Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwyklamama

Zdziwniona,że daje niespełna 3 letniemu dziecku

Polecane posty

Cukier, cukier, cukier, wszędzie cukier! Ja nie jestem antycukroterrorystką ale to jest przesada...

Gość zwyklamama
Nie sądziłam,że tyle kontrowersji będzie wokół mojego tematu. Co do kakao - nie sądze,żeby raz - dwa razy w tygodniu było aż takie szkodliwe... soki robię sama w sokowirówce , więc też nie rozumiem oburzenia. Nie daje małej codziennie na śniadanie weki czy bułeczek maślanych napisałam dzisiejsze, przykładowe menu

Gość gość
przeciez nie zjada takiej porcji jak Wy, tylko maly ziemniaczek i kotlecik i mala buleczke. ale Wy glupie jestescie

Gość gość
Dajcie spokój prawidłowe menu, takie dziecko już papki ze słoiczków nie potrzebuje. Przecież autorka napisała tylko co daje dziecku, a nie ile! To tak jakbym jak będący powiedzmy na diecie 1000kcal (oczywiście taka dieta to patologia, ale taki przykład) napisała, że jem na śniadanie jajecznicę z boczkiem, na obiad rosół, schabowy z zasmażaną kapustą, a na kolację pizzę. Przecież da się to zjeść i zmieścić w 1000kcal. Chyba nie myślicie, że 3 letnie dziecko zjada pełny talerz zupy, 3 kulki ziemniaków, 2 spore mielone i 200-300 g surówki? Takie dziecko to zje parę łyżki zupy, pól mielonego i ze 2 łyżki ziemniaków na obiad.

Gość gość
jakie wy jestescie je**iete.... pewnie autorko piszac ''weka'' miały na myśli,że dajesz cały chleb... nie przejmuj się, menu jest jak najbardziej ok ! Jedyne do czego bym sie przyczepiła,to gotowe jogurty.. kup naturalny i truskawki,chocby mrożone... warto zblendować :-) duzo zdrowiej. Ale ogólnie nie ma się do czego przyczepić. Ale zawsze się znajdzie jakaś matka-polka karmiąca piersią d 8 roku życiA,BO TAK NAJZDROWIEJ !

Gość zwyklamama
tak jak już wcześniej napisałam to przykładowe menu. Jeśli chodzi o śniadania, to są zróżnicowane. Daje twarożek, płatki owsiane itd Ale opinie sobie już wrobiły,że ja matka,dziecko chcę zabić cukrem ... oj..

Gość gość
nic się nie przejmuj, karmisz dziecko b. dobrze, tzn.normalnie.Jesteś normalną , tradycyjną ( a to jest jednak najmądrzejsze) matką. Zwariowane mamuśki nie przyjmują do wiadomości, że tak jak w ciąży się nie ,,dietuje", to tak samo normalne, zdrowe (podkreślam) dzieci nie powinny być na siłę odchudzane.

Ja też jestem zwolenniczką domowego gotowania, co to za jedzenie za słoika, no może czasem się zdarzyć, ale nie na co dzień. Rodzice dają dobry przykład

Gość gość
Niech każdy daje co chce,masakra jaki głupi temat napisz jeszcze jaką kupusie robi Twoja córusia 3/4 tu to matki polki sr/aj/ące cukrem

Gość gość
twoja corka je prawidlowo,nie przejmuj sie innymi kretynkami.Jak ma dobra wage i prawidlowo sie rozwija to wszystko jest ok.

Gość gość
Mój Mały ma 19mięsiecy i je wszystko,co My. a nasz menu np.dziś śniadanie-kasza manna ze startymi owocami(pomarańcze,banany) 2śniadanie-butelka mleka 240ml obiad- ziemniak,pulpecik, marchewka podwieczorek jogurt naturalny+biszkopt kolacja 270ml mleka+5miarek kleiku ryżowego. Nie rozumiem jak twoja koleżanka może dawać 3latkowi słoiki?!?