lyzeczki budyniu czekolad. Kolacja: ok. 2 lyzki salatki jarzynowej (zostala ze świat w sloiczkach), plasterek szynki, kromka chleba pszennego, herbata

Gość gość
To żart, czy prowokacja?

Moj maly (2 lata 8 mcy): Rano mleko. Drugie sniadanie: nalesnik (ciezko szlo) Obiad: nic Kolacja: nic ( w koncu udalo mi sie przemycic 2 jogurty). Je coraz gorzej. Jak siadamy do posikow to placze jak bysmy go ze skory obdzierali. Wazy 16kg, wzrost 101cm. Schudl ostatnio jakis 1kg...

Gość gość
Współczuję, moje pierwsze dziecko było takim niejadkiem. Po latach widzę w tym dużo naszej winy, wpoiliśmy dziecku złe nawyki żywieniowe.

Gość gość
Tego nie jedz, bo ma skórę, pomidor jest za kwaśny, orzechów nie pogryzie dobrze lepiej nie dawać, tego nie będzie jadła bo za żylaste, to uczula itd doszło w końcu do tego że jadła 5 produktów na krzyż, najlepiej słodkie typu monte, bo przecież to lepsze niż nic. Sama zaczęła kaprysić przez nasze wybieranie i przebieranie. Przy drugim dziecku nie popełniłam tego błędu, je wszystko poza badziewiem którego nie warto jeść a przysłowiowego Monte nie miał w ustach.

Gość gość
Chciał posmakować cebuli to dostał, sałatę też chociaż rodzina mówiła nie dawaj przyklei się do żołądka i będzie wymiotował. Większość przed ukończeniem roku, poza tym kp i lubię też różne smaki cały czas mleko miało inny smak, to bardzo pomaga.

Dzieki za odpowiedz. Moj maly jest niby bardzo zainteresowany, o wszystko prosi i chce, ale jak przychodzi co do czego to oblize i nie je. Ma klilka dan, ktore toleruje, reszta wystarczy ze spojrzy i potrafi sie rozplakac, jak widzi ze kaze mu to jesc. Kiedys tak nie bylo, jak byl mniejszy to jadl wszystko.

Gość gość
2,5letnie to jeszcze super jedzą Gorzej takie 4 letnie! Ale jak przyciśniesz 4 latka i masz na niego sposoby to też ładnie i wszystko je... Moja potrafi na śniadanie dwie kromki na pół czyli cztery kawałki i na kolację znowu. W międzyczasie owoce jogurty zupa drugie danie deser. A chuda jakby nic nie jadła. Ledwo fason trzyma W swojej rozmiarówce pływa i wolę jej zakładać o dwa rozmiary mniejsze i zamiast bluzek to tuniki które robią za bluzki-takie to, to chude.

Gość gość
moje dzieci 2 i 6lat jedza dobrze, nie narzekam na ich apetyty, jedza duzo owocow i warzyw, pija wode i soki owocowe wlasnej roboty, raz na jakis czas jemy na miescie i tez jakos nie ma wielkiego problemu, choc musze przyznac, za jak starsza corka byla mlodsza to jadla doslownie wszystko, a teraz juz wybrzydza, np sos do spaghetti je tylko jak zmiksje i nie ma w nim widocznych kawalkow warzyw, z mies je drob pod kazda postacia (kupuje wiejskie) i schab, np wolowiny czy cieleciny juz nie bardzo, zadnych rzeczy typu lasagne czy gulasz, tak samo z rybami-kiedys jadla wszystkie, teraz losos lub dorsz tylko, a kiedys jadla doslownie kazde mieso i ryby, na szczescie owoce i warzywa je bez problemu (poza cebula) syn 2,5 je wiekszosc rzeczy bez problemu, uwielbia zupy i jest miesozerny, lubi nabial ale ma uczulenie na mleko wiec musze uwazac, nie lubi slodkiego ale to akurat nie problem