Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak telefonu służbowego ale szef wydzwania na prywatny

Polecane posty

Gość gość

Czy nie mając telefonu służbowego maja prawo wydzwaniając do mnie z pracy w służbowych sprawach? Nie jest to jednorazowe ale nagminne. Pracuje do 16 tej, mój kierownik ma zadaniowy czas pracy i często wydzwania kiedy ja już wyjdę żeby o coś dopytac. Byłam tez na 2 dniowym szkoleniu w innym mieście i rownież dzwonił w sprawach służbowych w czasie szkolenia albo pisał smsow żebym sama do niego zadzwoniła jak będę miała przerwę. Raczej zgodne z kodeksem pracy to nie jest ale co byście zrobili tak normalnie, po ludzku? Poprosilibyscie o nie nękanie na telefon prywatny czy odpuscilibyscie?

Gość Janusz nowy modek
juz wstales debilu?

Gość la_firynda
wyczekałabym cierpliwie do końca umowy, a następnie zmieniła numer telefonu, na pytanie szefa o nowy numer (bo w końcu zapyta, jak się nie będzie mógł dodzwonić) odpowiedziałabym, że zmieniłam z powodu nękania przez nieznaną osobę i teraz mój numer jest zastrzeżony

Gość gość
A zależy ci idiotko na pracy?jacy wy jesteście delikatni. Prawa swoje znacie,gorzej juz z obowiązkami.

Gość gość
7:48 O, pracodawca się odezwał. Z tych, co im PIP trzeba nasłać. I bez idiotek proszę, debilu.

Gość ja   coooool
ty q**sie. Nie pracuje CAŁĄ DOBĘ? Nie sądzę, aby ten squnks płacił potrójną pensję. pewnie jak każda qrwa "polski pracodawca" najmniej jak się da.

ja bym nie odbierała nie masz obowiązku wisieć na telefonie po godzinach pracy nawet na slużbowym, a co dopiero prywatnym w razie dopytywań powiedziałabym, że pewnie się kąpałam albo bylam w wc

Gość gośćfggh
Świetny pomysl ze zmiana numeru:)

Gość gość
Ja bym zablokowała numer szefa, wówczas miałby info w tel abonent niedostępny. A później mu powiedz, że masz słaby zasięg w mieszkaniu :P Skoro masz ustalone godziny, a nie nienormowany czas pracy, to po 16 może Cię cmoknąć.

Gość gość
z pewnościa autorka przeczyta rady do tematu sprzed 4 lat

Gość gość
Tyle czekała? Brawa za wytrwałość!