Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaiwa55

Pomoc w pracy zaliczeniowej

Polecane posty

Gość nowaiwa55

Witam, zapisałam sie w grudniu na studium kosmetologiczne i mam do napisania algorytm zabiegu, mam już wstepnie napisaną jednak potrzebuję małych poprawek/ uzupełnienia niektórych informacji. Niestety nie mam wszystkich notatek wiec nie wiem co mam jeszcze napisać :/ praca1.jpg praca2.jpg

Gość gość
Przede wszystkim napisz, że lampę WŁĄCZASZ a nie włanczasz! :o A poza tym co do stałej pielęgnacji przeciwzmarszkowej i ogólnej: - toniki bezalkoholowe (i wszelkie inne kosmetyki też!) a nie z alkoholem - kwasy (zwłaszcza w strefie tłustej, ale nie tylko) - retinoidy (choćby retinol) Bo sam kwas hialuronowy to tylko nawilżenie, działania przeciwstarzeniowego jako takiego nie ma.

Gość nowaiwa55
Ok dzięki, a co jeszcze moge dopisać w metodyce zabiegu zaczynając od peelingu jak sie go prawidlowo wykonuje, i jak opisać pozostałe czynności kończąc na masce. czy kosmetyki i preparaty też trzeba jakoś opisać-jak? I czy pozostała część pracy jest dobrze napisana, bo wiekszość napisałam z tego co znalazłam w internecie i nie wiem co dalej :/

Gość nowaiwa55
Może ktoś coś pomożę i podpowie ?

Gość gość
Przede wszystkim musisz po demakijażu i ocenie stanu skóry klienta zdecydować jaki zabieg mu wykonasz. W żadnej z Twoich prac nie dopatrzyłam się" konkretów", czyli np. zabieg oczyszczający . Mogłabyś np. zaproponować peeling kawitacyjny, po czym ampułkę i tutaj już sama musisz ocenić co będzie piorytetem, czy zwężenie porów, czy celowanie w ujędrnienie i nawilżenie. Następnie możesz nałożyć maskę algową, pod nią ewentualnie w celu odżywienia maskę witaminową. I jeszcze jedna uwaga, Twój projekt jest chaotyczny, musisz się skupić na merytoryce pracy, aby nawet laik wiedział o czym mowa :). Powodzenia.