Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwyklamama

Zdziwniona,że daje niespełna 3 letniemu dziecku

Polecane posty

Gość zwyklamama

na obiad kotleta mielonego,ziemniaczki i mizerię.... mowa o mojej koleżance, która ma córę w wieku mojej małej . Ona je już od ponad roku to samo co my i odpukać jest zdrowa i nigdy nic się nie działo z żołądeczkiem. Wiadomo,że grzybów, kapusty,grochu i ciężkostrawnych rzeczy jej nie dajemy,ale co jest złego w takim obiedzie ? Podam Wam dzisiejsze menu mojej córy. Śniadanie: bułeczka maślana z prawdziwym masłem,dżemem, kakao II śniadanie : banan + jogurt truskawkowy obiad: zupa jarzynowa, kotlecik mielony,ziemniaczki,mizeria, sok pomarańczowy z cząskami pomarańczy podwieczorek: Bakuś shake czekoladowy, kawałek ciasta drożdżowego kolacja: weka z masłem i serem ,ogórek,pomidor bez skórki, troszę sałatki z piersią z kurczaka,kukurydzą,selerem,ananasem i jogurtem naturalnym, herbatka cytrynowa, czy to jest złe menu dla prawie 3 letniego dziecka? dodam,że koleżanka córce dalej daje bio,eko itp słoiki na obiad ...:|

Gość gość
Kurwa, to dziecko wp*****la więcej niż ja (26l), hodujesz tucznika :O

Gość gość
herbatka, cytryneczka, ziemniaczki, jogurciki, ciumkający bezmózg.

Gość gość
Wg mnie całkiem normalnie. Moje dziecko ma 20 mszy i je to samo co my czyli np obiad taki jak u ciebie

Gość gość
No dokładnie, to dziecko je więcej niż ja ...

Gość gość
Ja tak samo, wczoraj zjadłam dwie kanapki na śniadanie, schabowego z ziemniakami i surówką na obiad, naleśnika z jabłkiem na kolacje. To dziecko to na bank tucznik :O

Gość gość
Wg mnie normalnie. Moje ma 20 mscy i je to samo co my czyli np obiad taki sam jak u ciebie

Gość zwyklamama
pisząc ogórek i pomidor nie mam na myśli warzyw w całości , tylko po plasterku na kanapkę,a porcje są wiadomo - takie jak dla dziecka (np, zupa 180 ml) to co mam dziecku suchy chleb dawać? co jest nie tak??

Gość gość
Trzylatek i tyle żre :O

Gość mama trojeczki
No to super jest eko ta koleżanka, jak daje sloiki dziecku... nie przejmuj się, uważam ze nie ma nic złego w obiedzie Twojej córki. Dzieci w tym wieku w przedszkolu np mają menu "normalne" (zdrowe dzieci) , nikt sloiczkami już nie karmi. Pozdrawiam

Gość gość
dobrze jada twoje dziecko ale duzo starsznie moja tez ma trzy latka rano je byłeczke tzw calineczke drożdżowa potem pól kromki chleba z szynkąlub inna wędliną albno danonka lub inny jogurt obiad zupa jarzynowa krupnik albo takjak u ciebei zimniaczk ale zje moze jedngo kotlet i na i na wieczór pół rogala

Gość gość
ktoś dobrze napisał...to dziecko je więcej od niektórych dorosłych osób. Poważnie, 3 latka potrzebuje dwóch pełnych śniadań, dwóch dań i zanim pójdzie spać to jeszcze dwie kolacje, w tym shake czekoladowy!?

Gość gość
Ten bachor zeżarł tyle co ja, ale ja ciężko pracuje.

Gość gość
Nie przesadzacie? Kultury trochę, nie wiecie jakie są to porcje to po co te komentarze?

Gość gość
oooooo odezwały się EKO idealne MAMY :-) a wasze dzieci to przepraszam co jedza ? dietetyk im menu ustala? Łosoś na parze z eko warzywami koniecznie zblendowane bo wasze 10 letnie dzieciory nie umia gryźć

Gość gość
Nie rozumiem czy na prawdę pytasz, czy chcesz pokazać problem koleżanki. Chyba jasne, że 3-letnie dziecko je normalne obiady, przecież to przedszkolak. Chociaż jeżeli mam być szczera to dieta Twojej córki jest średnia - jogurt owocowy, shake, kakao - sam cukier... mizeria/pomidory zimą też mało wartościowe. Moje jedzą dosłownie to co my - takich "gotowców" prawie nie ma w ich diecie a warzywa sezonowo i raczej krajowe/najlepiej swoje/.

