Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO 3MSC

Polecane posty

Gość gość

Mam dziecko ( za tydzien 3msc) i zauwazyłam, że mleko już nie z bardzo jej się podoba. dziennie wypija ok 3-4 butelki po 130ml i reszte zapija herbatkami.. czy mogę podac jej marchewkę? tak z lyzeczkę, żeby zacząć już wprowadzać jakieś konkretniejsze jedzenie... lekarz dopiero za pare dni..

Gość gość
bardzo duzo pije daj dziecku spokój widocznie wiecej nie potrzebuje , na marchewke jeszcze za wczesnie poczekaj conajmniej do 4 tyg

Gość gość
ja podawałam po 2 - 3 lyzeczki na początek .

Gość gość
czasami wypija nawet mniej niż 130ml

Gość gość
herbatki potrafi wypić 2x po 100ml. tak, własnie taki miałam zamiar, na poczatek lyzeczke maks dwie, i jeszcze probowac z tym mlekiem, bo wydaje mi sie ze zjada troche za mało..

Gość gość
takie dziecko powinno wypijac 100 ml mleka na dobe na kg masy ciala oblicz sobie ( to slowa neonatolog )

Gość gość
czyli powinno być ok. po prostu sugerowałam się danymi, które są na mleku, tak pisali, ze powinno dziecko zjadać 5-6 porcji dziennie. dlatego się zaniepokoiłam, że moje dziecko zjada połowę mniej. DZIĘKI!

Nie musisz sztywno trzymać się schematu żywienia. Znasz swoje dziecko i wiesz co mu służy :) możesz podać łyżeczkę czy dwie marchewki i obserwować jak zareaguje. Ja nie trzymałam się schematu, dzieciom nic nie było. Wiec wsluchaj się w potrzeby córeczki i będzie dobrze :)