Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alkohol u nastolatków.

Polecane posty

Gość gość

Jak traktujecie swoje nastalotnie dzieci mam na myśli nastolatki w wieku 15-17 lat. Na ile im pozwalacie i do jakich godzin moga spędzać na dworze? Stosujecie kary?Pozwalacie palić papierosy i pić alkohol? Proszę o odpowiedzi.

Siedzenie na dworze długie jest dobre:) grając w noge, czy inny sport;)....ale alkohol nie bardzo...gdyby młodzież piła tylko troche...a jak piją: kto ,,zgona,,...rzyganie itp bleeee....

Gość gość
Mój syn skończy w tym roku 17 lat. Pozwalam mu siedzieć do pozna ,nawet do 23. Z alkoholem i papierosami problemu nie mam. Nie ciagnie go...jeszcze.

Gość gość
Syn ma 17 lat. Akurat siedzenie na dworze do późna nie stanowi dla mnie problemu (znam większość jego paczki- często przychodzą do nas do domu, nigdy nie ma problemu z odebraniem przez niego tel czy wysłaniem sms'a, że się spóźni np. pół godz.). Co do alkoholu- wiem, że czasami wypije piwo, dwa z kolegami- cóż, taki wiek. Nigdy nie wrócił jednak urżnięty do domu. Papierosów nie pali- gra czynnie w piłkę nożną i sam wie, że przeholowanie z używkami to opiernicz od trenera za słabo wydajny trening :P. Sport jest jego pasją, stawia go na pierwszym miejscu i wiem, że w tej kwestii mogę mu w pełni ufać. Był na sylwestra u przyjaciela, ale dzisiaj wrócil bardzo rześki o 8 rano do domu, bo o 12 mieli już noworoczny trening (a z jego opowieści sporo się działo na imprezie...)

Gość gość
*wrócił o 8 rano, bo było zaplanowane, że będzie spał u kolegi (za przyzwoleniem jego rodziców, którzy wrócili ze swojej imprezy ok. 3 nad ranem)