Gość gość
Mam 24 lata, wagę mam w normie, a nie jadam tyle...

Gość gość
Autorko nie przejmuj się tymi komentarzami! Jesteś mamą i wiesz ile twoje dziecko zjada. Pozdrawiam

Gość mama trojeczki
Bachor ? Pewnie dzieci nie masz zepsuta szujo, skoro tak piszesz o DZIECKU? I zresz Ty, a pracujesz ciężko boś tepa/y.

Gość gość
no cóż juz na starcie uzalezniasz dziecko od cukru,zaraz będzie próchnica o nadwadze nie wspominając:(

Gość gość
Normalne. Dziecko trzyletnie, jeśli nie ma zaburzeń trawiennych czy alergii, może jeść wszystko oprócz tzw. bardzo ciężkostrawnych rzeczy, jak wymienione przez autorkę grzyby czy groch. A niektóre koleżanki powinny się nauczyć czytać ze zrozumieniem-autorka wymienia produkty, które dziecku daje, co nie znaczy, że daje całego ogórka+całego pomidora+całą bagietkę na jeden posiłek. A pięć posiłków to zdrowo, jeśli są to porcje dla trzylatka, a nie dla nastolatka.

Gość zwyklamama
1 ziemniak , 3/4 małego kotleta i łyżka mizerii to są takie ogromne porcje???????? TO ROZUMIEM ż dziecku 1 posiłek dziennie wystarczy wg was :-) aha i moje dziecko wg siatki centylowej idealnie waży:-)

Gość gość
fakt,na kazdy posiłek cukier,daj mu chleba z masłem,nie drożdżowke z dżemaem,ty na kazdy posiłek dajesz cukier-bułka maslana,dżem,kakao,sok,shake czekoladowy,ciasto drożdżowe,weka????????????kobito próchnica mówi ci to cos?a uzależnienie od cukru to powazny problem,makabra

Gość gość
Uważam, że to normalne jedzenie dla dziecka a idioci którzy piszą, że tuczysz dziecko to szkoda gadać. Przecież wiadomo, że takie dziecko dostaje malutkie porcje. Ja jem z dużego talerza, tak obiad mojej siostrzenicy daję na talerzyku od filiżanki. Zupę natomiast w filiżance, bo zje malutko ale coś innego.

Gość gość
Duże dawki cukru to nie jest normalne jedzenie

Gość gośćdietetykprzyszły
Musze sie zgodzić z niektórymi przedmówcami,cukier,za dużoo cukru,zamiast tych drożdżówek i bułek maslanych daj chleba,a te szejki-sorry za pisownie,jogurty owocowe,kakaa to mam nadzieje nie codziennie?ktos dobrze napisał ze uzależniasz dziecko na starcie od cukru,a potem się dziwią ludzie skąd próchnica,cukrzyca nadwaga u coraz mniejszych dzzieci,owoce,jogurty bez cukru,mleko,i chleb a nie drożdżówki

Gość gość
Pokazałam ten temat mojej mamie dentystce ona mówi że ktos robi kawał niemożliwe żeby mama dawała tyle cłodkiego takiemu maleństwu,zaraz będzie mieć ząbki popsute

Gość gość
Piszecie że autorka przekaźnika dziecko, ale sama napisała że porcje są małe wiec nie widzę problemu. 3- latek już je normalne rzeczy np. w przedszkolu wiec ok. Cukru faktycznie jednak za dużo jednak dajesz dziecku... Soki, jogurty, deserów, kakao... To nie jest zdrowe!

Gość gość
całe życie jadłam serki homogenizowane, jogurty, białe pieczywo ,nawet PARÓWKI jako dziecko mam 28 lat wagę idealną parametry krwi w normie. Czu Wy nie przesadzacie przypadkiem ? Wy chyba tak jak ta co znachora słuchała i dziecko kozim mlekiem karmiła i dziecko zmarło z niedożywienia

Gość gośćdietetykprzyszły
Jeszcze jedno bo musze spadac zrób cos z tym cukrem jak najszybciej bo znam podobny przypadek dziecko matka poiła słodkimi sokami jak kazano je odstawic był problem bo dziecko wariowało doslownie ,cukier naprawdę uzależnia