Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234

mój pies chyba będzie rodzic szczenięta co robić?

Polecane posty

Gość gość1234

hej moja suka dziwnie się dzisiaj zachowuje,nie może sobie znaleźć miejsca , dyszy ,sapie i ma tak jakby dreszcze,skurcze?? leży teraz w swoim legowisku i układa swoje kocyki trąca je nosem i przestawia ,chowa jedzenie ,zawsze dużo je a dzisiaj nie ma apetytu ,boje się że zacznie rodzić jak bedę spała ,czy koneiczny jest weterynarz ,ale mam stresa

Gość gość
Da se rady:-)

nic nie rób , nie przeszkadzaj jej .zapewnij jej cisze i spokój a wszystko będzie dobrze :) podawaj jej wodę , mów do niej cicho .

Gość gość1234
martwię się o te jakby dreszcze ,w pewnych momentach się tak trzęsie ,już od rana ,czy to skurcze?? to moja pierwsza suczka która będzie mieć szczenięta i jestem w szoku z tego wszystkiego :)

Gość gość
a jak urodzi, to nie dotykaj małych przez kilka dni, bo może je odrzucić i będziesz miała problem, daj jej czyste prześcieradło, miękkie legowisko i wodę do picia, w razie czego naszykuj sobie telefon do weta czynnego 24h, albo zadzwoń i zapytaj czy w razie komplikacji będzie mógł przyjechać,

Gość gość
worek szykuj :P

Gość gość
zapewnij suczce spokój - przycisz TV, nie trzaskaj drzwiami, powinna się wyciszyć

Gość gość
worek ?:O moj pies się nie puścił to było świadome i do tego mamy chętnych już na szczeniaczki ,labradorki i do tego za darmo :)

Gość gość
swoją drogą nie pozwól więcej suczce rodzić, każdy poród to dla suczki niewyobrażalny wysiłek skracający istotnie długość życia, ale teraz skup się na opiece nad sunią :)

Gość gość
poszukaj sobie na youtube poród piesków, żebyś wiedziała mniej więcej jak to się odbywa

Gość gość
Zapewnij jej spokój. Moja suczka rodziła raz (wpadka :P), poradziła sobie sama doskonale...;) Nie wgapiaj się też w cały poród jak sroka w gnat, bo to ją tylko zestresuje. No i maluchy zostaw na razie w spokoju, niech się zapoznają dokładnie z mamą :). Podawaj świeżą wodę do picia dla mamy, bo to męczące przeżycie!

Gość gość
Moja spokojnie si sama oszczenila pi cichutku. Da sobie rade, to natura, ale jednak czuwaj w razie kimplikacji , jak u mojej kotki maly kotek zakleszczyl jej sie w pochwie i udusil, musialsm do wet.na szybko , miala operacje...

Gość gość
Nie wiesz co się robi podczas porodu? Potrzebne są ręczniki i gorąca woda, a co dalej z tym to nie wiem ;) A na poważnie, to daj jej spokój, ale co jakiś czas obserwuj czy wszystko ok suczką.

Gość gość
rodziłam dwa razy naturalnie i wiem co to za ból dlatego nie wiem co robić ...... pierwsze słyszę że porody skaracają psu życie :) zamiaru raczej nie mamy chyba że się puści :P chcieliśmy ją trochę okiełznać,podobno suki po porodzie mądrzeją jest niemożliwa i chyba przydałby się jej jakiś specjalny treser , znacie film Marley ,to taki typ albo i gorszy:D

Gość gość
Bo z psem trzeba pracować, jak nie ma się pojęcia o układaniu psa, to lepiej nie brać sobie tego kłopotu na głowę, aby tylko mieć zwierzaczka.

Gość gość
Moja sunia malutka rasy Jack Roussel musiala miec cesarke....

Gość gość
do debila od worka; sobie na ten pusty łeb wsadź i się utop

Gość gość
daj znać jak poszło i ile maluchów masz pod tymczasową opieką :). Powodzenia!

Gość gość
jak poszło?

Gość gość1234
czesc jest 8 małych labradorków :D nie wiem kiedy i jak bo rano wstaliśmy i już były :) teraz mam inny dylemat ,one strasznie skomlą ,nie wiem czy je dostawiać do cyca czy poradzą sobie same? suka nas dopuszcza ale nie chce za bardzo ich ruszać , nawet na podwórko nie można jej wygonić dzisiaj .

Gość gość
wow!! aż 8? super , moja spanielka miała tylko 3

Gość gość
Dostawiaj do cyca i zwracaj uwagę żeby żadnego nie zgniotła. Daj jej pić, jeść zmień posłanie na suche chyba nie leży tam gdzie rodziła.

Gość gość
no też jestem w szoku ,nie spodziewliśmy się tylu... na pare bedę musiała szukac nowe domki bo pare już zarezerwowane:) czy to normalne ze tak piszczą ,skomlą?

Gość gość
Super :-) gratulacje :-) też bym tak chciała :-) maluchy w domu, sweet :-)

Gość gość
już posłanie ma nowe tamten koc wyrzuciliśmy ,ma dywanik i na to koc, są w osobnym pomieszczeniu ze względu na ich spokój i ze względu na dzieci żeby ich nie ruszały

Gość gość
Ja miałam choowle labradorów jak coś to pytaj. Psiaki możesz dotykać nawet musisz nadzorować .

Gość gość
Czy suka ma rodowód?

Gość gość
Jeśli nie ma rodowodu to nie jest to lablador tylko pies w typie rasy. I w tym momencie zlamalas prawo. Nie wolno rozmnażać świadomie psów bez metryki i w nie zarejestrowanej hodowli. Tyle się teraz trabi o pseudohodowcach a wy dalej swoje !!! Tyle jest psów w schroniskach. Po co skazywać kolejne szczeniaki na bezdomność? Stać Cie na utrzymanie 8 szczeniakow i suki? Odpowiednia karma. Szczepienia i odrobaczanie? Czy tylko zlewki ze stołu? Przeraża mnie bezmydlnosc i niewiedza ludzi. Wystarczyło żyje wysterylizowac i to by jej ukróciło temperament. Na litość boską....

Gość gość1234
ma rodowód wiec pocałuj mnie w moje jędrne cztery litery . dalej nie mam odpowiedzi na moje pytanie ,czy to normalne że tak piszczą?