Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testy na ojcostwo

Polecane posty

Gość gość

test na ojcostwo, ktos robil? amniopunkcje?

Gość gość
no wyczytalam tak ze da sie sprawdzic czy partner jest ojcem bedac jeszcze w ciazy. Tylko ze jestem w 34tc a jego rodzina kaze mi JUZ robic testy, nie chca czekac do porodu a jak sie nie zgodze to i tak ida do sadu.. chorzy ludzie. ale nie o to pytam :)

Gość gość
?

Ale nawet sąd nie wyda zgody na testy, które mogą zaszkodzić dziecku. Wiec mogą sobie iść a i tak nic nie zadziałaja. Dopiero po porodzie. W obecnej chwili nikt cię nie zmusi

Zresztą w 34 tc nie robi się amnio, bo mogloby to wywołać poród przedwczesny, a tym samym zagrozić życiu dziecka.

Gość gość
mam nadzieje choc jak czytalam to jest napisane ze lekarz zgadza sie na odpowiedzialnosc osoby ktora chce zrobic badanie, sam nie decyduje czy robic czy nie. Wiec juz nie wiem :( jutro chca jechac robic, juz sama nie wiem co zrobic :( mam pewnosc ze on jest ojcem wiec mozemy zrobic ale wolalabym po porodzie bo boje sie o dziecko

Gość gość
Po co narażać dziecko i siebie na stres? Co a chorzy ludzie! Nie godz się. Chyba wytrzymają do porodu te niecałe 2 mies

Jeśli boisz się o dziecko to postaw na swoim, niech idą do sądu. Bo jeśli coś stanie się dziecku to będziesz tego żałować.

Gość gość
To jest niepotrzebne narażenie dziecka. Sa na miałam amnio ale z innego powodu - podejrzenie wad płodu i nie było to nic przyjemnego. Nigdy bym tego nie zrobiła w takim przypadku! Dziecko jest już bardzo duze i łatwo i zranienie go. Jak zobaczysz te wielka gruba igłę to mam nadzieje uciekniesz łóżka

Gość gość
boje sie bo tydzien temu wyszlam ze szpitala, bylam 2 tyg bo zaczela sie akcja porodowa ale wyciszyli skurcze. Tyle ze to naprawde jest powalona rodzina, moj chlopak zgodzil sie ze zrobimy po porodzie a oni swoje. Bo on rowniez ma pewnosc ale jego walnieta rodzina slucha plotek na moj temat rozpowiadanych przez mojego bylego ktory sie obudzil i msci sie po 2 latch nie bycia ze mna na mnie o to ze go zostawilam :(

Gość gość
nie strasz mnie prosze ta igla bo ja tego nie chce! ale co mam zrobic? ja mowie swoje a oni swoje

Gość gość
ja robiłam. zależy czy pytasz o takie oficjalne, czy robisz dla własnej wiadomości - ja robiłam tajniacko. Żadna aminopunkcja, pobranie próbek wygląda jak wysłanie próbek do DKMS. wysyłasz zgłoszenie, płacisz (ok. 850 pln), dostajesz w dyskretnej kopercie dwa zestawy do pobrania śliny - pałeczki jak do uszu, ale takie dłuuugie, no i woreczek do schowania ich. odsyłasz, czekasz parę dni i dostajesz listownie i mailowo wyniki z podanym prawdopodobieństwem.

Gość gość
Jak to co masz zrobić? przecież cie nie zmusza, ogarnij się dziewczyno!

Gość gość
No tym bardzie nie rób jak miałaś skurcze. Amnio prowokuje skurcze macicy i możesz urodzić przed czasem . Jest też ryzyko zakażenia wód plodowych niewielkie ale jednak. Mnie bolało amnio może dlatego że miałam grube łożysko. Potem miejsce po na klucie ok miesiąca. To głupota robić coś takiego Nie rozumiem też twojego chłopaka dlaczego nie uciszyć rodziny? Tobie jest potrzebny spokój a nie taki stres i ryzyko

