Blubber 0 Napisano Marzec 18, 2015 Carmen a wiesz że ja mam pulsometr :D ( został z czasów jak chodziłam na spinning) może dzisiaj założę :D Fassolka nie daj się od słodyczy to tylko człowiek się głodny robi :O niedawno podawałaś wagę i tak Ci zazdrościłam że niedługo pochwalisz się ósemką z przodu - trzymam kciuki żebyś szybciutko wróciła na dietowe tory :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 18, 2015 Fasolka, ja bym Ci poradziła, zebyś zjadła jajeczniczkę z małą kromeczką razowca grubo posmarowaną masłem, do tego kawa z tłusta śmietaną i nie spojrzysz na słodkie, ba nawet nie spojrzysz na żadne jedzenie co najmniej do obiadu, bo Twój mózg będzie szcześliwy i zaspokojony, a to tylko ok 500kcal, no ale ja jestem optymalna:P i nie musisz mnie słuchać:), ale jedno Ci powiem, dietetycznie jedząc zawsze będziesz musiała kontrolować ochote na słodycze, szybki spadek insuliny niestety taki stan ur******** że walczysz z pokusami. Carmen, śmietana to mój chleb powszedni;), no może 18% mniej, raczej te kaloryczniejsze. Maślanek, jogurtów (oprócz greckiego tłustego czasem), kefirów nie jem, a śmietany używam do gotowania, zagęszczania, do sosów, dipów - muszę znaleźć tą właściwą, podobno Zott ma dobrą-sprawdzę. Carmen, aleś sobie cacko sprawiła, no no, ty to taka gadżeciara jesteś:):D. Tylko czemu męski? Maxi, a do tego barszczu buraczanego dajesz skórkę razowca? Bo jak jej nie wyjmiesz po 2 dniach to własnie ona zapleśnia płyn. Bardzo dobrze wychodzi w ogóle bez. Dzisiaj na obiad ryba zapiekana w śmietanie z estragonem. Fantastyczna i dziecinnie prosta potrawa, dzieci uwielbiają, polecam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 Optymistka - no to ze śmietaną masz problem dla mnie to za dużo tłuszczu ja wolę nadużywać oliwy z oliwek Co do pulsometru podałam model tylko ja kupiłam.damski fioletowy :):):):):) Będę się robić nie tylko.szczupła sprawie ze wszytkim szczęki opadną :):) ze to tak mało elegancko ujme pokaże jak się robie z takiej wagi kobietę fitness :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 Blubber - to nie gadzeciarstowo tylko droga do pięknego tyleczka :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 18, 2015 optymalistka - właśnie pierwszy nastawiłam z razowcem i mi nie wyszedł - chleb wypłynął i zapleśniał, potem nastawiałam już bez, drugi mi wyszedł, a teraz następne dwa po wakacjach nie, jak mieszam to wypływają ziarenka ziela, i zaraz jest pleśń, nie wiem o co kaman, może za zimno? Dzisiaj wreszcie poczułam w ciele utratę kilogramów, że się zmniejszyłam, nie duzo, ale odrobinę... zobaczymy przy ilu kg ktos inny zauważy;) Plan na dziś - brzuszki:) Dietowo znowu nie wiem, musze podjechac do sklepu, ale mam lenia na wymyslanie - to jest plus przez jakiś tydzień/ półtora po okresie, że apetyt się zmniejsza i nie chce mi się po prostu robić jedzenia i obmyslac co tu ugotować:) fassolka mam nadzieję, ze z dzieckiem już lepiej i że niedługo bedziesz mogła wrócić tutaj... moze stosuj na co dzień diete rozdzielna po prostu - na przetrzymanie - nie mieszaj weglowodanów z białkami i tłuszczami, tylko jedz np. ziemniaka z warzywami, albo mieso/rybę/jajo z warzywem... tak wiele osób tez chudnie, no i oczywiście słodycze na bok... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 Maxi_ja Chodakowska dala dziś super zestaw brzuszków na swoim Fb możesz sobie kartkę wydrukować albo.mieć w kompie lub tv super bo wszytkie są co na brzuch w jednym miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 Maxi_ja Chodakowska dala dziś super zestaw brzuszków na swoim Fb możesz sobie kartkę wydrukować albo.mieć w kompie lub tv super bo wszytkie są co na brzuch w jednym miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 18, 2015 Dzięki, zrobiłam sobie dwa ABSy, fałdek dolny przeszkadza niestety:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 Maxi_ja nie ważne ze teraz przeszkadza trzeba go zlikwidować :)powoli i przestanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 18, 2015 dobra sprawa na tluszcykw pasie HULA - HOP z masazerem!!!! po pierwszym kreceniu ma sie siniaki jak by nasktospobil ale one sa plytkie. To kolo wspaniale masuje finalnie ujedrnia i daje efekty! http://allegro.pl/hula-hop-z-kulkami-masazer-6002-i5139856047.