Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak o siebie dbacie?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi o podstawy takie jak kąpiel tylko o takie rzeczy jak paznokcie np. czy robicie zele badz hybrydy albo poprostu zawsze malujecie? albo makijaz zawsze perfekcyjny? włosy jak czesto farbujecie? Chodzicie do solarium? Chce poprostu wiedziec jak to jest u was bo ja co dwa miesiace chodze na odrosty , brwi wyregulowane , makijaz codziennie delikatny włosy zawsze wyprostowane , paznokcie sama maluje bo mam w miare długie hmm ubrania nie najgorsze a pomimo tego czuje sie jak zwykła szara mysza , przecietniara.

Gość gość
Up

Gość gość
Nie chodze do solarium, nie chodze do kosmetyczki, maluję tylko rzęsy, nie farbuje włosów, prostuje czasami, paznokcie mam swoje, nie maluje

Gość gość
gość dziś od kiedy tak cudujesz? w jakim wieku tak odbija?

Paznokci ostatnio nie maluję, mam swoje, naturalne. Do kosmetyczki i fryzjera nie chodzę. Włosy farbuję sama, co 5 tygodni. Nie kręcę i nie prostuję. Makijaż codziennie nienaganny - to jedyna rzecz, której sobie nie potrafię odmówić. Brwi reguluję na bieżąco. Solarium nie wchodzi w grę, mam porcelanową cerę, nie chcę jej sobie zepsuć. I powiem szczerze, nie uważam się za szarą myszkę.

Gość brzydzia
wlosy farbuje raz w miesiacu-sama,nie musze nic z nimi robic bo jak wysusze to sa jak po prostownicy dobry szampon i maska do kosmetyczki chodze tylko na henne(raz w miesiacu) i pedicure,czasami manicure naturalny paznokci nie maluje majkapu nie stosuje,nawet podkladu nie nakladam krem na twarz dopiero gdzies od miesiaca uzywam,jeszcze sie nie moge przyzwyczaic****amietac,zeby go wklepac wieczorem bo rano nie ma czasu zadnych maseczek na twarz i innych rzeczy typu pilingi codziennie sie balsamuje hippem dla dzieci 4 razy w tyg sport-zawsze bieganie,w zime fitness jak sa duze mrozy,latem czasem rower witaminy zawsze jakies no i tran w kapsulkachi tyle nie straszę :D 36lat

Gość gość
Ja 33 lata. Raz w miesiącu kosmetyczka- peeling kawitacyjny, maski nawilżający, zabiegi pod oczy. Raz w tygodniu zumba, raz w tygodniu basen, codziennie w domu 20-30 min na orbitreku. Fryzjer co 2 miesiące- nie farbuję włosów, chodzę żeby trochę obciąć końcówki, coś zmienić we fryzurze i zawsze jakaś maska wzmacniająca, poprawiającą wygląd i kondycje włosów. Makijaża codzienny robię delikatny, podkład, puder, tusz i róż. Paznokcie maluję sama- lubię lakiery czerwone, czarne, szare, grafitowe, śliwkowe, granatowe, białe, fuksja, ciemna zieleń, miętowe- takich ostatnio używam. Codziennie krem do twarzy na noc i na dzień, osobny krem pod oczy. Raz czasem dwa razy w tygodniu robię sobie maseczki na twarzy odświeżające lub ampułkę nawilzżającą. Zawsze po wieczornej kąpieli smaruję ciało balsamem nawilżających. Raz w tygodniu robię peeling na ciało. Jak mam czas i ochotę idę na jakiś fajny masaż relaksujący- zwykle 2-4 razy w miesiącu. Na solarium nie chodzę nigdy. Jem zdrowo- dużo owoców i warzyw, mięsa gotuje na parze, podobnie jak ryż czy ziemniaki. Unikam fast foodów i jedzenia na mieście. Pieczywo tylko ciemne, z dużą ilością nasion- zwykle sama piekę chlebek. Czasem zjem też coś słodkiego bo wszystkiego nie zamierzam sobie odmawiać :) Codziennie biorę magnez z wit B6 i witaminę C. Od 4 lat nie piję kawy ani alkoholu. Staram się spać ok 6-7 godzin na dobę, ale bywa i tak że tylko 4 godziny mogę pospać :/

Gość gość
Włosy ciemne blond nigdy nie farbowane półdługie, paznokcie swoje, nawilżam skórki i wzmacniam płytkę, maluję bezbarwnym lakierem czasami nie maluję się, jedynie kredka do oczu i tusz, pomadka ochronna, dobre kremy do twarzy Stawiam na naturalność, mam duże powodzenie, "jesteś piękną kobietą" słyszałam bardzo wiele razy od facetów :P

