Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdy wiadomosc mailowa powraca po kilku dniach jako niedostarczona

Polecane posty

Gość gość

Zalozylam juz temat na ogolnym, ale tam jest "szybka przemiana materii" wiec nie moge juz go nawet znalezc. Mam natepujace kwestie - przewaznie jak wysyla sie wiadomosc mailowa I cos jest nie tak z adresem, to wiadomosc powraca po kilku minutach - tak do godziny z moich doswiadczen. Mialam ostatnio taka sytuacje, ze wiadomosc powrocila jako niedostarczona dopiero po kilku dniach. Ciekawi mnie, czy to jakas sprawa techniczna, czy byc moze tamta osoba nie zyczyla sobie tej wiadomosci I dlatego tak sie stalo. Byc moze sa tutaj jacys informatycy, ktorzy to wytlumacza.

Gość gość
To może zależeć od wielu rzeczy, np. od ustawień serwera, na którym konto adresata jest umiejscowione - jedne mają w ustawieniach tak, że mail "odbija" od razu, albo dopiero po jakimś czasie. Czasem zależy od ruchu sieciowego. Tamta osoba nie może wywalić maila w taki sposób zeby przyszedł jako automatyczny z adnotacją że wiadomość nie może być dostarczona. W treści powinnaś mieć informację jaka dokladnie była przyczyna niedostarczenia wiadomości.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz. Tamta sytuacja byla z przed kilku miesiecy. Adnotacja byla jakas taka niecodzienne, juz ja wykasowalam. Pozniej pomyslalam, ze tamta osoba nie chce kontaktu I sie przez jakis czas nie odzywalam. Wczoraj znowu sprobowalam wyslac maila, i jak narazie nic nie wrocilo, wiec byc moze wtedy naprawde byl jakis blad techniczny. A masz pewnosc, ze osoba odbieracja napewno nie moze wywalic maila tak aby powrocil jako niedostarczony?