Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jedynakaaaa

JEDNO DZIECKO

Polecane posty

Gość mama jedynakaaaa

mam jedno dziecko i nie myslałam wcześniej żeby miec dwjokę ale ostatnio jakoś nachodza mnie takie myśli... synek ma 3 latka, ja mam obecnie 30 i myślę sobie że jakbym chciała 2 to teraz jeszcze jest czas... w święta widziałam dzieci kuzynki 2,5 i 4,5 latek i jakoś jej pozazdrościłam że dzieci się same bawią, są ciągle razem... a mój non stop chce żeby sie z nim bawić, albo trzeba mu wymyślac zajęcia itp. a wy ile macie dzieci i co o tym sądzicie?

Gość gość
cala hala sie bawi... :P, :P, :P

Gość gość
jeszcze masz czas na drugie, do 35 to nic takiego

Gość flakonikperfumik
Dokładnie, masz jeszcze czas. Ja mam dwóch synków: 2-latka i 8-latka i tez non stop się razem bawią, razem śpią i nie mogą bez siebie żyć mimo różnicy 6 lat... Ja i mąż mamy po 33. Pierwszego urodziłam mając 25 lat, a drugiego - 31 lat. Myślę, że ta różnica jest super, bo starszy jest już samodzielny i ogólnie duży i rozumny. Poza tym jak młodszy choruje, to starszego nie musisz tachać też do lekarza ani brać opiekunki, bo sam w domu pół godzinki zostanie. A i tak się razem super bawią i dogadują i starszy trochę pomaga. I już nie jesteś tak zmęczona, bo nie musisz dwójki na rękach nosić i biegać w kółko za nimi. Ale twój ma już 3 lata, więc już różnica by była niezła, bo około 4 lat. Takie dziecko też już dużo rozumie i jest w miarę samodzielne. W życiu nie zdecydowałabym się na różnicę 1-3 lat, po prostu za chiny bym tego nie zrobiła. Uważam, że minimalna różnica powinna wynosić właśnie 4 lata, ale to moje zdanie...

Gość gośćania31
Ja nie planowalam 2go dziecka,a tu wpadka. Corka bedzie miala 6 lat jak urodze 2gie. Mam nadxieje, ze dam rade...

Gość gość
Mam dwoje dzieci; syna i córkę, jest starsza od syna 2 lata i 9 miesięcy.Gdy byli mali było super, gorzej gdy chodzili do przedszkola. Rywalizowali z sobą.Teraz wszystko jest OK!

Gość gość
Tez mam jednego syna, urodzilam majac 24 lata. Na dzien dzisiejszy boimy sie miec drugie (porod pod koniec byl bardzo niebezpieczny, kolejny raz tylko prywatna klinika). Moze sie kiedys zdecydujemy, ale na pewno nie wczesniej niz w wieku 32 lat. Byloby wtedy 8 lat roznicy, ale mi to nie przeszkadza, mam siostre mlodsza 12 lat i mamy dobry kontakt, podobnie u kuzynostwa 8 lat roznicy i mimo to bawili sie razem itp.

Gość gość
a ja żałuje że szybciej nie zdecydowałam się na drugie. Mam 4letnią dziewczynkę i ona bardzo duzo ogląda bajek, sama też się bawi ale często chce zebym z nią się bawiła. moja siostra ma dwójkę i one w ogole nie ogladają tv jedynie w weekend rano bajki, a w tygodniu to nic, wieczorem im czyta książeczke i wsio. teraz mi sie juz nie chce drugiego bo i tam zanim by zlapaly kontakt to kolejne 2-3 lata :o