Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam zamiaru karmić piersią i rodzić naturalnie

Polecane posty

Gość gość
ale ty to co innego. Starałaś się. A jak ktoś jeszcze nie urodził a już pisze że od pierwszych dni zamierza karmić butlą bo chce cycki mieć dla faceta to dla mnie to jest chore

Gość gość
Może idźcie przypudrować nosy i posypać się brokatem (nie mylić z popiołem :P)

Gość gość
to po huj ty się decydowałaś na dziecko

Gość gość
Skoro taka jest twoja decyzja to twoja sprawa. Nie rozumiem tylko po co piszesz o tym na forum. Chcesz przeczytać, że jesteś głupią, egoistyczną szmatą i ignorantką, która nawet nie zadała sobie trudu, żeby się dowiedzieć dlaczego naturalny poród jak i karmienie piersią są dobre dla dziecka? Oby jak najmniej takich matek posiadało dzieci!

Gość gość
Dajcie spokój. Ja np wręcz nie mogłam doczekać się karmienia piersią pierwszego dziecka. Nie wyobrażałam sobie innego sposobu. A jak przyszło co do czego, było to dla mnie wręcz traumatyczne przeżycie. Czułam się z tym koszmarnie, to, że ciągle coś ze mnie ciekło, że byłam przez to uwięziona przy dziecku, że zastój, zapalenie, ból, zniecierpliwienie kiedy skończy się każda kolejna sesja przy cycu. Jak niekończący się okres, tyle, ze leciało z piersi. W końcu ze stresu skończył mi się pokarm i odetchnęłam z ulgą. Odżyłam.

Gość gość
Pokolenie leniwców? Kobiety karmiły od wieków a teraz problem, bo z cyca cieknie- dajcie spokój!

Gość gość
Zajmij się lepiej swoim wyglądem, bo cię północ rozczochraną i w kapciach zastanie :p

Gość gość
Jak tak dalej pojdzie to niedługo baby beda wymagały od facetów, żeby rodzili dzieci. Oj my biedaczki, nie chcemy czuć bólu, nie chcemy się męczyć przy karmieniu, nie chcemy wstawać w nocy, nie chcemy przewijać brudnych pieluch...szkoda, że wasi rodzice robili to wszystko dla was...

Gość gość
hm.. poród naturalny to śmieszność ??? No autorko brawa dla wojej głupoty Ja rodziłam naturalnie i uważam że było to najważniejsze i najintensywniejsze a nawet najpiękniejsze doświadczenie mojego życia Ale dla ciebie to wiedza tajemna której nigdy nie pojmiesz I tak myślę że to uczyni z ciebie gorszą matkę ale może lepsza dla ciebie cc bo histeryczka i słaba psychicznie kobieta lepiej żeby rodziła cc

Gość gość
A mnie nie dziwi ani kp ani mm. Porod sn czy cc. Niech kazdy robi co chce. Zajmijcie sie swoimi dziecmi a nie siedzicie tu i oceniacie czy ktos ma prawo miec dziecko czy nie. Kim Wy do cholery jestescie!? Dziecko karmione mm i urodzone cc moze byc szczesliwsze od rodzonego naturalnie i kp. To nie sa zadne wyznaczniki.

Gość gość
a jakbys sie czula jakby twoj partner byl odpowiedzialy za karmienie ciebie i mial do wyboru poledwiczki, warzywka i surowe flaki i dawałby ci surowe flaki bo po co bedzie sie meczył z przygotowaniem poledwiczek, przeciez nie umrzesz od surowych flaków, nie byloby ci przykro, nie czuła bys sie że cie mało kocha? i ty tez masz do wyboru dac dziecku poledwiczki lub surowe flaki i wybierasz to drugie z wygody, wiec tak, ludzie maja prawo uważac cie za wyrodna matke, nie wiem co sie tak oburzasz

Gość gość
Bezsensowne porownanie...

Gość gość
30 zl mleko na kilka dni ?? Hi hi . Mi puszka mm Szla na dwa dni i to Ha wiec koszt 45 zl

Gość gość
Wyrodna matka to taka co zaniedbuje swoje dziecko, bije. Dziecko chodzi brudne i glodne. Nie wiem co do tego wszystkiego ma mm...