Gość gość
nie wiem jakie bo mi powiedzieli tylko tyle ze mam jutro byc gotowa na ta i na ta bo jedziemy robic testy bo oni nie beda swojej rodziny na posmiewisko wystawiac i czekac do porodu skoro to dziecko moze nie byc jego! choc jest jego! te o ktorych Ty piszesz gosciu to po porodzie sie robi takie

Gość gość
Ale autorka jest jeszcze w ciąży i pyta o test DNA z pobranych wód plodowych

Gość gość
on nie ma nic do gadania, sam wie ze ma p******a rodzine i z nimi nie wygra. jego brat pomimo tego ze byl dlugo z dziewczyna tez musial zrobic

Gość gość
Dziewczyno, nie zmusza cie do niczego, głupia jesteś czy co? siedź w domu i nigdzie nie idź na żadne testy

Gość gość
Jak ktoś obcy może decydować o czymś takim? Nikt cię do niczego nie ma prawa zmusić a popieprzona rodzinka chłopaka wcale bym.die nie przejmowala .to jest ich problem i ich ew pośmiewisko. Nie daj się bo cię zjedzą a swoją drogą po czymś takim to po urodzeniu nawet bym im dziecka nie pozwoliła zobaczyć! Powiedz nie jadę bo dziecko jest dla mnie ważniejsze niż wasze wydumane problemy

Gość gość
To oni nie mają nic do gadania jeśli chodzi o życie twoje i twojego dziecka! Jak nie masz swojego rozumu to trudno, ale szkoda dziecka, bo nie może o sobie zadecydować, tylko głupia matka boi się jakichś debili

Gość 00:36 ale tak można zrobić dopiero po porodzie. Autorko tak amnio robią igła, nakluwaja brzuch i łożysko. Piszesz, że byłaś w szpitalu z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem wiec tymbardziej bym się nie zgodziła. Dziewczyno oni cie do niczego nie mogą zmusić. Ja bym takiej holoty nawet do domu nie wypuściła.

Gość gość
nie nie jestem glupia ale nie mam wyjscia

Gość gość
On nie ma nic do gadania? Po co ty się pchasz w takie g****o! Jak to tamta dziewczyna musiała? Nic nie musiała to nie jego rodzice będę wychowywać dziecko Co za paranoja. To nie średniowiecze ani czasy niewolnictwa żeby zmuszać do czegoś czego nie chcemy. T myślę że prokuratura chętnie by się tym zainteresowała

Gość gość
Jak to nie masz wyjścia? Co się stanie jak się nie zgodzisz???

Gość gość
TaWredna wiem na czym polega to badanie. A co do dziecka po porodzie to oczywiscie ze nie dam im zobaczyc, zastanawiam sie czy nie zerwac z chlopakiem bo nie chce byc w takiej rodzinie ani zeby moje dziecko mialo z nimi kontakt. Tylko ze problemem jets to ze kocham go bardzo i nie chce go zostawiac przez nich bo my sie dogadujemy tylko ze ja rodzinie nie pasuje i caly czas sie wtracaja. A w sumie chcialabym miec te badania zrobione zeby udowodnic tym c****m ze nie jestem k***a bo chyba za nia mnie uwazaja

Gość gość
Nie masz wyjscia? Ty chyba głupia jesteś. A jak stracisz dziecko to co? Dalej będziecie sobie żyć jak rodzinka kochająca? Szok ze można być takim debilem

Gość gość
I tylko dlatego teraz na razie ładne dziecko? ??? Test możesz zrobić zaraz po urodzeniu dziecka . Nie wierzę że poczekać nie możesz

Gość gość
nie mam wyjscia bo wiem, ze jak sie nie zgodze nie bede mieszkala z chlopakiem i nie bede pewnie z nim bo oni na to nie pozwola, ja wiem ze to smiesznie wszystko brzmi, jakby ktos za nas decydowal ale oni decyduja za niego a on ma chodzic jak w zegarku albo nie dostanie zadnej pomocy itp, p******i ludzie no, tego normalny czlowiek nie ogarnie

Gość gość
Jednak mądra nie jesteś, nie rozumiesz co każdy ci tu próbuje podpowiedzieć z dobrej woli, twoja sprawa, chcesz z takimi debilami żyć to żyj, twój problem, szkoda tylko dziecka