Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę wyjść z domu na antybiotyku?

Polecane posty

Gość gość

Od niedzieli przyjmuję antybiotyk Klacid Uno, dostałam go według lekarki na zapalenie gardła, chociaż typowych objawów tej choroby nie miałam. Nie gorączkuje od dwóch dni, nie mam kataru, kaszlu, czuje sie po prostu osłabiona i jestem swiadoma, ze nie wyzdrowiałam jeszcze w pełni, ale nie czuje sie takze chora tak jak w weekend. Czy moge wobec tego wybrac sie dzisiaj do kina? Jest wprawdzie ostry mróz, ale mam podwózkę pod samo kino i pod sam dom, ciepło sie ubieram, zjadłam porzadne sniadanie. Chyba nie wyląduje wieczorem w łóżku z zapaleniem płuc?

Gość gość
Jak nie musisz to nie wychodź. Myślałam, że musisz wyjść do lekarza albo na dół po bułki, bo jesteś zupełnie sama i pomocy z nikąd. Ale kino ? Niepotrzebnie się narażasz.

Gość gość
Ty możesz wyjść i raczej nic poważnego Ci nie grozi, ale kobieto jesteś chora i zarażasz a chcesz iść do skupiska ludzi?! Trochę odpowiedzialnośći

Gość gość
Nie zaraża się już po trzech dobach brania antybiotyku, a ta właśnie mija. Nie smarcze, nie kicham, nie kaszle i nie oddycham jak stary gruźlik i myślę, że chodzenie ze zwykłym przeziębieniem zaraża bardziej niż wyjście w moim stanie, a z pewnością każdy z nas chodzi z katarem po ulicy, więc prosiłabym o niepouczaniu o odpowiedzialności :)