Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o rade : co zrobic z takim czlowiekiem?

Polecane posty

Gość gość

Moja kuzynka, ktora mieszka w Polsce ma trudna sytuacje zyciowa. Ma 25 lat - wlasnie skonczyla studia, ale kilka miesiecy temu zdiagnozowali u niej chorobe psychiczna. Jest teraz w domu, poniewaz nie jest w stanie sie na ten moment sama utrzymac. Problem w tym, ze czasami przez chorobe ma ciezkie dni - matka ja w miare wspiera- ale jej ojciec ma problem z kontrolowaniem zlosci I czasami wybucha I grozi ze ja uderzy, lub rzuca w nia czyms. Z tego co mowila, nie ma z tego zadnych powaznych obrazen, ale I tak czuje sie wystraszona I upokorzona. Moje pytanie - co w Polsce mozna zrobic z taka sytuacja? Ja mieszkam od lat za granica, I tutaj za takie zachowanie groziloby mezczyznie wieznie I staly rekord kryminalny, wiec jest napewno duzo mniej takich sytuacji. Mozna zrobic cos aby go przynajmniej przestraszyc konsekwencjami?

Gość gość
masz psycholi w rodzinie? to sie masz czym chwalic

Gość gość
Prosze bez takich prymitywnych I chamskich wypowiedzi. Jezeli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nic nie pisz. Swoja droga, pewnie sama/sam nie jestes "zdrowszy" skoro nie masz za gros wspolczucia dla kogos.

Nie wiem co można zrobić? Dużo jest problemow z ludzmi , niekontrolującymi napadów zlości. Może zadzwonić do poradni zdrowia psychicznego? Bo to on powinnien się leczyć. Jeżeli on się nie uspokoii to choroba kuzynki pewnie będzie się pobłębiac.

Gość gość
a można wiedzieć co jest tej dziewczynie? bierze leki?