Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Produkty z biedronki produkowane przez znane firmy

Polecane posty

Gość gość
Debilizmem wykazujesz sie Ty sadzac ze jak zaplacisz wiecej to ktos dba o to zebys jadla lepsze. Prawda jest taka ze to jeden i ten sam syf tylko Ty placisz za niego wiecej niz niektorzy i wydaje Ci sie ze jesz lepsze bo wiecej zaplacilas a prawda jest taka ze dalas sie tylko bardziej naciagnac przez reklamy.

Gość gość
ze wszystkich produktów produkowanych dla marketów, to wlaśnie te dla biedronki sa najlepsze

Gość gość
nie mówię o swoich postach ale o innych ludzi a gdzie idiotko ktoś pisze, ze drogie jest zdrowe i nierakotwórcze jak bierzesz udziałw dyskusji to czytaj co zostało juz napisane KRETYNKO SKOŃCZONA

Gość gość
gość 12;51 sama jesteś kretynka, za bardzo się denerwujesz, jak jesteś taka pewna swoich racji, to po co się tak wkurzasz, jak ktoś twierdzi coś innego

Gość gość
to skoro drogie i niedrogie jest niezdrowe i rakotworcze, to co za różnica, gdzie kupujemy,sama siebie pogrążasz idiotko

Gość gość
denerwuje mnie rozmowa w kółko o tym samym, ile razy k***a można powtarzac to samo, kazdy by sie zdenerwował jakby rozmawiał z banda debili kupujcie sobie co chcecie i gdzie chcecie, g****o mnie to obchodzi

Gość gość
No cóż, jestes ofiara reklam. Skad masz taka pewnosc ze to co drozsze jest takie super? Nie masz agrumentów tylko tupiesz nóżką ze złości i rzucasz inwektywami, bo nie chcesz dopuścic do siebie mysli ze dajesz sie robic w balona. A taka bylas z siebie zadowolona ze Ty w sklepie dla biedoty nie kupujesz. A tu psikus - okazuje sie ze kupujesz to samo dziadostwo tylko drożej. Smacznego!

Gość gość
ta idiotka pisze,że skład może być ten sam, tylko jakość inna, to prawda, ale pomimo tych wszystkich polepszaczy zła jakość da się wyczuc, jest po prostu niedobra, np. kiedys kupiłam kukurydzę w puszce z biedronki, była okropna i więcej jej nie kupie, pochodziła pewnie z odsortu, ale kukurydzy od tego oryginalnego producenta tez nie kupie, mleka w kartonie z biedronki tez nie kupię, moj kot jak go powącha to nawet go nie tknie, ale to z butelki wypije

Gość gość
Moja znajoma pracuje w maspexie i produkuja dla biedronki kakao np. I tez mowi, ze to kakao musi nawet ostrzejsza ocene przejsc niz zwykle, produkowane pod logo firmy

Gość gość
a ja jestem pewna, że sklad i jakość są takie same,ludzie kupując produkt z biedronki, który by im nie odpowiadał no i oczywiście przeczytaliby nazwę producenta, to instynktownie nie kupiliby tego oryginalnego, nawet nie znając jego smaku.ja, jako laik to wiem, a myslę, że takie firmy sa o tym przekonane

Gość gość
Poza tym, biedronka tez naklada ostre wymagania na te produkty, kupuja ogromne ilosci wiec musza byc dobre jakosciowo, bo inaczej poniesliby ogromne straty

Gość gość
a prosze mi napisać od kiedy w Biedronce jest tanio?

Gość gość
w porównaniu z moim sklepem osiedlowym jest bardzo tanio

Gość gość
Ludzie.. gdybyście wiedzieli co sprzedają w UK, to nigdy nie narzekalibyście na polskie! Nie jestem jakoś szczególnie świadomym konsumentem, ale ilość chemikalii w każdym produkcie, owoce i warzywa bez smaku, przekracza ludzkie pojęcie. Najgorsze, że nie ma alternatywy, czy w dyskoncie czy w droższym sklepie, praktycznie ten sam syf. Czasami tęsknie za naszymi produktami, bo nawet przetworzone, są nadal 100 razy lepsze niż angielskie.