Gość gość
mm ma do tego to, że kobieta ma możliwość dać dziecku delicje a daje zupke chińską, to jak nie jest wyrodna, skoro świadomie nie daje dziecku tego co najlepsze? to jak ją nazwać? głupia? niedouczona?

Gość gość
Za duzo zalet ma dla mnie mm zebym na wlasne zyczenie katowala sie kp. A od mm sie niw umiera.

Gość gość
jedno z glupszych postanowien noworocznych, na szczescie nie moje :)

Gość gość
z mm najlepiej zaraz przejsc na chinskie zupki, szkoda zycia na gotowanie. I koniecznie kupic zatyczki do uszu, bo trzeba sie wyspac porzadnie.

Gość gość
pier...glupoty jak nienormalne!niech sobie kazda karmi jak chce tak jakby to byla misja zycia sie zachowujecie

Gość gość
Karmilam 1. dziecko przez 2 tyg. piersia,bylam mloda, niedoswiadczona, mialam zapalenie, spalilam. Drugie karmilam 2 dni, pokarm spalilam poniewaz bralam silne antybiotyki. Mialam dwie cesarki, ze wskazaniem, choc strasznie chcialam sn, chcialam zobaczyc "jak to jest", dowiedzialam sie po 2 cc, gdy nastapily komplikacje, pan "doktor" ciagnal mi hakami macice na zywca i otwieral jakims narzedziem, darlam sie i plakalam z bolu, potem sie dowiedzialam, ze tak boli porod tylko nacisk jest od dolu a nie od gory, mialam to 4 razy, potem dodatkowa operacja. Podziwiam kobiety, ktore karmia piersia, ze przetrzymaly te bole na poczatku, gdy przychodzi mleko i te co rodzily sn.

Gość gość
Słaba jesteś

Gość wifigdańsk
i co w związku z tym autorko? czemu ma służyć twoje Noworoczne postanowienie? hm ja ze swojej strony tylko dodam ze nie uwazam matki karmiace sztucznie za wyrodne,wiec nie wiem skad ten pogląd o kobietach karmiących piersią. czuję się rowniez w obowiazku ;) wyprostowac czyjąs wypowiedz porodzie sn. "gość wczoraj Po co komu trauma po porodzie naturalnym ? zęby wyrywacie też bez znieczulenia ?" ty chyba nawet nie rodzilas skoro nie wiesz,ze przy porodzie naturalnym rowniez mozna zastosowac znieczulenie. i jeszcze rozbawił mnie gosc "gość wczoraj 12.22 chyba jestes chora. Karmienie piersia nieziemsko niszczy biust" hm... karmię juz prawie 2 lata i nigdy nie mialam piekniejszego. pozdrawiam:)

Gość gość
"A mnie nie dziwi ani kp ani mm. Porod sn czy cc. Niech kazdy robi co chce. Zajmijcie sie swoimi dziecmi a nie siedzicie tu i oceniacie czy ktos ma prawo miec dziecko czy nie. Kim Wy do cholery jestescie!? Dziecko karmione mm i urodzone cc moze byc szczesliwsze od rodzonego naturalnie i kp. To nie sa zadne wyznaczniki. " Ale zrozum autorka sama tu przyszła i zaczęła oznajmiac światu co zamierza. No to chyba jak ktoś zakłada taki temat to tak jakby w nadziei że będzie burza, czyż nie ? Jak nie chce żeby mnie mrówki oblazły to nie wkładam kija do mrowiska. Ona zrobiła to z premedytacją. Jakby nie pisała tutaj nic o sobie tylko zajmowała się swoim życiem to wtedy owszem nic nam do tego tzn. o ile dziecko by nie było bite czy głodzone, czy krzywdzone. Ale na temat karmienia piersią to wiadomo że mleko sztuczne na dzień dobry to nie jest coś co by świadczyło o tym że matka chce dziecku zapewnić wg swoich możliwości jak najlepszy start w życie oraz zwiększyć szanse na jego przyszłe zdrowie. Co innego jak ktoś nie ma pokarmu i nie może choćby chciał a co innego jak ktoś mówi "nie bo nie" albo "nie bo facet". To hest forum i każdy założony temat jest zaproszeniem do dyskusji więc nie pierdol tektów w stylu "zajmijcie sie swoim życiem". My do jej domu nie weszłyśmy