Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Speranza97

Jak wyznać miłość starszemu mężczyźnie?

Polecane posty

Gość gość
Bron swojego kochasia niech znowu cię pocieszy :P

Gość gość
Jest chamski, lubi się napić, ma problemy, chce niezobowiązującego sexu... A Ty chcesz mu wyznać miłość bo albo wierzysz że on się zmieni (haha każda kobieta robi ten sam błąd) albo jesteś go w stanie zaakceptować. Obie wersje zapewniają Ci patologiczne życie. Ale Ty nie dopuszczasz do siebie tej prawdy, nasze rady odrzucasz więc po co w ogóle pytasz? A racja.. bo jesteś mądra :)

Gość gość
mądra inaczej to jest prawda :)

Młoda może byłam ale nie miałam w głowie imprez,alkoholu itd ;) Miałam inne priorytety i w wieku 16 lat chodziłam już do pracy żeby pomagać rodzinie ;) Bronie go tylko w jednej sprawie...właśnie kiedy ktoś nazywa to pedofilią.

Gość gość
poczekaj troszkę lat to zobaczysz jakie będziesz miała z nim życie :D zdrady,niepowodzenia :D gratuluje inteligencji bo jej ci brakuje

Większość tych "rad" to "jesteś głupia" , "puściłaś się" itd. To raczej nie są rady.

Gość gość
Nie czytasz uważnie. Ok, ja juz się nie udzielam bo tylko marnuje klawisze. Twoja sprawa co zrobisz.

Gość gość
a ja powiem tyle że z większym pustakiem od ciebie nie pisałam To co ci napiszemy to tylko ty go bronisz :P więc po co ci ten temat jak wiesz lepiej co robić

Gość gość
Ja też już z tobą nic nie piszę bo to nie ma sensu :P

Założyłam ten temat bo chciałam dowiedzieć się co mam mu powiedzieć. Powoli dochodzi to do mnie,że nie miałabym z nim życia ale nie widziałam go już sporo czasu i chciałabym po prostu zobaczyć czy faktycznie się zmienił. Jeśli dalej jest taki jak kiedyś to odpuszczę ale mimo tego chcę żeby wiedział co do niego czuje. Nie byłabym z mężczyzną który pije ale znam wiele osób którzy się zmienili. Właśnie dlatego prosiłam o radę.

Gość gość
a ja poprę poprzedniczki mają racje a faceci świetnie kłamią to że na początku wszystko może tak wyglądać że jest okej to tylko pozory Dobra rada i sprawdzona

Serce ma czesto zaćme i nie widzi wszystkiego jak widzieć powinno... Ale jeżeli uważasz, że powinien znać Twoje uczucia to zrób to zanim ktoś inny sprzatnie Ci go sprzed nosa. Gdybyśmy znali zakończenie historii - pewne decyzję przychodziłyby nam łatwiej, jednak pamiętaj, że tylko odważni zdobywają szczyty, będziesz wiedziała na czym stoisz... Niektórzy faceci to wygłodniałe wilki w owczej skorze, zatem nie zapominaj o rozsądku..

Gość gość
Autorko, jest w Twoim pisaniu pewna dwojakość. Z jednej strony logiczne wypowiedzi napisane poprawną polszczyzną, z drugiej kompletny brak logiki w tym co chcesz zrobić. Po co chcesz mu wyznawać uczucia? Sądzisz, że 29-latek, który miał już u Ciebie swoją szansę, jest arogancki, ma sporo za uszami, pije, sypiał z Tobą bez zobowiązań (swoją drogą - bez złośliwości, ale jeśli facet ma 27 lat i bez zobowiązań sypia z szesnastolatką to musi być niezłym p*****m) jest dobrym kandydatem na partnera, bo przy Tobie jest inny (tak sam twierdzi), a poza tym może się zmieni? Jeśli naprawdę tak sądzisz to niestety życia musisz się nauczyć na własnym tyłku.

Gość gość
Byłam kiedyś w niemal identycznej sytuacji i po czasie okazalo sie ze sypia również z innymi. Nie uważam że jest głupia po prostu dziewczyna sie zakochała i nie widzi jego wad. Spotkaj się z nim powiedz po prostu ze cos do niego czujesz. Nie wierz mu od razu jesli powie ze ma tak samo.poczekaj. obserwuj jego zachowanie. jesli dalej pije i jest taki cwany jak piszesz to zerwij znajomosc i zapomnij o nim bo zmarnujesz sobie tylko zycie

Gość gość
W pewnym sensie jesteś mądra ale też naiwna. Nie myśl że z takim kimś będziesz mieć normalne życie. Znam wielu takich cwianiaczków. Wiedzą jak rozkochać w sobie dziewczyny. nie mysl ze sie zmieni. a nawet jesli cos by z tego wyszlo to pomysl o tym w ten sposob. ty bedziesz miala 30 lat on 41. ty 40 on 51. teraz jest jeszcze mlody ale czas leci szybko on bedzie mogl sie pochwalic ze ma mloda dziewczyne ty juz nie.

