Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beznadziejne staraczki

Polecane posty

Gość gość

Najwieksza zmora tego forum sa bezdzietne staraczki. Kobiety zrozumcie NIGDY NIE BYLYSCIE W CIAZY i dopoki nie bedziecie nie zrozumiecie ciezarnych badz matek. A jak na kazdym kroku widze "ciesz sie, ze jestes w ciazy/masz dziecko, ja nie mam tyle szczescia" to slabo mi sie robi. Zycie nie konczy sie na zaplodnieniu. Potem bywa roznie. Sa trudne ciaze, macierzynstwo rowniez bywa bardzo absorbujace. A Wam sie wydaje, ze kobieta, ktora zobaczyla dwie kreski albo urodzila dziecko MUSI byc usmiechnieta do konca zycia i nie ma prawa nigdy marudzic. Zycze Wam powodzenia ale dajcie zyc innym i nie zalewajcie kolejnych tematow swoimi zalami.

Gość gość
niestety, dla niektorych bab pozytywny test ciazowy to spelnienie marzen. a maciezynstwo to nie tylko ladny bobas w ladnych ubrankach w ladnym wozeczku/lozeczku/na macie edukacyjnej/w mamusinych objeciach. to takze przyslowiowe kupki, nerwy, jak dziecko wyje juz 8 godzine z rzedu z niewiadomej przyczyny, ochota wyjscia z domu i niewrocenia juz nigdy jak dziecko zaczyna pokazywac rogi i wnerwia na maxa, az czlowieka reka swiezbi, zeby stluc je na kwasne jablko. mi sie kiedys tez tak wydawalo, a potem sie orgarnelam, poznalam zycie. i teraz jestem szczesliwa sredniaczka (kolo 30-stki) bez ogona w postaci dzieci

Gość gość
Tak naprawde wiekoszosc staraczek w swoich planach ogranicza sie tylko do wizji bycia w ciazy a jak taka zderzy sie z rzeczywistoscia to juz nie ma pojecia co robic. Ale zanim zajdzie w ciaze radami sypie na prawo i lewo. Hipokryzja

Gość gość
zgadzam się, mimo że jestem staraczką :-) ale punkt widze zalezy od punktu siedzenia, nie ma co przeżywać

Gość gość
domy dziecka przepelnione wiec po co sie starac idziesz i masz

Gość gość
Ja nikogo nie zadreczam swoimi problemami ale ciaze znosze fatalnie. Raz tylko pozalilam sie przyjaciolce, ze drugi raz nie sam rady tego przechodzic a wtedy ona (bezdzietna, starajaca sie juz milion lat) stwierdzila, ze na pewno przesadzam bo ciaza jest przyjemnoscia ;) Rece mi opadly.

Gość gość
Starczka to stan umysły, takie zjeb/anie bani raczej.Nic innego nie jest istotne tylko fasolka, potem jak się w końcu uda zadręczają swoim dzieciem cały świat.Mam taka w pracy, kazdą ciażę koleżanek przeżywa nadmiernie, cioągle ma doła, wiecznie pieprzy jak potłuczona, w końcu zaszła, modliłyśmy się zbiorowo niech idzie na L4 i już do nas nie wraca, to to koszmar nie kobieta. Wmawia nam kwestie o których nigdy same nie myśłimy, wie lepiej co dla nas ważne, najleppsze, a cały jej świat to tylko ciaze i dzieci, masakra.

Popieram,jak słyszę "zostanę mamą", albo "dziecko to największy skarb", to mi się śmiać chce. Moja Mama zawsze kochała dzieci, marzyła o córeczce, no i urodziły się, jedna, druga, trzecia i czawarta. Po trzydziestu latach uznała, że... to była głupota. Kocha nas nad życie, ale spodziewała się po macierzyństwie kto wie czego, a przyszło delikatne rozczarowanie i b. ciężka praca. Mam kilka koleżanek, które marzyły o dziecku jeszcze na studiach, spotykam je czasem i muszę przyznać, że jest mi ich po prostu żal. Jedna niechętnie przyznała, że po prostu mi zazdrości. Przykro to słyszeć :(

mnie drażnią hasła typu: co nie wiedziałaś, że macierzyństwo tak wygląda? trzeba było sobie dziecka nie robić itp Ja osobiście przyznam, że w połowie nawet nie wyobrażałam sobie jaki to trud! Bywa ciężko i psychicznie i fizycznie Np. u dzieciatych znajomych widuje się tylko mały wycinek tego macierzyństwa. Skąd wcześniej wiedzieć, że to nie taki miód?

Gość gość
zgadzam się z DNS i z autorką. Najlepiej jest ignorować takie hejty :)

Gość gość
No niekoniecznie obserwacja otoczenia pomaga. Co innego widziec mame z dzieckiem w parku a co innego miec swoje 24h. Ale wystarczy choc troche pomyslec. To oczywiste, ze macierzynstwo to nie sielanka.

Gość gość
aj em de czołzen łan a czemu Twoja mama uznała po 30 latach macierzyństwo za głupote, jestem bardzo ciekawa :) szczerze mówiąc ja jestem bezdzietna i cieszę sie cholernie ze nie mam dzieci, wiem porąbane to

Gość gość
ja też 3 lata temu mogłabym być staraczką. Ach jaka ja byłam mądra! Bo moja pierwsza córka to był anioł, spała książkowo, prawie nigdy nie płakała, nie miała kolek ani bolesnego ząbkowania. I urodził się młody-ja mówimy z męzem"Marek Koszmarek" albo"koszmar każdego rodzica" do 9 miesiąca wył bez przerwy. A i teraz mimo swoich 3 lat daje mi popalić.

Gość gość
19:22 czemu glupie? Jesli to Twoja przemyslana, swiadomo decyzja to wszystko ok :)