Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Motywacja

Polecane posty

Gość gość

Jak pokonać nieśmiałość? (mam ją od dziecka). I czy to nie jest uwarunkowane genetycznie? Zmagam się z tym problemem od dawna. Miewałem przez nieśmiałość wiele problemów. Na ten czas mam w sobie dużo wiary i chcę przezwyciężyć swoje ograniczenia.

trzeba podejmowac kolejne wyzwania, zwlaszcza w nowym otoczeniu. mi pomoglo najpierw liceum, pozniej studia, a najbardziej praca - wiedzialam, ze musze rozmawiac z obcymi ludzmi, dzwonic do nich, sotykac sie i kazda kolejna romowa byla latwiejsza. bo co sie moze stac. w liceum te pracowalam i przeprowadalam ankiety w sklepach - kazde takie doswiadczenie cos wnosilo.

Gość gość
Ale co mam zrobić skoro ani nie mam przyjaciół ani nic

Gość gość
W szkole mi trudno z kimś porozmawiać (chodzę do policealnej szkoły) i boję się co będzie jak każą w pracy rozmawiać czy coś. Mam to od dziecka . I różnie z tym było raz było dobrze a raz źle. Z rodziną nie rozmawiam bo wiedzą jaki jestem i się ode mnie odwrócili. Pamiętam że w podstawówce nie byłem jeszcze aż tak nieśmiały tylko potem zaczęło się to nasilać. Pamiętam nawet że cały rok siedziałem z domu, w końcu zacząłem wychodzić sam np. do muzeum czy do kina.