Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy lekarz miał rację?

Polecane posty

Gość gość

Byłam wczoraj u rodzinnego zeby mi przepisał leki. Lecze sie prywatnie u specjalisty ale skonczyły mi sie tabletki. Oczywiscie zabralam wyniki badan i leki mi przepisal. Powiedzialam ze chcialabym skierowanie do specjalisty na NFZ bo prywatnie to jednak drogo tak chodzic co pare miesiecy i tez je dostalam. Ale jak poprosilam o skierowanie na badanie ktore musze robic co jakis czas to juz nie dostalam, bo rodzinny powiedzial ze jak sie lecze prywatnie to nie moze mi dac, bo to nie lezy w jego kompetencjach. Czy mial racje????

Gość gość
a na co sie leczysz?

Gość gość
na bol doopy :classic_cool:

Gość gość
Oczywiście ze nie miał,frajerko. Każdego lekarza na wstępie trzeba w gebe strzelic, bo oni tylko myślą jak splawic pacjenta

Gość gość
tarczyca

Gość gość
To nie jego sprawa czy leczysz się prywatnie czy nie. Jak jesteś ubezpieczona to powinien ci dac skierowanie

Gość gość
dużo teraz chorob tarczycy. A nie da się tego leczyć jakos naturalnie tylko trzeba brac leki? ja nie wierzę konowalom, leczę sie sama, z wyjątkiem dentysty, bo wiadomo, sama sobie dziury w zebie nie naprawię ;) ale inne choroby leczę sama

Gość renata86
Skoro leczysz sie prywatnie badania tez robisz prywatnie. Mam tak samo i tez z tarczyca.

Gość gość
Renata naucz się czytać ze zrozumieniem. Ciekawe po co płaci ubezpieczenie.

Gość on chyba tylko
Pewnie tego nie wiecie, ale wiele badań może zlecić tylko specjalista danej dziedziny, ogólny nie. Chodzi o badania specjalistyczne, szczegółowe.

Gość renata86
Ale skoro chodzimy do lekarza prywatnie to i za badania musimy placic,wiem z doswiadczenia. Jestesmy ubezpieczeni i tak placimy.

Gość gość
Zapisalam sie do endokrynologa,pierwsza wizyte mialam miec dopiero za pol roku. Poszlam prywatnie i po dwoch miesiacach bylam juz po operacji. Nadal chodze prywatnie.

Gość gość
rodzinny może dać skierowanie tylko na TSH, pozostałe badania może zlecić specjalista

Gość renata86
wpis wyzej to ja,Renata 86. Niestety placimy ubezpieczenie a musimy leczyc sie prywatnie.

Gość renata86
Ja raz na trzy miesiace robie tsh i ft4 to ok. 19 zl. To nie jest duzo no i wizyta 100 zl.