Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaroczniaczka

Pytanie do mam o kąpiel

Polecane posty

Gość mamaroczniaczka

Mamy jak długo wy i wasi mężowie kąpaliście się razem z dzieckiem? Nasz synek ma rok, kąpiemy go przeważnie co drugi dzień, raz kąpie się ze mną, raz z mężem. Mamy przy tym fajną zabawę, dużo chlapania, synek się cieszy. Więc moje pytanie jest kiedy tego zaprzestać? kiedy to staje się już dziwne czy niestosowne żeby mama czy tata kąpał się z dzieckiem według was?

Gość gość
dziecko trzeba kapac codziennie

Gość gość
myślę że zdecydownie przed pójściem do przedszkola dziecko powinno wiedzieć że są strefy ciała które obca osoba nie powinna dotykać ani oglądać, dla własnego bezpieczeństwa znajomi nie wpoili tego swoim dzieciom i np. rozbierały się przy gościach śmiejąc się bo myślały że to zabawne (dzieciaki miały wtedy około 5-6 lat) ja tego za zabawne nie uważałam tylko za efekt błędów wychowawczych jeśli dziecko rozbiera się podczas wizyty gości, których ledwie zna to to normalne nie jest

Gość mamaroczniaczka
pytam o kąpanie się razem z dzieckiem, a nie o to jak często mam je kąpać

Gość gość
Ojciec z synem może się kąpać tak długo, jak długo obaj wyrażają na to ochotę. Ty masz tego czasu znacznie mniej, ustalcie z mężem granicę, po której juz tylko on przejmuje wspólne kąpiele.

Gość gość
Zalatuje mi tu pedofilia. Dziecko kapie się osobno, nie z mamusia czy tatusiem :O

Gość gość
tak jak napisałam dziecko pomiędzy 2-3 rokiem życia powinno już być nauczone że nie biega się z gołym tyłkiem w sytuacjach publicznych i przed obcymi nie chodzi o to by wzbudzać wstyd czy fobie ale dziecko powinno wiedzieć jakie zachowania są publicznie akceptowalne

Gość gość
PIE.DOLN.NIE.TY PPPPEEEDDDOOOFFFIIILLL!

Gość gość
faktycznie jakis pedofil zalozyl ten temat

Gość gość
W tym kraju już samo zrobienie dziecka zalatuje gwałtem molestowaniem i pedofilią, ludzie k/u/r/w/a kto wam tak mózgi wyprał????? Mało kto wyściubił swój cwaniacki nos poza pl , a jeśli już to do roboty od świtu do nocy, zero poznawania innych kultur, totalna nietolerancja dla obcych. Reszta siedzi w tym chorym grajdole przed telewizorami i widzi wyłącznie pedofili i wszelkich innych zbrodniarzy bo waszą rzeczywistość kreują media. Jesteście w 85% bezmyślnymi tumanami, jak zobaczycie w tv reklamę kupna męża/żony/dziecka w mediaekspert, to sie pozabijacie po drodze żeby tylko lepszy towar dostać. Pierwszy z brzegu buszmen jest mądrzejszy od dzisiejszego polaka.

Gość gość
Tak sobie wmawiaj gendermamo! :)

Gość mamaroczniaczka
O matko... dziękuję tym którzy potraktowali temat na poważnie i odpowiedzieli w sposób normalny i kulturalny, też tak myślę że jeszcze trochę i przestaniemy się kąpać z synkiem, do 2 lat to myślę max, chciałam znać opinię i doświadczenie innych. Tych którzy zostawili głupie komentarze o pedofilii jest ogólnie mi żal, ale jak się nie macie gdzie wyżyć i obrażać innych to ok ;).

Gość gość
dopóki nie zacznie kumać czyli do około 2 lat a nawet wcześniej