Gość gość
a poza tym w biedronce, tak jak w kazdym innym sklepie są produkty tańsze i droższe produkowane dla marketu.np. majonez z biedronki ten koronny czy jakos tam nie nadaje się do niczego, ale ten droższy o zlotówkę jest super i niczym nie ustepuje np.winiary, tak samo z ketchupem, no ale jak np.kupic masło, które w składzie ma 82% tłuszczui jest o1,5 tansze niz w zwykłym sklepie to kupuję w biedronce, skład ten sam.poza tym piszecie, że w biedronce są gorsze jakościowo produkty, są lepsze i gorsze jak w kazdym innym sklepie.produkty sygnowane logiem biedronki, nie moga byc złe bo to rzutuje na cale jeronimo

Gość hellofelcia
Nie różnią się niczym w składzie - moja koleżanka projektuje opakowania dla Biedronki i to potwierdza, w Biedronce jest ogromny zbyt i stąd niższe ceny - a to przekłada się na świeżość produktów (tam nic nie zdąży się zestarzeć), tak samo tutaj http://olx.pl/oferta/10-sztuk-nowych-kolorowych-makijaz-kosmetykow-o-wartosci-100-00-zl-CID87-ID8oJ8j.html - dziewczyna ma bardzo dobre kosmetyki z duzo niższą ceną niż w sklepie - kupiłam, sprawdziłam i są naprawdę super - a co najważniejsze z długą datą ważności

Gość gość
hahaha:D w biedronie nic nie zdązy się zestrzeć:D czy tu piszą jacyś marketingowce z biedry? Biedronka słynie z niskiej jakości produktów, jako jedyna z dyskontów nie zapewnia markowych produktów ani nie potwierdza swoją nazwą świeżości. Przeterminowane produkty mnożą się tam jak grzyby po deszczu, mięso jest zepsute, sprzedają dla biedry malowane pędzlem wedliny, drób. Przebijanie daty wśród pracowników tam to norma. Żaden znany producent nie puści do biedry produktów o tym samym składzie co pod swoją marką. Wiecie co to oznacza "wyprodukowane dla", to oznacza, że ta firma dla której to wyprodukowane jest odpowiedzialna za jakość, a nie znany producent. A jak wiadomo w biedronce to niska jakość niskie ceny:O

Gość gość
Ten ostatni post pochodzi od pracownika. Lidla, Kauflanda czy innego Tesco.

Gość gość
Weźcie pod uwagę także wielkość opakowania, być może jest to ten sam ser, napój czy jogurt tańszy niż w osiedlowym sklepie dlatego że opakowanie jest mniejsze! Prosty przykład coca-cola - w Biedronce 1,75 l - w normalnym sklepie 2 l... Za mniejszą ilość mniejsza cena! Co do jakości nie będę się wypowiadać.

Gość gość
kupuję w biedronce,ale zawsze czytam etykiety i np serek wiejski (grani) ten biedronkowy jest z tej samej firmy co niebiedronkowy,rózni się...1 składnikiem,widac ,że ten składnik powoduje ,że zastepuje on coś droższego ,skoro mamy 2 niby takie same produkty,jednego producenta, leżące koło siebie ,w jednym sklepie. Jogurty często zamiast pektyny mają żelatynę. To ,że ryba lisner jest ta sama co w innym sklepie,a tańsza-chmm,zachodzi mozliwość,że ryba jest ta sama z nazwy,ale nie jest np z oceanu,a z chodowli-nazwa ta sama,waga,skład ,masa ale żródło inne. Ważne aby czytać to co napisane,choć i tak chemii nie ominiemy . Kiedyś ktoś mi opowiedział zasłyszaną historię-usiadło paru panów przy stole,panie X potrzebuję kiebasy grillowej na swoje sklepy ,bo sezon itd. A ok ok ile trzeba?A ...ton . A super. Ale cena ma być ...7 zł /kg .AA to problem (pan liczył liczył ),ale da radę,tutaj damy to,tutaj tamto i będzie 7 zł/kg :) Na to zamawiający-ale 7 zł/kg to cena za jaką ja sprzedam .....Także nie ma nic za darmo,firmy nie dorzucą nic gratis,rozrzedzą,zastosują inne składniki wymienne ,byle nie wypaśc z rynku