Gość brzydzia
do mnie tez czesto mowia,nawet na ulicy zaczepaiaja-jestes piekna jak wszyscy ze wsi wyjada :D

Gość gość
29 lat- nie chodze do kosmetyczki ani fryzjera(obecnie zaprzestalam farbowania ze wzgledu na zniszczone wlosy) od czasu do czasu jakas maseczka i pilling w domowej lazience raz na jakis czas pilling pod prusznicem, codziennie balsam lub maslo do ciala po kapieli makijaz - na co dzien leki podklad , brazer ,blyszczyk tusz do rzes troche cienia w zew kaciku oka - na wyjscie podobnie plus liner i intensywna szminka fuksja lub czerwien na bierzaco regulacja brwi dosc regularne pillingowanie elektryczna tarka stop i stosowanie masci zmiekczajace staram sie regularnie odswierzac garderobe zakupujac jakies ladne ciuchy zadnego sportu, odzywianie zwyczajne domowe a czasem smieciowe byle jakie malo snu sporo zmeczenia i duuuzo godz przed komuterem ogolnie nie jestem brzydka i bywa ze wygladam calkiem dobrze (odpowiednie ubranie make up ) ale coraz czesciej widze ze moj tryb zycia sposob odzywiania coraz bardziej odbija si ena moim wygladzie (cera , figura-mimo ze do grubych nie naleze)) czyli jesli bym sie bardziej za siebie wziela to jest szansa na pozytywna zmiane...:)

Gość lucia898
Ja lubię raz w miesiącu pójść na super MASAŻ. Uwielbiam w ten sposób relaksować ciało, choć nie zawsze sie udaje pójść do ulubionego masażysty, bo ja nie wiem jak to działa, ale telefonów nie odbierają

Gość Kasiapozn89
Normalnie działa - jak maja odbierać, jak akurat masują? Hahaha, albo jeszcze mają wolne, bo teraz niektórzy zrobili sobie długi weekend aż do 3 Trzech Króli. Spróbuj dzisiaj, albo wykorzystaj internet , są przecież strony jak Booksy chociażby, gdzie można sobie online zaklepać wizytę u masażysty, bo jest wgląd do jego kalendarza. Dla chcącego nic trudnego.

Gość snobeczka
Ja inwestuję w bardzo dobrej jakości kosmetyki na www.hurtowniakosmetyczna24.pl :)

Gość gość
Raz w tygodniu chodzę na saune żeby sie choć trochę zrelaksować i odpocząć.

Gość gość
Ja sobie robie zawsze pedicure i manicure w http://maniq.pl/., do tego sport i zdrowe odżywianie.

Gość gość
Maluje się codziennie gdy wychodzę z domu. Włosy farbuje u fryzjera raz na dwa miesiące, do kosmetyczki chodzę co 3 ttyg. Na siłownię chodziłam raz w tyg przed ciąża. 3 razy w tygodniu peeling. Zdrowa dieta

Gość ZANIEDBAŁA NA MAKSA
Czy jestem niedbaluchem na maksa czy biedakiem? Nie chodze do fryzjera nie chodze do kosmetyczki i nigdy nie bylam... zadnych zabiegów zadnych witamin, mam 27 lat...

Gość ZANIEDBAŁA NA MAKSA
Czy jestem niedbaluchem na maksa czy biedakiem? Nie chodze do fryzjera nie chodze do kosmetyczki i nigdy nie bylam... zadnych zabiegów zadnych witamin, mam 27 lat...

Gość gośćula
włosów nie farbuje,raz na 3-4 mc podcinanie końcówek,z make upowych spraw tyle co szczypta różu i błyszczyk do ust, kosmetyczka tak : mani,pedi ,wosk na łydki i regulacja brwi z henną,stopy hybryda ,dłonie mani zwykły. Solarium nie,dziwne wynalazki typu krem 30+,ujędrniajacy,matujacy etc nie, krem nivea soft na twarz od lat. Dla sylwetki i dobrego samopoczucia basen minimum 3x tydzień po 90 min

Gość gość
staram się zdrowo odżywiać i ćwiczyć

Gość gość
Myję się, kąpię, używam dezodorantu i podstawowych kosmetyków pielęgnacyjnych-pomadka ochronna, krem do rąk i stóp, od czasu do czasu krem do twarzy i balsam do ciała. Paznokcie obcinam i piłuję. Nie maluję się, nie farbuję włosów. Mam 31 lat.