Właśnie o takie rady mi chodziło. Fakt, miłość jest ślepa ;( Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego,że nie jest dobrym kandydatem na partnera właśnie przez to,że pije i jest arogancki. Jednak ja wciąż mam tą głupią nadzieje,że się zmieni. Zawszę wolę z kimś porozmawiać o tym co czuję,a na układ seks bez zobowiązań się nie piszę.Po prostu przy mnie (tak jak pisałam) był spokojny.Spotykaliśmy się prawie codziennie (nie na seks!) i przywiązałam się do Niego tak bardzo,że teraz mam mętlik w głowie. Mimo tego chciałabym mu powiedzieć co czuję. Teraz to już faktycznie sama nie wiem dlaczego. Po prostu chce żeby o tym wiedział...

Być może wie... zazwyczaj odczuwamy pewne sygnały gdy ktoś o nas zabiega. Facet z pewnością nie jest na tyle głupi by nie dostrzec, że nie jest Ci obojętny i go adorujesz.. Twoja podświadomość i rozsądek nie bez powodu wytykają Ci jego wady, dlatego tego nie lekceważ.. Serce i mózg zazwyczaj zgadzają się tylko w reklamie neostrady :)

Wątpię,że o tym wie. Nie widziałam go już tak dawno... Właśnie z tego powodu wmawiam sobie,że może się zmienił.

Gość gość
Boże, ja nie jestem przyzwyczajona do wyznawania miłości starszym xd Może spytaj go, czy widzi w tobie dziewczynę czy bardziej kumpelę, czy kim dla niego jesteś.

Gość gość
Problemy w rodzinie głównie przez ojca. x Ten człowiek nie zastąpi ci ojca, w niczym.

Gość gość
Zawsze byłam dojrzalsza od rówieśników (nie tylko z wyglądu). x 16-latka idąca do łóżka z 11 lat starszym facetem NIE JEST dojrzała. Dołącza do tłumu podobnych sobie naiwnych, wykorzystanych gąsek.

Ja zawsze czułam się lepiej w towarzystwie starszych. Może właśnie dlatego,że nigdy nie miałam ojca i zdaję sobie sprawę z tego,że On nigdy mi go nie zastąpi ale potrzebowałam wtedy wsparcia kogoś starszego ode mnie :( Dzieciństwo miałam okropne...byłam poniżana przez ojca więc szukałam pomocy. Gdyby nie On to nie wiem co by się ze mną stało. Wiem,że nie powinnam wtedy iść z Nim do łóżka ale po prostu byłam zaślepiona miłością. Nie poleciałam na wygląd ani pieniądze. Czułam się przy nim dobrze i tęsknie za naszymi rozmowami. Dlatego chciałam z Nim porozmawiać. Chcę żeby o tym wiedział. Chce zobaczyć czy się zmienił...to chyba nie jest nic złego.

Gość gość
Spotkajcie się wypij piwko na rozluźnienie pogadajcie co tam u was (piszesz ze dawno sie nie widzieliscie) w pewnym momencie powiedz to co piszesz tutaj. ze dobrze sie przy nim czujesz ze lubisz z nim rozmawiac...powiedz ze zawsze ci sie podobal i ze jestes ciekawa co czuje. patrz mu w oczy czasem wlasnie z oczu mozesz wyczytac to co druga osoba mysli. badz szczera i pewna siebie.jesli tego nie doceni to jest zwyklym chamem i egoista. jesli tak to ma w sobie troche przyzwoitosci. ale uwaga!nie chwal dnia przed zachodem slonca! jesli jesli tego samego dnia bedzie chcial seksu to znaczy ze jednak jest egoista i dla niego jestes tylko jedna z wielu. no to taka moja rada

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu nic nie mówiła. Wiesz co się stanie? On powie TEZ CIE KOCHAM! Poudaje że się zmienił ty mu uwierzysz i znów pójdziecie razem do łóżka.Nie daj Boże zrobi ci brzusio potem albo zaproponuje aborcje albo ucieknie za granice a ty zostaniesz sama. Takim osobom nie można ufać.Przejechała się na tym moja znajoma.Teraz ma 27 lat i 10 letniego synka na którego dostaje 500 zł alimentów.CHOCIAŻ TYLE. Dziewczyno nie marnuj sobie życia!!!!!

Gość gość
Pogadaj z nim. Tylko może zamiast mu mówić wprost, że go kochasz spytaj wpierw jak to wygląda z jego strony. Czy chce z tobą być na serio, czy coś do ciebie czuje czy nie.

Gość gość
To ze starszy to o niczym nie swiadczy milosc nie wybiera kocha sie za to jaki jest a nie ile ma lat