Gość gość
ja pisałam o 22:48 i możesz się zdziwić, bo dla żadnych z twoich wymienionych dyskontów nie pracowałam:O Pracowałam za to na studiach w biedronce:P Możesz się oszukiwać, że kupujesz taniej dobre tak samo produkty jak te pod którymi podpisuje się znana marka nie moja sprawa. Ale rusz trochę głową i zastanów się i weź to na chłopski rozum: po cholerę np. lisner miałby za identyczną cenę produkować biedronce i pisać, że wyprodukowano dla niej? No rusz główką to nie boli:O

Gość gość
W biedronce kupuję markowe jedzenie nie "biedronkowe" więc nie trafiłaś, głównie kupuję owoce bo są ładniejsze i świeższe oraz tańsze od tych z zieleniaków. Obok mnie jest eko sklep, ceny z kosmosu a dostaw z Bronisz, rzeczywiście mega eko.

Gość gość
wciąż ja z 22:48 masz rację gościu z 23:02,ale jak widać albo ciemna masa tego nie przyjmuje do wiadomości albo to pracownicy biedry tworzą takie bajeczki. Nawet jak skład taki sam to może to się różnic źródłem pochodzenia, jakością bądź jakimś dodatkiem zastępczym. nazwa "zamienniki" nie wzięła się z powietrza ignorantki:O

Gość gość
I znowu ja z 22:48 Mam gdzieś eko jedzenie, bo w nie nie wierzę. Nie unikniesz chemii ani w biedrze ani w eko sklepie. Miałam na myśli tylko to, że produkty biedronkowe nie są takie same czyli identyczne jak te markowe. A ile w jednych i w drugich chemii to juz nie ten temat

Gość gość
do gościa z 23:10 - słabo ta głowką ruszasz, przestawianie linni nie opłaca się aż tak, żeby wrzucac do wszystkiego zamienniki, także segregacja towaru - powiedzmy tych śledzi nie ma dla nikogo znaczenia, Lisner produkuje dla Biedry, bo ta ma 2 tys. sklepów w samej Polsce i od cholery klientów - jesli ci się wydaje, że biedronka zabiega o lisnera to się grubo mylisz:)

Gość gość
ja 22:48 głupia kobieto oczywiście, że biedra o nich nie zabiega:O oni produkują dla niej bo to zysk. Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie: 2 tysiące sklepów, więc jest dla kogo produkować, tańsze koszty, produkty, mniejsza cena. To, że z gorszych składników lisner dla biedry produkuje to problem dyskontu, a nie lisnera. Nie lisner się pod tym podpisuje, bo w końcu masz jak byk napisane dla kogo to wyprodukowano. To tak samo jak miałabyś szwalnię i sieć H&M poprosiłby cię o wyprodukowanie ubrań dla nich z zaznaczeniem, że to dla ich sklepów i dałby ci na to ograniczoną sumę pieniędzy. To był przykład, nie bierz tego dosłownie.

Gość gość
slodycze ida na przyklad z gorszego sortu do biedronki. Linia produkcji ta sama ale do biedronki dajemy pozostalosci z ktorych robimy cukierki chociazby:)

Gość gość
nie wiem czemu wierzysz w segregacje produktów, chyba dlatego, że kupujesz dorożej to samo i chcesz się lepiej czuć - przeczytaj posty wcześniejsze - nie ma róznicy, nikogo to nie obchodzi jakie składniki gdzie idą, bo jest to nie do sprawdzenia:)