Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234

mój pies chyba będzie rodzic szczenięta co robić?

Polecane posty

Gość gość
Ona teraz nie będzie chciała odejść od psów nawet na siusiu, ale trzeba ją wyprowadzić. Jedzenie raczej jej podstawiaj pod mordę, bo nie odejdzie od szczeniaków.

Gość gość
A czy hodowla jest zarejestrowana? I czy ti rodowód FCI czy tylko papier którym możesz podetrzec swoje cztery litery

Gość gość
Normalne dostawiaj do cyca, te większe sobie pewnie dają radę chodzi o te najmniejsze z miotu.

Gość gość
15.59 a gowno cie to obchodzi, suka urodziła szczenięta w dobrych warunkach , maluchy mają doskonałą opiekę i znajdą dobre domy a ty zajmij się swoją doopą

Gość gość
Gość 15.59 daj spokój co ciebie to obchodzi. Detektyw służbista się znalazł.

to normalne ,ze popiskują - w końcu znalazły się w innym środowisku i wiele z odczuć jest dla psiaków nieprzyjemnych . Jeśli nie moga dostać sie do sutka - pomagaj ,ale jeśli sobie radzą - nie wtrącaj się . Najedzone powinny po prostu spać i to większość doby . Matki nie wyganaiaj nigdzie , nawet do sikania - ona saam wie co i jak . To musi byś słodki widok takie kluki . Jaki kolor ?:)

Gość gość
Za długo w tym siedze i za dużo nieszczęścia widzialam . To ze maja dobra opiekę nie zwalnia ich z chorób GENETYCZNYCH i późniejszego cierpienia... Proszę się zaglebic w temat pseudohodowli to zmienicie zdanie. Tylko rodowód FCI daje gwarancje, psy agresywne i obciążone wadami sa niedopuszczane do rozmnażania.

Jak moja sunia urodziła, rasy husky, to małe też czasami coś tam popiskiwaly ale wszystko było z nimi dobrze :)

Gość gość
nie no czuję się jak jakiś kryminalista na przesłuchaniu. co Cię to obchodzi ,nie bój się jestem rozsądnym człowiekiem i znajdę rozsądnych właścicieli dla nich. są cztery czarne i cztery biszkoptowe ,jeden czarny prawdopodobnie zostanie z nami ,tez suczka.

Gość gość
# psy agresywne i obciążone wadami sa niedopuszczane do rozmnażania.\ no ale moj pies ani nie jest agresywny ani obciążony wadami ludzie ja się cieszę z tych małych stworzonek a ta/ten bedzie mi tu morały prawić

Gość gość
Czynie jest obciążona wadami tego nie wiesz. Czy ojciec szczeniąt nie był obciążony tez nie wiesz. Czy wcześniejsze pokolenia nie były obciążone i agresywne tego tez nie wiesz.

Gość gość
a ty może wiesz czy są obciązone genetycznie:D pewnie mają zastawke cewki tylnej i chorobe hirszprunga nie piszesz na temat to wyjazd

Gość gość
Nie przejmuj się autorko, jakiś bezduszny glut się przyczepił i troluje.

Gość gość
Oj ludzie szkoda gadac. Może kiedyś zrozumiecie o co chodzi. Mam nadzieje ze niedługo będzie obowiązek sterylizacji i kastracji każdego czworonoga który nie jest z zarejestrowanej hodowli. Tyle w temacie

Gość gość
I nie bezduszny GLUT. Mam nadzieje ze choć w 1/3 zrobicie dla zwierząt to co ja robię to świat będzie piękniejszy. I może jak naogladacie się tyle smutku i cierpienia w oczach tych psów to zmienicie zdanie, bo to nie sa rurki z kremem :/ nikt z was chyba nie zna drugiej strony medalu i polowa z was nie poradzilaby sobie psychicznie z takim czymś.

Gość gość
nie przejmuję się ,tylko się upajam widokiem tych stworzonek :)

Gość gość
to nie wrzucaj wszystkich do jednego wora,nie wiesz czy to szczenięta rasowe czy jakie ,popatrz ile biednych chorych dzieci jest ,też się naoglądałam ich multum bardzo cięzko chorych ale nie prawie morałów że ludzie mają sobie ich nie robić

Gość gość
N a razie Ty filantropie nie zachowuj się jak bezduszny palant, w sytuacji kobieta prosi o radę na forum nie atakuj jej pierdołami na forum. A swoją drogą Pani też może zadzwonić do weta i poprosić o profesjonalną odpowiedź. Tylko trzeba trochę wysupłać pieniążków.

Gość gość
Ale więcej jest ludzi pomagających dzieciom niż zwierzętom. Zwierzęta skazane sa na darczyńców i ludzi którzy swoj wolny czas, pieniądze i serce poświęcają zeby cos zmienić. A mimo wszystko pseudo rozrastają się ma potęgę. I walcz z wiatrakami. Skąd wiesz ze domy do których pójdą SA dobre? Ze jak przyjdzie co do czego to nie wyladuja przywiązane do drzewa? Masz zamiar sprawdzić warunki w jakich będą mieszkać? Przeprowadzic tak zwana wizytę przed adopcyjna i po adopcyjna? Czy zamierzasz sporządzić umowę adopcyjna żeby zabezpieczyć te psy? I czy w umowie adopcyjnej wspomnisz o sterylizacji/kastracji w odpowiednim wieku i sprawdzisz to? Czy wspomnisz o tym ze w razie jakiejś sytuacji pies ma trafić spowrotem do Ciebie a nie do rowu?

Gość gość
zasilone schronisko nowym nabytkiem za 3.. 2.. 1..

Gość gość
ale będziesz mieś smród w domu. 8 szczeniąt będzie srało i szczało gdzie popadnie a ty nienadżysz sprzątać :D

Gość gość1234
dawno wiedziałam że kafeteria to dno ale teraz jestem pewna że tu połowa to z jakimiś zaburzeniami psychicznymi:D temat uważam za zamknięty. autorka. dziękuje wszystkim którzy odpowiedzilei na temat:)

Gość gość
Może, być tak że szczeniaki będą miały 3 tyg.. i suka będzie od nich obchodziła i przychodziła tylko do karmienia. Szczeniaki od 3 tyg trzeba dokarmiać, karmę trzeba namoczyć taką dla szczeniaków, ale pewnie o tym wiesz. Jak coś to pytaj od 30 lat zajmowałam się szczeniakami

Gość gość
u nas też tak było że suczka zaczęła rodzić w domu. Na szczęście w porę zareagowaliśmy i pojechaliśmy nią do całodobowej lecznicy weterynaryjnej http://lecznicachylonia.pl/. Miała zdrowy miot, urodziła 5 szczeniąt. W lecznicy zadbali odpowiednio o nasza Sonię.