Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bank Światowy ostrzega: Polacy powinni sami odkładać na emerytury

Polecane posty

Gość gość
A z czego Polacy maja oszczędzać placac wysokie zusy,ubezpieczenia zdrowotne,podatki i inne gowna?

Gość gość
ale BS ma w doopie czy polacy beda mieli co jeszcz ci nie albowiem jest jak media markt - nie dla idiotow :classic_cool:

Gość gość
Nie trzeba nas ostrzegać- my o tym wiemy :-)

Gość gość
ja oszczedzam, siedze z rodzicami, chcoiaz mamy 2 mieszkanie i jeden dom, pracuje, mam stypendium doktoranckie, nie rozmnazam sie, jestem wyrodna, bo mysle o sobie, powinnam myslec o dzieciaczku i o panu i władcy

Gość gość
ale nie wiecie jednego - nienawisc nie jest droga, mozna ja latwo wykorzystac

Gość gość
Ja się pytam, gdzie ten Bank był, gdy wprowadzano reformę emerytalną, gdy ją doszczętni psuto, gdy transferowano gigantyczne zyski do zagranicznych banków? :D

Gość gość
jak to gdzie? kradli dla siebie

Gość gość
z zusu transferowano?

Gość gość
A może się zdażyć że np.będę całe życie oszczędzał,a potem jakiś nawiedzony" polityk" w jakiś sposób "ukradnie" mi kasę,co wtedy?W tym kraju wszystko możliwe!

Gość gość
ale jak? z lokaty ci ukradnie?

Gość gość
To go podasz do sądu bo nie wolno kraść.

Gość gość
Możesz sobie przecież otworzyć rachunek oszczednosciowy w innym, bardziej stabilnym państwie :-)

Gość gość
Tusk mi wszystko ukradnie bo teraz jest prezydentem europy i może wszystko ukraść albo co innego złego zrobić. Taka jest prawda.

Gość gość
Kogo na swoich przedstawicieli wybieracie to macie.Teraz jęczycie jak zarzynane prosięta.Polak głupi przed szkodą i po szkodzie!

Gość gość
Z ZUSu? Nie wprost przecież z całej gospodarki, całego systemu finansowego i gospodarczego. Stan ZUSu, stan zamożności Polaków wynika ze stanu gospodarki. Skoro się od początku lat 90 wysysało majątek narodowy z Polski, przy pomocy takich cudów jak FOZZ, uwłaszczenie nomenklatury, różne afery, jak paliwowa, alkoholowa (pamięta ktoś spirytus royal ? :D) i tak dalej i dalej, to nie ma się co dziwić, że ludzie z Polski masowo wyjeżdżają, bo Polska tonie. Taka prawda, niestety. Pamiętam film "Ostatni dzwonek". Schyłek komuny, beznadziejna atmosfera i młodzież rozmawia w klasie z nauczycielem. Pada zdanie, żeby ostatni zgasił światło. Minęło 25 lat wolności :D i co? Sytuacja bardzo podobna. Zatem co przez te 25 lat zrobiono, aby Polska była dla Polaków domem, nie dziadowskim hotelem, za wygórowaną cenę? CO?

Gość czarcia__zapadka
slusznie europo, wybralas polaka- to CIERP :classic_cool:

Gość gość
nie trzeba było głosowac na pis.teraz macie za swoje.

Gość gość
Europa, czyli de facto Berlin, nie wybrała swojego przywódcy, tylko figuranta, więc cierpieć za bardzo nie będzie :D Słuszna uwaga, że Polacy tak sobie sami wybrali, ale z jednym zastrzeżeniem, że nie do końca sami decydowali, bo tak Polaków urabiano, że uwierzyli w Wałęsę, Kwaśniewskiego, Tuska i całą tą bandę.

Gość gość
Jakoś nie widzę lepszej przyszłości w tym zbankrutowanym kraju.Najbardziej szkoda mi tej młodzieży.Jaką oni mają przyszłość?

Gość gość
Taka samą mają przyszłość jak na Litwie, Łotwie, Estonii, CZechach, Słowacji, Węgrzech czy Bułgarii albo Rumunii.

Gość Sylwia2828
absolutnie żadnej

Gość gość
chyba mają troche lepszą niż w większości tych państw bo one są w gorszej sytuacji niż Polska. z Litwy wyjechało dwa razy tyle ludzi co z Polski (proporcjonalnie).

Gość wujaszek__stalin
Berlin to ja zdobylem dawno temu dzis berlin mowi po turecku i rosyjsku

Gość gość
Jakbym miała sama odkładać to po h...j mi ZUS? Wtedy nawet miałabym z czego, niech j..ny Belka jeszcze wypierdziela ze swoim podatkiem i za 50 lat pracy można byłoby mieć parę groszy.

Gość gość
A co byś zrobiła gdybyś zachorowała i jedna operacja kosztowałaby np 250 tysięcy? Pożyczyłabyś?

Gość gość
Albo Twoje dziecko wymagałoby leczenia co kosztuje 500 tysięcy miesięcznie?

Gość gość
Najlepszym i najskuteczniejszym lekarstwem jest wyjść na ulicę i rozgonić to całe skorumpowane złodziejskie tałatajstwo które siedzi na wiejskiej już od co najmniej pokolenia i wymienia się tylko stołkami!

Gość gość
I co dalej?

Gość gość
Los Polski jest zbliżony, do losu tego całego pasa Środkowej Europy. Jesteśmy generalnie rynkiem zbytu dla Europy Zachodniej, głównie Niemiec i strefą ścierania się wpływów Zachodu (znów głównie Niemiec) i Rosji. Tak samo jest na Węgrzech, w Rumunii, na Litwie i tak dalej. Naprawdę, to co powiedział Kaczyński o kondominium rusko-szwabskim, jest realne. To się dzieje, to się każdego dnia staje i umacnia. Jesteśmy rodzajem kolonii. Kto tego nie widzi, ten ślepy i głuchy. Wielu Polaków jest ślepych i głuchych, niestety.