Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zacinanie u 3 latka

Polecane posty

Gość gość

witam moje 3letbie dziecko zacina sie gdy chce cos powiedziec szybko. bylismy u logopedy zalecil serie cwiczen typu dmuchanie, ksiazeczki e powtarzanie sylab z plyt, powolne mowienie do dziecka itp. Czy myslicie ze jest sie co bac ze to moze neutrologicznie cos jest nie tak? moze macie jakies doswiadczenia w tej kwestii i czy warto wybrac sie do neurologa? czy cwiczenia pomoga? boje sue zeby to tak nie zostalo na zaesze

Gość gość
U mnie w rodzinie tak było , 3 latka zaczęła się jąkać po jakimś wystraszeniu.Trwało to dwa tygodnie , strasznie było mi żal tego dziecka ale nie mogliśmy nic z tym zrobić bo matka dziecka stwierdziła , że przejdzie mu samo.Tak się też stało , jąkanie ustąpiło tak szybko jak się pojawiło bez żadnego leczenia.Potem miała jeszcze dwa epizody z jąkaniem ale już krótsze , które mijały bez śladu , teraz gdzieś od pól roku jest spokój .Chodzi do przedszkola , jest bardzo rezolutna , ładnie i płynnie mówi co nas bardzo cieszy. Może twojemu też przejdzie.

Gość gość
oby tak bylo moje dziecue tez jest bardzo madre uzywa takich slow ze az w szoku jestesmy jaka madrala a zacinanie jakby wieksze ostatnio tzn powtarza np chcia chcia chcialam kilka razy powtorzy a potem reszta zdania ok mowi

Gość gość
Na pewno mu przejdzie.Zacinanie a właściwie jąkanie występuje u dzieci dość często i często mija bez śladu.

Gość gość
to jest jąkanie wczesnodziecięce które różni się od tego zwykłęgo, ale tylko dobry logopeda to rozpozna i w miarę wcześnie rozpocznie terapię. my nie tylko dostalismy ćwiczenia ale chodziliśmy do logopedy jakiś czas, bo co z tgeo że ty dostaniesz ćwiczenia jak nie umiesz odpowiednio ich wykonac ani kontrolować ułożenia artykulatorów itp. wiem po sobie, tez byłam taka mądra, a potem na zajęciach otwierałam buzię ze zdziwienia, ze wszytsko źle robiłam w tez wystarczyło trochę podmuchać.to nie ejst takie proste. ale tylko DOBRY logopeda będzie robił dobre ćwiczenia

Gość gość
Nie potrzebny jest logopeda i bo samo przechodzi.

Gość son of svarog
Odziedziczył inteligencję po mamusi?

Gość gość
a u prawie 5 latka mija?