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 wypowiedz powyzej jest moja nie zauwazylam zemsie wylogowala :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 18, 2015 Hula hop jest w planie, ale później, próbowałam kręcić z miesiąc temu i nie szło mi:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 18, 2015 Maxi -ono musibyc duze i ciezkie to wzne zeby wazylo ponad kilo czym lzejsze i mniejsze nie idzie nikomu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 18, 2015 Na dobranoc dobry wieczór:) Dzisiaj znowu jestem grzeczna, rano był omlet z 2 jaj z cebulką miechem i oliwkami, potem wykończyłam sledzia w śmietanie dodając ogórka kiszonego i cebulę, na obiad zjadłam łososia pieczonego i zapiekanego z boczkiem, pomidorami i serem bakłażana, na kolacje uprazyłam trochę ziaren słonecznika i dyni. Plus te Absy, plus mam zakwasy jakich nie miałam od studiów - ledwo schodzę ze schodów;) i coś do poczytania na noc - jeszcze nie skończyłam czytać: http://www.ajwendieta.pl/blog/dieta/8-powodow-dlaczego-dieta-nie-dziala/ to dobrej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 19, 2015 hej, ja też jestem pierdoła jeśli chodzi o hula-hop, bardziej to są skłony po koło z podłogi niż ruchy bioder, ale próbowałam tylko na tym cienkim lekkim, może rzeczywiście to duże kręciłoby się lepiej. Wczoraj się zabiałczyłam chyba, bo watróbka na śniadanie, ryba na obiad, udko kurczaka na kolację i to udko niepotrzebnie zjadłam, bo niekomfortowo się czułam przed snem, widocznie za dużo dobrego mi nie służy. Dzisiaj planuję na śniadanie galaretę z nóżek z salsą pomidorową, krem brokułowy z żółtkami i śmietanką na obiad i frytki na kolację z jakimś dipem. To miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blubber 0 Napisano Marzec 19, 2015 witam z poranną kawką :D pytanie czy by na przykład nie należało się przestawić na wodę z cytryną ? w/g pulsometru 115 - 125 podczas mojego wczorajszego marszu, niby żółwim krokiem a zmęczona byłam bardzo - odezwał się ból stóp :O ale waga wynagrodziła spadkiem wczoraj 100,9 kg dzisiaj 100,5 kg :D bardzo chciałabym aby taka tendencja spadkowa utrzymała się dłużej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blubber 0 Napisano Marzec 19, 2015 Maxi - czytam, bardzo ciekawe :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 19, 2015 Witajcie Dziewczęta jak tam dieta? Ja dzielnie idę waga dzielnie stoi:/ no ale nic dopiero połowa tygodnia. Dziś mam wolny dziny od ćwiczeń i dziś odpoczywam jutro najcięższy trening i wekend :):):):) Optymistka -gratuluję Ci ze wina w hula hop leży pp stronie koła ja świetnie kręcę ciężkim a lekkim szans nie ma (może by zacząć kręcić....tylko kiedy może pół godzinki w czwartki) Blubber - widzę ze Ty jak ja poranna prasówka :) mi trener powodzenil ze wszytkie tabletki na spalanie tłuszczu prawie są z kofeina i ze kawa to naturalny spawacz a ze jest moim uzależnieniem to po takim zdaniu juz mi jej nikt z głowy nie wybije . to jakie Ci tętno wyszło nic mi nie mówi musisz ustalić tętno max czyli 220 minus wiek i później obliczyć ile to 60%i i le 70%tętna max a następnie maszerują maszerując utrzymywać się w tym przedziale :)Ps. Lubimy jak waga nas wynagradzania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 19, 2015 Carmen ale w czwartki odpoczywać masz, więc nie myśl o kręceniu czymkolwiek:D, u mnie kawcia tez obowiązkowa:) Blubber wodę to możesz nawet posolić szczyptę, uzupełnisz elektrolity, sama woda to nic nie jest, wlejesz i wysikasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 19, 2015 Optymistka - kolo to bardziej masażer na talie niż wycienczajacy trening ;) ale działa cuda i rozbija dobrze tłuszczyk:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 19, 2015 oj zaraz sobie kupię takie ciężkie koło , ale