Gość gość
Mam 28 lat. Codziennie sie maluje gdyz wychodze z domu (podklad,roz,eyeliner ,cien do powiek i brwi,tusz do rzes, balsam ochronny do ust lub blyszczyk lub pomadka,perfumy, antiperspirant). Do fryzjera uderzam raz na dwa miesiace, do kosmetyczki co drugi/trzeci miesiac - zabiegi zluszczajace i nawilzajace. Do solarium nie chodze chyba ,ze kilka razy w wakacje do podtrzymania opalenizny. Raz w tygodniu kapiel z peelingiem do ciala a codziennie prysznic z zelem pod prysznic. Po prysznicu lub kapieli uzywam balsam do ciala lub maslo do ciala,antyperspirant. Co drugi dzien depilacja (pachy,okolice bikini , nogi) no chyba,ze jest zima to dwa razy w tygodniu. Demakijaz plynem micelarnym lub mleczkiem do demakijazu. Oczyszczanie zelem do mycia twarzy. Pozniej krem na noc i krem pod oczy. Raz w tygodniu peeling do twarzy a dwa razy w tygodniu maseczka to twarzy. Z 3 razy dziennie myje zeby ( nie cierpie miec osadu na zebach :P ) Co drugi dzien myje wlosy. Po umyciu uzywam zawsze odzywek lub masek do wlosow/ olejkow. Czasami uzywam odzywek do wlosow w sprayu ale rzadziej. Nie prostuje wlosow bo nie mam takiej potrzeby. Suszarki uzywam tylko gdy umyje wlosy a pozniej gdzies wychodze na wieczor badz w dzien. Maniciure robie sama w domu raz na tydzien, paznokcie maluje z 3/4 razy w tygodniu. Pediciure tez sama sobie robie w domu jeden raz w miesiacu. Paznokcie u stop maluje dwa razy w miesiacu. Podczas kapieli scieram zrogowacialy naskorek piet tarka,uzywam peelingu do stop a po kapieli nawilzajacego kremu. Jem duzo owocow,warzyw zdecydowanie mniej. Pije duzo wody.Jezdze na rowerze. Staram sie nie objadac ale nie nie jestem na diecie. Jem wszystko ale w malych ilosciach. Raz w miesiacu ide na zakupy odziezowe i wydaje na nie ok.250 zl. I to tyle ;)

Gość gość
I jeszcze regulacja brwi raz w tygodniu ;)

Gość gość
37 lat Włosy długie brązowe, podcinam końcówki raz na trzy miesiące, odżywki zawsze po myciu, myję co drugi dzień, plucze octem lub rumianku Codziennie używam kremu rano i wieczorem, krem dla niemowląt daję pod oczy Robię makijaż, odżywka revitalash na rzęsy to mój jedyny drogi kosmetyk. Pozdrawiam kąpieli mokrą skórę nacieram oliwka dla niemowląt i dopiero potem lekko wycieram, bardzo to polecam wszystkim dziewczynom, skóra jest dużo gladsza niż po balsamie. Di pracy jeżdżę rowerem 2 razy po 20 minut, pięć dni w tygodniu, w zimie dwa razy w tygodniu basen a w lecie morze, kiedy się da, robię czasem brzuszki i czasem skacze na piłce. Paznokcie maluje ale mam krótkie Piję trzy litry wody ciepłej dziennie, zamiast herbat, pije tez kawę.

Gość gość
Do solarium nie chodzę, ale brwi reguluję dość systematycznie. Ogólnie często robię sobie hybrydy albo tipsy. Tutaj www.cmclassic.pl znajdziesz wszystko co trzeba do takich zabiegów. Mają szeroki wybór różnych akcesoriów kosmetycznych, ale też sprawdzonych kosmetyków. Jeżeli chcesz o siebie zadbać, to zdecydowanie wejdź sobie na tą stronę. Może coś Ci się przyda do przyszłych zabiegów.

Gość gość
Wyłącznie w domu :) Domowe maseczki, pilingi, depilacja. Kremy to klasyka z drogerii, ale dają radę. Fryzjer raz na kwartał i czasem masaż. Paznokcie maluję raz w tygodniu, bo lubię zmieniać kolory i nie wytrzymałabym u kosmetyczki. Poza tym moge pomóc ptrzebującym: http://www.wzordonasladowania.pl/ Zachęcam :)

Gość gość
-brwi poprawiam 2-3 razy w tygodniu bo mam straszny busz -wąsy i brodę co 2 dni golę zwykłą maszynką -odrosty raz na miesiąc ale aktualnie dążę kolorystycznie do naturalnego koloru żeby już nie farbować bo przez pierwsze 2 tygodnie po farbowaniu przechodzę koszmar -nie prostuję bo mam już na tyle długie włosy że się nie wywijają tak bardzo jak krótsze -zero makijażu bo mam uczulenie -zero opalania bo leczę przebarwienia -po obgryzieniu do krwi staram się od razu przypiłować paznokcie i maluję bezbarwną odżywką