Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćla

do jakiego lekarza z tym iść prosze podpowiedzcie

Polecane posty

Gość gośćla

zaczne od tego ze problem dotyka mnie od 10 lat, jest to troche wstydliwa sprawa, zaczal sie gdy bylam jeszcze nastolatka. a mianowicie- odczuwam silne swedzenie, pieczenie na posladkach w okolcach o***tu. nie jest to jeszcze o***t tylko wewnetrzna część posladków tam gdzie obydwa posladki sie stykaja. nie mam tam zadnych plam, krost itp. po prosty swedzi i chyba pod wplywem drapania powstaje strupek. dodam, ze dbam o higienę. wykluczylam juz wszystkie detergenty, uzywam tylko szarego mydla lub samej wody a problem trwa. lekarz rodzinny przepisal masc ale nic nie pomoglo. do jakiego lekarza mam sie z tym udac? co to wogole moze byc?

Gość gość
Do ginekologa

Gość gość
lekarz rodzinny. Najwyżej Cię gdzie ś przekieruje

Gość gość
może hemoroidy.

Gość gośćla
chyba nie hemoroidy- to jest obok o d b y t u, to jest skóra na posladkach. rodzinny dal masc i nie wiedzial co to jest. ginekolog chyba posladkami sie nie zajmuje....

Gość on chyba tylko
Raczej do dermatologa. A czy nie masz zbyt przesuszonej skóry? Sucha skóra może swedziec. Szare mydło wysusza

Gość gość
Sprawdź, czy nie masz przerostu candidy. Owsice byś raczej zauważyła. Spróbuj odstawic cukier, mąkę i owoce przez kilka dni i zobaczysz czy swiad ustał. Jeśli tak to masz candide albo inne pasozyty. Jeśli nie to do dermatologa. Spróbuj jeszcze smarowac te okolice olejem kokosowym, albo obkladac maka ziemniaczan, bo może masz po prostu ciągle podrazniona skórę od drapania czy coś.

Gość on chyba tylko
I jeśli używasz perfumowanego, kolorowego papieru toaletowego, to zmień na zwykły bezzapachowy biały.... bo może cię też uczulać subst.zapachowa badz barwnik...

Gość gośćla
staram sie nie drapac chyba, ze przez sen ale tak, skore w tym miejscy mam wysuszoną. dodam jeszcze, ze pieczenie nasila sie gdy siedze (mam siedząca prace) gdy stoje lub leze na boku i nic nie dotyka do tego miejsca jest nieco lepiej. wiec w pierwszej kolejnosci do ktorego lekarza sie udac? alergolog czy dermatolog- ktory z nich zechce na "to" miejce spojrzec? rodzinnego wolalabym pominąc bo juz u niego bylam i nic nie stwierdzil w temacie.

Gość gość
Musisz iść do rodzinnego najpierw, on obejrzy i da skierowanie do specjalisty. Bez skierowania nigdzie się nie dostaniesz, więc po co rozmyślać do jakiego iść?

Gość gość
A nie masz nadwagi? Jak tak to może po prostu sobie odparzasz/podrażniasz/obcierasz skórę podczas chodzenia.

Gość gość
stosuj na te miejsca zasypkę dla niemowląt

Gość gośćla
nie mam nadwagi, szczuplutka jestem. kurde nawet prywatnie bym poszla do specjalisty bez skierowania od rodzinnego bo on jak zwykle zbagatelizuje problem i wyjde z niczym tak jak ostatnio. kiedys podleczylam sie mascia na recepte Pimafucort (przeciwgrzybicza) ale teraz nie zadzialala.

Gość gość
Na sto procent z tym masz iść do dermatologa!!!!! Ostatecznie, że tak powiem w tej okolicy cciała jeszcze wenerolog i proktolog, ginekolog z całą pewnością nie!!! Ale to jest problem skórny więc do dermatologa!!!!! Do dermatologa też przeciez się chodzi ze zmianami na skórze i błonach sluzowych miejsc intymnych, skóra i błony śluzowe to TYLKO dermatolog, może nawet lepiej do jakiegoś co działa przy szpitalu bo ci co pracują w szpitalu to widzeieli już takie rzeczy, że im będzie łatwiej postawić diagnozę bo mają większą wiedzę. rodzinny i wymuszasz na nim wizytę u dermatologa!!!!

Gość gość
i od razu do dam, że dermatolog jak najbardziej równiez bada i diagnozuje i leczy skóre w okolicy pośladków, także to dla niego chleb powszedni, że tak powiem, więc się nie ma co martwić, że to niby nie do niego. 100% dermatolog.

Gość gośćla
dzieki;)