Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze sprzedajacym na allegro..

Polecane posty

Gość gość

Witam, kupiłam od sprzedawcy na allegro przedmiot- podkład- który jak się okazało jest nieoryginalny. Niestety zmyliło mnie opakowanie, oraz fakt że pierwszy raz spotykam się z sytuacją podrobienia podkładu, chwilę po otrzymaniu przesyłki wystawiłam pozytywny komentarz do transakcji. Otworzyłam go dopiero dzisiaj, i ku mojemu zaskoczeniu podkład okazał się być kremem zmieszanym z odrobiną podkładu. Czy mogę złożyć reklamację? W jakiś sposób przestrzec pozostałych kupujących? A przede wszystkim odzyskać swoje pieniądze? Co mogę zrobić?

Gość gość
był ktoś w podobnej sytuacji? co zrobić?

Gość gość
towar nie zgodny z opisem. Napisz do niego o zwrot. Jeżeli oleje temat to pisz do allegro.

Gość gość
i jak to dalej wygląda? muszę złożyć pisemną reklamację? przyznam że pierwszy raz mam taką sytuację ze sprzedającym.

Gość gość
najpierw napisz do sprzedającego, jeśli to nic nie da zgłoś spór do allegro

Gość gość
A może skontaktuj się z profesjonalistą i będziesz wiedziała jak to rozegrać ?! Szczerze mówiąc wątpię, że teraz się do Ciebie odezwie... Na pewno już nie jedna osoba nabrała się na jego przekręty. Porady prawne możesz uzyskać na przykład przez internet. Ja korzystałam z pomocy pani Katarzyny Słapczyńskiej: adwokatslapczynska.pl . Ona na pewno będzie wiedziała co grozi takiej sobie, która podrabia produkty. Będziesz mogła lekko "przestraszyć" sprzedającego :)

Gość gość
Sprzedawanie podrobionych przedmiotów jest przestępstwem także poinformuj sprzedającego o twoich żądaniach. Jeżeli się nie dostosuje to zgłaszasz tam gdzie trzeba :-)