Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Produkty z biedronki produkowane przez znane firmy

Polecane posty

Gość gość

jak bakoma,fruktus, mlekowita ale pod inna nazwa Czym sie roznia takie produkty?

Gość gość
tylko ceną, znanym firmom oplaca sie sprzedawac je w biedronce, bo wtedy spzredaja wiecej - czytalam artykul

Gość gość
to twoj problem na nowy rok?

Gość gość
Te produkty niczym sie nie różnia. Mam kolegę, który pracuje przy pakowaniu masła w Mlekowicie. To pakowane dla Biedronki to zwykłe masło tylko w innym papierku. Gdy mi to powiedział kupuję bez namysłu wszystkie tego typu produkty

Gość gość
Te produkty niczym sie nie różnia. Mam kolegę, który pracuje przy pakowaniu masła w Mlekowicie. To pakowane dla Biedronki to zwykłe masło tylko w innym papierku. Gdy mi to powiedział kupuję bez namysłu wszystkie tego typu produkty

Gość gość
tak dzisiaj zauwazylam. i tak przejrzalam wszystkie produkty z piedronki. i wyrodukowane dla biedronki przez bakome, mlekowite, fruktusa. i widac ze te produkty sa tannsze od tych ktore sa pod normlana marka.

Gość gość
Chusteczki "Dada" z Biedronki to chusteczki Dzidziuś z Clinica (Kindi). Niczym się nie różnią, produkują je nawet na tych samych maszynach produkcyjnych.

Gość gość
jesteście naiwne:O oczywiście, że się różnią te produkty, bo w marketingu nie ma nigdy nic gratis, a nawet jak jest to na czymś oszczędzają. Tak samo z tymi produktami, te produkowane dla Biedronki są z gorszych składników, bądź zawierają czegoś mniej stąd cena niższa.

Gość gość
Płyn micelarny i żele do twarzy(beauty) produkowane są przez tą samą firmę co kosmetyki tołpa (dosyc drogie, dostępne w rossman)

Gość gość
nie szkodzi, że są produkowane przez tą samą firmę. taniej je sprzedają bo produkują je tańszym kosztem z tanszych skladnikow. naprawde wierzycie ze ktos wam cos da za darmo??

Gość wifigdańsk
ale nie rozumiem skoro takie firmy jak bakoma itd cis wyprodukowały to chyba musza podpisac sie swoją firmą?

Gość gość
podpisują się, że wyprodukowane przez Bakome, ale nazwa produktu jest inna, produkt jest tanszy więc można się domyślić, że raczej nie będzie to jogurt taki sam jak na którym pisze wyraźnie, że to Bakoma

Gość wifigdańsk
ja mysle z enie ma specja;lnej roznicy ale zawsze mozna sprawdzic sklad,tyle ze pisza tak małymi literkami... albo to ja juz jestem slepa; p w kazdym razie ja tam lubie kupowac w biedronve raz ze tanio a dwa ze wiele rzeczy jest dobrej jakosci i smaczne,ostatnio uzaleznilam się od musu truskawkowego taki za złotowkę ale nie pamietam jakij firmy,no czyz on nie jest smaczny;)(

Gość wifigdańsk
sorki za błedy

Gość gość
gość dziś podpisują się, że wyprodukowane przez Bakome, ale nazwa produktu jest inna, produkt jest tanszy więc można się domyślić, że raczej nie będzie to jogurt taki sam jak na którym pisze wyraźnie, że to Bakoma xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nieprawda, produkt jest taki sam, ale w innym opakowaniu. Dlaczego tańszy? Dlatego, że Biedronka zamawia ogromne ilości tego artykułu i w związku z tym stosuje mniejsze marże. Zapewniam, że produkt oprócz ceny niczym nie różni się od takiego samego produktu kupionego w innym sklepie. Biedronka to dyskont!!! Może sobie pozwolić na obniżkę cen na towary.

nie ma różnicy w jakośći. Producentom nie opłaca się przezbrajać maszyn, zeby puszczać inny produkt (gorszy), jedynie opakowanie się zmienia.

Gość gość
w Aldi,w Lidlu jest podobnie

Gość gość
bzdury piszecie ! to jest ten sam Produkt w zastęczym opakowaniu.

Gość gość
każda Firma ma Limit na opakowania(sprawy podatkowe)więc zastępuja innym opakowaniem.

Gość gość
każda Firma ma Limit na opakowania(sprawy podatkowe)więc zastępuja innym opakowaniem.

Gość gość
jakie przezbrajanie maszyn... boze co wy jeszcze wymyślice maszyny można zaprogramowac na różne programy, co za problem ustawić 2 programy, a poza tym wystarczy 1 program, bo produkt nie składa się z programu maszyny, ale z użytych składników. jak produkt tańszy to i składniki gorszej jakości - tańsze mleko, zapewnie rozwodnione bez wartości do serów, jogurtów, mleka itp. dodatkowo zabielone czy zagęszczone mąką ziemniaczaną lub innych krochmalem... przykładów są miliony, nie chce mi się pisać, bo i tak wiecie lepiej ludzie, nie łódxcie się, że macie takie same produkty za niższą cenę, to jest biznes, tam nie ma sentymentów

Gość gość
gość dziś zgadza sie:))Podobnie jest z winem w kartonie,jakosc taka sama jak butelkowe ze wzgledu na opodatkowanie i podatek:)

Gość gość
zreszta co za roznica:)Kazdy kupuje na co jegomosci stac:))

Gość gość
tak taka sama, bo ty masz smak absolutny i jesteś koneserem ale w sumie zazdroszczę wam takiego prymitywnego myślenia i naiwniactwa

Gość gość
sztaby ludzi w laboratoriach pracują nad tym, aby zachować podobny smak tańszego produktu

Gość gość
to jest to samo, wezcie np.pastellę z tunczyka produkowaną przez lisner dla biedronki i oryginalną lisner, skład jest identyczny

Gość gość
przestancie si e dowartosciowywac tym, ze tansze z biedry produky sa takie same jak drozsze. Moj kuzyn pracowal dla Mlekovity i to co szlo do Biedry to bylo zawsze robione z produktow starszych (szybciej data waznosci potem uplywa) lub z gorszych jakosciowo a co za tym idzie sa tansze. Oni musza przeciez na tym zarabiac i wyobrazcie sobie ze jesli sprzedadza wiecej do biedry a takiej samej wyzszej jakosci produkty to nie zarobia za wiele, ale juz sprzadajac produkt tanszy w produkcji w duzej ilosci to faktycznie mozna mowic o zyskach. I zapamietajcie sobie glupie kury domowe ze zysk dla takiej Bakomy czy Mlekovity to nie 500zl, ruszcie tymi pustymi glowami, bo jak widac pojecia nie macie ani o handlu ani o produkcji

Gość gość
produkt droszy i tak już jest mocno przetworzony i zmanipulowany aby producentowi wyszło na PLUS a co dopiero mówić o produktach tanich z biedronki, az strach pomysleć z jakich składników są robione i nie mam na mysli opisu na opakowaniu, bo samo hasło mleko a mleko może sie bardzo różnić

Gość gość
proszę podaj mi linka do tej swojej pastelli z biedronki i jej skladu. Jestem pewna, ze to nie bedzie to samo:O

Gość gość
mój mąż pracuje w mleczarni, do biedronki dostarczają serek wiejski, z tym oryginalnym różni się tylko opakowaniem