już Ciebie trochę poznałam carmen i myślę że ty z relaksującego kręcenia zrobisz mega wycisk :D:P;) Zapytałam syna ze dwa dni temu czy wypiłby herbatę z 5 łyżeczkami cukru, skrzywił się i pokiwał przecząco. "To w szklance coli, którą właśnie pijesz jest 5 łyżeczek cukru". Zdziwił się, ale poskutkowało, od dwóch dni butla coca -coli leży w lodówce i nie wypił więcej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 19, 2015 Optymistka - Heheh ubawiles mnie z koła się nie da zrobić sobie z aluminium ciężkiego treningu ale jest to dobra opcja na talie jak się ma jakiś ulubiony program stajesz przed Tv oglądasz i zamiast siedzieć na kanapie kręcisz:) a kolo samo układa Ci boczki :) kolo z allegro które poslalam to to co mam osobiście i takim Ciężkim kręci się fantastycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 19, 2015 Hej:) No to mądre dziecko:) Ja moim reglamentuję - w sensie piją tylko na jakichś urodzinach i jak im ojciec kupi, za co oczywiscie dostaje ochrzan;) Blubber - gratuluję spadku! Mam nadzieję, że do końca tygodnia bedziesz miała dwie cyferki przed przecinkiem:) Dzisiaj sobie stanęłam na wage kontrolnie, bo - pomimo, ze ciało mi jakby wyszczuplało to cycki odwrotnie - zaczęły się wylewac ze staników, w których ładnie siedziały, no i mam z powrotem 105. Przypuszczam, ze nie pilnuje picia za sciśle i moze te odgrzebane mięśnie troche brużdżą,czy dobrze myślę sie okaże za jakiś czas;) No, ale trzeba walczyc dalej i chyba wracam do wklepywania wszystkiego w tabelę i liczenia. Dzisiaj basen z sauną, jutro sauna, poza tym odpoczynek, przydałoby się rozciągnąc co nieco, ale niech przestanie tak boleć hehe;) Ja próbowałam koła u mojej bratowej, ale nie zwróciłam uwagi, czy jest lekkie, czy cięzkie, ale za chwilę u nich będe to sobie lepiej popatrzę, w każdym razie tym jej kołem nie umialam kręcić - jej też nie wychodziło. Chociaz nigdy żadnym dobrze mi nie szło;) Uciekam, bo dzioby jeść wołają:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blubber 0 Napisano Marzec 19, 2015 Carmen puls 117 to moje 70% :D muszę poprawić kondycję :) jak zejdę trochę poniżej trzycyfrówki to chciałabym przejść na slow jogging - może latem :D Maxi do końca tygodnia to raczej nie :( bo po drodze weekend dziewczyny u mnie słoneczko :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blubber 0 Napisano Marzec 19, 2015 optymalistka :D gdzieś widziałam taki domowy napój izotoniczny, muszę wypróbować :) Mam problem z piciem :( muszę nad tym popracować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blubber 0 Napisano Marzec 19, 2015 skopiowałam :D "w trakcie treningu pic napoj izotoniczny własnej roboty (0,7l wody, sok z polowy cytryny lub limonki, lyzeczka miodu, szczypta soli morskiej bez E536" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 19, 2015 o to to to Bluber, zamiast miodu, wrzuciłabym łyżeczkę ksylitolu:) Dzisiaj wieczorem będę piekła kokosanki z ksylitolem właśnie, a tu możecie o nim poczytać: http://www.naturalna-medycyna.com.pl/ksylitol-xylitol-wszystko-o-ksylitolu.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 19, 2015 Optymistka -miód nie jest dla smaku tylko dla węglowodorów w trakcie wysiłku slodzi zmienia skład napoju i nie ma takiego sensu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maxi_ja 0 Napisano Marzec 19, 2015 Mój weekend jest dzisiaj, znowu wychodzę do teatru z dziewczynami i winko będzie musowo, ale mam nadzieję, ze się na tym skonczy. Co do tematu miód kontra ksylitol też obstawiam miód;) Widziałam tutaj u którejś w menu szklanke wrzątku rano i umknęlo mi zapytac o co chodzi i jak się pije wrzątek? Rybitwa - to u Ciebie było? Kasimat, Margeryta - gdziescie wybyły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 19, 2015 Zapewniam Cię carmen, że ksylitol to nie słodzik, jest cukrem brzozowym, weglowodanem jak najbardziej, odsyłam do linka, który podałam, miód ma bardzo wysoki IG dlatego bardziej polecam ksylitol, ale wolna wola:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach